Вашите омилени детски игри?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Игравме една игра, се игра во круг :pos2:

Он... па скоро сите наведени од погоре,највеќе флипери,граница(2 километри територија - од тогаш неам трчано толку асално :pos2:) џамлии :vozbud: уште чувам од коскените дома :baeh:

денешниве генерации :toe: , замислете шо ќе биде во иднина

Еднаш допри.Така си ја викавме мојата омилена игра.Со фудбал се игра има секој гол(клупа голема:pos2:), почнуваш со 6 гола па надоле.:toe:

Најмногу ми недостига времето коа играв фудбал, како мал бев настоичаво дете и постојано бев со топка во раце па ги убедував децата да играат и по снег и по дожд,:vozbud:
флиперите,
маалските игри, :toe:

Па игри кој што сум ги играл, но повеќе не (а тешко да ги играм у иднина) ги има едно 10-20 сигурно и стварно коа ќе си го вратам филмот неколку години наназад и ќе се присетам на нив ми фалат..Еве неколку од нив:

10-9
Мижумач (жмурка)
Крадци и полицајци
Четка
Лебче
Газози
Штркот бара боја
Конзули
Слепа кокошка
Сакате ли војна, или така нешто беше..
Плочка :)
Иде мачка покрај тебе
...

Шо знам, не ми текнуват други, но сигурно има уште некоја :)

Иначе фудбал,серва,глава гол,скопска (вие ја викате викторија оваа:)),баскет,тенис уште играм..

Како и да е, ми фалат летата кога со децата од маалото игравме безброј игри.. Се беревме преку 15 души, што се не игравме.. Сеа....сеа само карти и монопол шо играме и тоа едно 4-5 души се на се...:toe: (зборам за децата од маалото)

Жив
Комити и џандари
Вистина и предизвик

Тоа не се знаеше колку деца сме... а сега жива душа нема

жмурка! само ...псссссст ...уште се кријам
--- надополнето: Jun 14, 2011 10:07 AM ---
Жив
Комити и џандари
Вистина и предизвик

Тоа не се знаеше колку деца сме... а сега жива душа нема

е ај сеа ...ко ти викам мажисе ...ти се жалиш сверквата не ти чинела :p
--- надополнето: Jun 14, 2011 10:09 AM ---
него да не му се играше на некој џамлии (ама на ќар) :LOL:

Кршење комшиски џамови , ехее таа играа се кладам никој од вас ја нема играно :)
а сеа озбилни игри ,не дека таа горе не беше озбилна ама многу ќотеќ на таа игра јадевме :D
Жмурка
Дајте царе војска
Плочка
Четка
Зуски ( Газози )
Камај - камај
Каубојци - индијанци
Серва
Граница
Баскет
Фудбал
Пучи газ , Пупенка
Викторија
и уше многу многу игри сеа не ми текнува ... :)

гумена лопта и штркот бара боја дефинитивно ! :)

Си ја викавме играва Брканица во зграда. Зашто живеам во 15-катница доста интересна беше. Нема посебно правило 2 на 2, 3 на 3 колку и да се соберевме деца. Прво бркаат едниве и да речеме во рок од 20 мин треба да ги фатат сите ако не ги фатат губат партија. И обратно. Интересни моменти додека се возиш со лифот и тој ненадејно застанува на некој кат и мава адреналин дали се тие што не бркаат или некој обичен станар :D

Иначе секако жмурката е класика, граница исто така. Фудбал и сервис и ден денес играме :)

едит: Ахх ми фалат овие денови :)

Да жал ми е за децата што седат дома и ми фали тоа време мои омилени игри беа штркот бара боја,жмурка и дама

Жив, пупенка, комити и турци (оваа во село), зуски... Во зградата кај шо растев има 84 стана и замислете шо беше тоа... Сега кога одам кај мајка ми и татко ми пред таа иста зграда никој нема, тек тук две три деца на скалите седат...

Џамлии, долга магарица, солено, викторија, конзули, шутка на ушка, бззз, клик клак, јојо, жмурка

Back
На врв Bottom