Вашиот омилен појадок

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sekoj den go zapocnuvam so Vitamix, najdobriot blender vo svetot, mi pravi prekrasni ovosni i zelencukovi sokovi, so koi denot mi e prekrasen...

www.vitamix.mk

Uzivajte vo najdobroto...

Hmm nekoj ako znae.. vo pp ima Panetino .. i od tamy si zeam edna zatvorena pica so kashkaval i pechurki .. ubajna .. :$ :D

Ровко варено јајце, парче леб со маргарин и солца.
Ама жал ме фати у моментов што се присетив на оваа моја омилена комбинација...не ми текнува кога последен пат ми беше на маса...шмрк!
:(

Еден од поомилените: јајца на око, печени лепчина намачкани со путер и малку пипер и нане над нив, големо парче пржено сирење, малку домат и чаша сок од портокал и морков мммм

Мојот омилен доручек...да е сервиран на маса и да ме чека кога ќе станам

Тост со се` и сешто или пак само леб, кајмак или мек кашкавал и патлиџан потпечени малку колку да се спои со тоа и многу салата мљац, мљац и нешто благо што се прави набрзина (обично некој пудинг) ама благо и не мора, зависи колку сум била гладна.

Кришка (или кришки најчесто :icon_lol:) леб,намачкани убаво со маргарин и одозгора неколку парчиња кашкавал,оставено на две минути во микробранова. Со тоа јогурт или павлака,не е битно. Прекрасно. :wink:

Кришка (или кришки најчесто :icon_lol:) леб,намачкани убаво со маргарин и одозгора неколку парчиња кашкавал,оставено на две минути во микробранова. Со тоа јогурт или павлака,не е битно. Прекрасно. :wink:

WONDERFULL...Ми отвори апетит.

Ова е превкусно! Индиски - наан леб.

naanindiskileb1.jpg

1 лажичка шеќер, 30 грама сусам, 1 лажичка сол, 4 лажици масло, 2 чешниња Лук, 10 гр. квасец, 150 мл. вода, 300 грама брашно.

Во млака вода ставете го шеќерот и додадете го квасецот, па добро измешајте, поклопете и оставете да отстои 10-ина минути, за квасецот да стаса. Брашното и солта помешајте ги со маслото. Добро измешајте, за да нема грутчиња, кои се создаваат кога ќе се помешаат маслото и брашното. Додадете ја претходната смеса од шеќер, квасец и вода, па замесете тесто, малку премачкајте го со малку масло и оставете го на топло место околу 1 час, прекријте го со памучна крпа и оставете го да нарасне. Рерната загрејте ја 230 степени.
Малку премесете го нараснатото тесто и поделете го на 7-8 парчиња. Секое парче кружно расукајте го, по желба посипете го со сусам или ситно сецкан лук, соберете го во топка, па повторно расукајте го. Тестото наредете го во плех, па печете додека лебот не добие златна нијанса. Кога лебот ќе биде печен, можете да го премачкате со малку путер.
Ова го обожавам со сиренце, или само со јогурт. Ммм, превкусно е!

За доручек најчесто јадам мусли или корнфлекс со млеко или јогурт. Или нешто овошје.

Сега го пробав и ми се допаѓа

Пржени лепчиња, сирење и Balans јогурт......мммммммммм

Еден од поомилените: јајца на око, печени лепчина намачкани со путер и малку пипер и нане над нив, големо парче пржено сирење, малку домат и чаша сок од портокал и морков мммм

specijalno za tebe :smir:- doruchekot e serviran- poveli http://images23.snimka.bg/004976321.jpg
a jas vo momentov sakam pica, burek, ili kroasan so choko-mleko

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom