Вашите омилени гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата Mesaja
  • Време на започнување Време на започнување
MSV напиша:
Ако не можете да го сварите Петручи.....
Не мора да значи дека он не внесува емоции во свирењето......:icon_roll

Ти друже нити си прочитал нити си сватил што е напишано за петручи.

Незнам од кај ти идејата дека некој не може да го "свари".

Типот е најдобриот техничар у светот, ама тоа не значи дека е најдобар шоумен. Да бидеш гитарист на сцена пред се треба да значи да бидеш глумец, имитатор, да вежбаш пред огледало покрети, замисли т.е погледни како изгледа едно соло отсвирено со Емотивни испади и гестикулации со примеси на глума (тука Steve Vai e БОГ), и види го настапот на петручи. И ќе ти стане јасно за што се збори.

Со еден збор, земи гледај го G3 Live in Tokyo и се ќе ти стане јасно!!!

moTaro напиша:
Ти друже нити си прочитал нити си сватил што е напишано за петручи.

Незнам од кај ти идејата дека некој не може да го "свари".

Типот е најдобриот техничар у светот, ама тоа не значи дека е најдобар шоумен. Да бидеш гитарист на сцена пред се треба да значи да бидеш глумец, имитатор, да вежбаш пред огледало покрети, замисли т.е погледни како изгледа едно соло отсвирено со Емотивни испади и гестикулации со примеси на глума (тука Steve Vai e БОГ), и види го настапот на петручи. И ќе ти стане јасно за што се збори.

Со еден збор, земи гледај го G3 Live in Tokyo и се ќе ти стане јасно!!!
Се сум прочитал, и најверојатно сум ви ги сватил постовите....:wink:

Сакаш да кажеш дека Стиви е поголем шминкер од Џон???
Емотивни испади...my ass......:icon_roll
Свират или плачат ебаго????

No comment!

Obviosly our Levels are Different!

Не знам како ти ги гледаш додека свират. Ама повеќе не коментирам на тоа. На крај ќе се сведе дека се работи за вкусови. А твојот е таков каков што е. Мојот е овој што го напишав погоре!

@moTaro & MSV:

Стиви на сцена се трза, се сецка, вади јазици, се ококорува, се внесува.. ПРАВИ ДРУГИТЕ ДА ОСЕТАТ ПРЕКУ МУЗИКАТА АМА И ПРЕКУ НЕГО САМИОТ..
Веројатно затоа е најдобар.

А Џон Петручи го иам глеано, 1-2-3 пати.. не е шоумен.. :)

Ne e showman ali tipot znae da sviri...a mora li nekoj da bide showman za da ja svatime negovata muzika i umentnosta so se krie zad istata??

Во контекст на последното:
d065.gif

d020.gif

Goddess of Chaos напиша:
Dimebag Darrel
Jimmy Hendrix
Tom Morello
Slash
Chris Ammott
Jeff Loomis

итн...иам постирано ама не си видел :)

AAAA...My bad sorry...енивеј...kaj mu e na nekoj be Yngwie...zaso nikoj ne go stavil seuste...:violent1::violent1:

Ја знам само дека ко ќе го пукне солото Џон, Сатриани и компанија можат само трзалици да му носат на чоекот, а за праење шоу најбољи е Дајм тука нема збор.

MSV(support) напиша:
Ја знам само дека ко ќе го пукне солото Џон, Сатриани и компанија можат само трзалици да му носат на чоекот, а за праење шоу најбољи е Дајм тука нема збор.
Ех...
Добро ке беше да можев за постов да ти пуштам зелена репутација.....:(

Али што да праиш....
Acid сите зелини си ги стаил самиот себе....Па сеа за нас-ЈОК!!!:icon_roll

П.С....Не само трзалици...
И метрономот треба некој да го навива....:)

Абе....
Џон е сконцентриран дур свири...
Он не може а камоли Стив и Сатриани, да прави sweep picking и меурчиња и да скока по сцена.....
Џон ретко кој може да му ја свари музиката, он е одличен техничар и ако не се лажам дури и потехнички свири од Клептон.....

Го имаш слушано unplugged - албумот од концертот на Petrucci со Jordan Rudess?

Lea напиша:
делумно....моето мислење е дека најверојатно внесува емоции, но не ги покажува...

и поради тоа личи на статуетка:)

se znae koj e na prvo mesto
1. Steve vai
2. John Petrucci
3. Al DiMeola
4. Joe Satriani
5. Allan Holdsworth
6. John Scofield
7. Greg How
8. Ritchie Kotzen
9. Paul Gilbert
10.Jas!!!:)))