- Член од
- 8 јули 2015
- Мислења
- 118
- Поени од реакции
- 53
Ова со некомзумирањето на мед тотално не можам да ви го разберам. Поздрава и поприродна храна на светот од мед не наоѓаш. Може ли некој веган логично и аргументирано да размотри зошто не треба да се конзумира мед? Ама да не биде Анима Мунди логика. За време на производството на мед пчелата не се убива, не страда и не и се наштетува на каков било начин. Процесот на производство на мед природен и безболен. Значи имаш нешто што не им предизвикува страдање и смрт на пчелите и е апсолутно здрав за човечкиот организам. Зошто да не го конзумираш?
Што јадете бе деца наместо мед? Вештачки засладувачи полни со хемија, конзерванси и адитиви?
Јас напишав дека сум вегетаријанец, и конзумирам мед секое утро со по една чаша природен чај од нане од мојата градина заедно со половина лимон. Веганите не конзумираат мед затоа што кај нив е забрането се што е од животинско потекло. Мојот дедо е пчелар и јас су го гледал процесот на правење мед, навистина ништо не е болно, не се убива пчелата како што вие кажавте, но ете тие не го конзумираат тоа.