Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
dali e mozno da se najde vbulletin forum licenciran na Net za cena GRATIS preku torrenti vamu tamu??

dali e mozno da se najde vbulletin forum licenciran na Net za cena GRATIS preku torrenti vamu tamu??
Може да се најде жив мртовец? Нормално дека не.
Штом го добиваш „гратис“ - не е лиценциран.

Дали постои некој софтвер за да продаваш домен од твојата страница?Ако има нека пише некој име на ПП

може не е на правилна тема постов но може ли да ми каже некој на која страна можам да симнам добри и бесплатни dreamweaver templates ? :smir:

Imam java scripta napraveno za web strana za ako nema nekoj kompjuterska kirlicna podrska da mu sluzi scriptava ama mene mi trebe kopce da napraam za da mozat da klikat i da se menuva od kirilica na latinica ili obratno kodot ako moze da bidi povrzan so skriptat za da mozi da funkcionira..Kako bi mozel toa da go napram ??

Imam java scripta napraveno za web strana za ako nema nekoj kompjuterska kirlicna podrska da mu sluzi scriptava ama mene mi trebe kopce da napraam za da mozat da klikat i da se menuva od kirilica na latinica ili obratno kodot ako moze da bidi povrzan so skriptat za da mozi da funkcionira..Kako bi mozel toa da go napram ??

Пробај вака дали ќе сака:

Код:
<INPUT TYPE="button" NAME="myButton" VALUE="Press This" onClick="clickFunction">

Пробај вака дали ќе сака:

Код:
<INPUT TYPE="button" NAME="myButton" VALUE="Press This" onClick="clickFunction">

ne saka vaka mislam deka treba kopcevo html codov da e povzran so javascriptava nekako za da cita java scripatata ko ke klika ne nego da menuva od latinica na kirilica ili obratno

Ako znaes sto da napisis ubo e google...ali pak nemozis tacnoto nesto da najadis zatoa prasav ovde bidejki imat mnogu luge sto se razbiraat u vezi java i html ii druigii

a inace ovaj link sto go dade ti za nisto ne e
Го отвори линкот воопшто да прочиташ за што се работи?

Ако незнаеш што да гуглаш пиши вака
"open multiple pages from one link"

Го отвори линкот воопшто да прочиташ за што се работи?

Ако незнаеш што да гуглаш пиши вака
"open multiple pages from one link"

Druze ne pomogna nisto toa... mene mi treba da napraam kopce vo html i da e povrzano so javascriptata za da mozis da klikas na nego i da se menuva od latinica na kirilica ili obratno

a inace ovaj link sto go dade ti za nisto ne e

Линкот што ти го даде Декстерче е за да креираш функција која ќе се извршува со притискање на дугмето. Имаш таму објаснето неколку примери. Треба само да го едитираш кодот и 99% би требало да ти заврши работа.

Овој код на пример креира поле за текст и едно дугме, а како функција има да ти отвори во нов прозор она што ќе го внесеш во полето за текст.
Пример внесуваш Google и во нов прозор ќе ти се отвори http://www.google.com

Код:
<form method="post" onSubmit="lookup(theName.value); return false">
    <input type="text" name="theName" size="30">
    <input type="submit" value="submit">
</form>

<script>

function lookup (name)
{
    open ("http://www." + name + ".com/");
}
</script>

Kopceto treba da izgleda slicno na ova

Ali moram jas da e povrzam scriptava so kopceto ali neznam bas kako mozam da napram kopce i da e povrzam scriptat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom