Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
- На 3ти Мај 1995 доаѓањето на светов...
- На 2 год. беше моето прво големо паѓање од кревет и трескање на главата во паркет,заринкување со еден збор.
-На 4 год. ме пратија моите во градинка и се паднав кај најлошите воспитувачки или како и да се викаа.Запознав едно девојче кое што додека спиев ми ги вадеше шнолите од коса,а ја нишо не осеќав.Првпат заплакав тогаш за нешто кое што мислев дека сум го изгубила.
- На 5 год. долгата косичка ми ја ишишаа на кец и бев ко машко па така да не ми беа големите буцкасти обравчиња [претпознатлива бев по нив] ќе ми го сменеа името од Христина во Христијан.
- На 6 год. Наташа и Дејан ме запишаа во „Браќа“ [порано ме пуштија во школо многу им бев напорна излеа] и од тој момент кога влегов у тоа сра*е неможам да се отарасам од него.Ми нема спас дефинитивно.
- На 8 год. првпат добив точаче,пони.Беше 1000 пати поголемо од мене,неможев да се качам на него без нечија помош,а не па да го возам низ маало.Го терав дедо ми да ме гура низ двор и ми текнува кои радости беа кога ме вртеше низ двор. Ко кралица на светот се осеќав.
- На 9 год. по некоја случајност,научив да го возам понито и не се симнував од него таму до 11 год.Прв најдобар другар ми беше,дури и муабет си праев со него.
- На 11 год. си го славев роденденот во една на времето многу позната палачинкара и за тоа време додека го славев,за првпат лупнав 3 корпи на исто машко.Горда бев на себеси во тој момент.
- На 12 год. го имав првиот дечко [дешафка која што радо би ја сменила беше ова] али дефинитивно послем ова ми дојде памет.
- На 13 год. ми се исподесија едни од најубавите работи во животов,научив да се борам со луѓето,да се спротиставам,научив да губам,научив вистински да сакам некого и да не се плашам да го покажам тоа.Сфатив дека постојат вистински другари/ки,дека не чекаат некаде и дека е наше само да ги пронајдеме.Почнав да созревам.
- На 14 год. сфатив дека не се исплати секогаш искреноста...иии толку е.