Веб дизајн, ваши страни

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Хах, не, ама може да ти наплатиме за изработка на веб страна :)))

Хахаха.Не ми треба да ми напрате :)Абе саках да видум дали ќе кајште бе :) Инче се прават преку пхп

ХаХаХа.Да беше така арно ќе беше.Јас ги правам најпрво слимнувам програми пхп пример ПХПНуќе.Потоа ти е потребно EasyPHP .Се прават бази .......

==> www.macedoniaonline.eu <== релативно нов вебсајт во корпорација со роднини од америка и мислам дека ке биде голем хит зашто содржините се бомба ! ај видете и кажете како ви се свиѓа ! поздрав !

Hello. Добра тема! Пред 1 недела почнав да работам JSP и Java Servlets. Пробав да напрам еден Login System, кој е во ред, сега за сега, само треба да додадам уште SSL и уште некои мали „закрпи”. :)

Па пробајте го и пробајте да го влезите во main1.jsp, main2.jsp, или main3.jsp без user и pass, и ќе ве молам ако успеете, да ми кажите како успеавте, за да си ја попрам грешката :).

http://62.162.165.202/loginsys/

p.s. Серверот е на мојот компјутер, па ако е недостапен некое време, пробајте подоцна :) .

Чекам забелешки во врска со сигурноста и дизајнот.

Мене ми изглеа прилично ок, кој начин на логин го користиш, од база на податоци или од томкетот?

Не можам без јузер и пасс да влезам...
Корисничкото име или лозинката се грешни!

Димитар напиша:
Не можам без јузер и пасс да влезам...
Корисничкото име или лозинката се грешни!

Јас пробав и на томкет менаџерот да влезам со некои од вообичаените јузер и пасс, ама не успеав.

А ако влезев од таму, :zlo:

cYb3rc0re напиша:
Мене ми изглеа прилично ок, кој начин на логин го користиш, од база на податоци или од томкетот?
------------------------------------------------------------------------
Јас пробав и на томкет менаџерот да влезам со некои од вообичаените јузер и пасс, ама не успеав.

А ако влезев од таму, :zlo:
Со MySQL база. Ако сакаш пробај пак, јас не го исклучвам серверот. Слободно... :) Баш сакам да видам дали е безбеден, ако не да си ги попрам грешките :)

edit: имам една мала измена сега: од сега заштитените страници не се main1.jsp, main2.jsp и main3.jsp, туку се /1/ , /2/ и /3/ (директориуми) http://62.162.165.202/loginsys/1/ ,...

Солидно диме.. го гњавев малку, провери по логовите :)

Глеам и ССЛ си инсталирал, солидно.

I nie do edno Drugarce i drugarka ke praevme web .. ama Nisto ni se zdosadi i ja batalivme ... Tolku ni pomina Filmot :) Eve videte ja Ovde!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom