Веб дизајн, ваши страни

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Ај малку и од аспект на "порачател", ако смеам :)
Значи целта ни беше да добиеме убав дизајн на око, но најголема тежина дадовме на функционалноста. Побаравме од дизајнерот (во случајов dex) да ни направи сајт кој што би бил лесен за навигација на посетителите бидејќи знаеме дека без разлика што продаваш, ако продавницата ти е лавиринт, нема да имаш купувачи. Не дека луѓето не сакаат, туку дека не можат едноставно да го купат производот. Јас сум малку "проблематичен" у стилу ептен пребирлив и со специфичен вкус, па можеби декс имаше проблеми да ми го даде тоа што го барам од него, ама сепак премногу задоволен сум со крајниот исход.
Кодиран е во многу секции (што го прави лесен за надградби и модификации на одреден дел од сајтот), со 3 јазици во поединечни јазични фајлови и има баш некои финтици што ги немам видено на македонски сајтови порано (како на пример секцијата со задоволни клиенти или прашањата/одговорите во ЧПП :)
Малку (повеќе) е тешко се да биде совршено во тријазичен сајт, ама во нашиов случај навистина сме задоволни од крајниот резултат.

Значи целта ни беше да добиеме убав дизајн на око, но најголема тежина дадовме на функционалноста. Побаравме од дизајнерот (во случајов dex) да ни направи сајт кој што би бил лесен за навигација на посетителите бидејќи знаеме дека без разлика што продаваш, ако продавницата ти е лавиринт, нема да имаш купувачи. Не дека луѓето не сакаат, туку дека не можат едноставно да го купат производот. Јас сум малку "проблематичен" у стилу ептен пребирлив и со специфичен вкус, па можеби декс имаше проблеми да ми го даде тоа што го барам од него, ама сепак премногу задоволен сум со крајниот исход.
Кодиран е во многу секции (што го прави лесен за надградби и модификации на одреден дел од сајтот), со 3 јазици во поединечни јазични фајлови и има баш некои финтици што ги немам видено на македонски сајтови порано (како на пример секцијата со задоволни клиенти или прашањата/одговорите во ЧПП :)
Малку (повеќе) е тешко се да биде совршено во тријазичен сајт, ама во нашиов случај навистина сме задоволни од крајниот резултат.

Да, баш добар, едноставен за користење, има многу детали и се е убаво објаснето. Особено ме радува што има и опција за онлајн да се купи хостинг.

Еве уште два од моите последни проекти:
http://verticalbitola.com/ ова е комплетно мој дизајн со мој ЦМС вграден во него (сосем основни работи, додавање категории и банери).
http://sohss.org/ ова е истиот ЦМС само со сите негови убавини (мултијазичен - се додава од администрација, додавање содржини за сите јазици, анкета (флеш направен од мене), банер систем, тикер за новости итн итн. дизајнот не е мој.

ЦМС-от го работев некое време, се вградува во било кој дизајн (не е како јоомла и др. цмс-и, помал е, ама и полесно се вградува во дизајн). И нормално, не престанувам со развој, се што понатака ќе работам ќе вградувам во него како модул или можност. Тоа е моќта на помалите ЦМСи за разлика од поголемите, што се приспособуваат на било какви барања и дизајн. така и ми е замислен.

Декс дизајнот е од нула правeн во Photoshop?
Да комплет

@cYb3rc0re

Ми се свиѓа ептен првиот линк, баш дизајнче на место, елегантно со еден збор топ.

Честитки Принц:) Супер дизајн,,,Декстеров опасен е:))

http://www.prohost.com.mk

Новиот веб интерфејс на ПроХост, уникатен дизајн, изработен во PHP со ајакс компоненти. Целиот дизајн е креиран со CSS стилови.
Има повеќе јазичност, изведено со јазични фајлови.

Можност за плаќање на услугите преку 2CheckOut и автоматско креирање на хостинг по извршување на наплата. Можност за креирање на пакет по мерка (овозможено преку WHMCS)

Супер е дизајнот, ми се допаѓа. Имам еден предлог, а тоа е да се интегрира истиот дизајн со WHMCS. Поздрав. :)

Их колку фенси банер имаш дасибеш :)
picture1iuf.png

Општо сајтот ко сајт е перверзии, веј д гоу Декс:pipi:

Их колку фенси банер имаш дасибеш :)
picture1iuf.png

Општо сајтот ко сајт е перверзии, веј д гоу Декс:pipi:
Мамата сафариво го болдира менито и префрла нов ред...

тнх на пофалбите :)

Мамата сафариво го болдира менито и префрла нов ред...

тнх на пофалбите :)

Е да тоа и на сам почеток го приметив(пред да се пушти сајтот)

Еве го
picture1mqc.png

Ју кен фикс ит, ју хев д меџик стик :)

Lugje pomos. Mi treba za utre da imam opisano web strana za na fax,, imam uste edno 5/6 sati na raspolaganje...:S Davajte nekoi linkovi ili seminarski sto i da imate.....:nesvest:

Нешто од скоро време

http://londonshoe.ca/
http://www.urbanfashioncanada.com/
Само не е додадена содржината.
Моментално работам на еден за коли па кога ке биде готов ке го истакнам.
како имаше гз да го постираш ова...londonshoe.ca ти е слабо украден од кајгана сајтот а...ццц....
а и вторава ми е позната од негде...биваше ли...

како имаше гз да го постираш ова...londonshoe.ca ти е слабо украден од кајгана сајтот а...ццц....
а и вторава ми е позната од негде...биваше ли...

баш за тоа постирав :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom