Вашиот омилен појадок

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам мекици и сирење за појадок, обично во сабота татко ми ми ги подготвува.
Инаку, јадам стандарди за појадок - кајгана или омлет со сирење, печурки, кашкавал, шунка, што ќе се најде дома. Плус јогурт и многу салата, во лето шопска, зимно време туршииче.
Си љубам и пита насабајле.
Корнфлекс ретко, зошто не можам да поднесам шеќер толку рано наутро.
Пржени лепчиња со зденки во прилог, исто доаѓаат предвид.
Кифлички, кроасани, такви ми ти работи, ако сум прва смена на работа, обавезно.
Бурек - неприкосновен крал на појадокот!

Пита од палента, со сирење и одозгора кечап.:)

aa bez dorucek nikako,pre bi preskoknala rucek nego dorucek.pa jadam skoro se so moze da se jade za dorucek...spageti,makaroni,jufki,pita ako mi donele ,ubava, smesena od baba mi,burek ili beli peciva(baska iam blisku edna pekara imaat preubavi lisnati so sirenje pocnav sekoj den da gi tamanam :D), tost,ili leb so neso namackano kao pasteta,margarin,eurokrem,ajvar. ako doruckuvam polesno kao na primer mleko i cokoladni topcinja ili mleko i biskviti(obozavam) jadam prethodno edno vitalia cokolatce i edna banana ili portokal..taka, doruckuvam dosta obilno,kombiniram,a so dorucekot ako iam potreba pijam jogurt ili eventualno voda. sok poretko,iako najvise go pijam dzusot od portokal. :)

pala%C4%8Dinke_1a.jpg

:love:

Кога сум на работа, бурече нешто месено обавезно со сиренце и јогурт, по дома за викенд, печам лиснати, јајца, и кајгана и на око кој како љуби, здренки, кашквалче и домашна чадена на Златиборац, и обавезно домати и краставици свежи.

1. Домашен мармалад од сливи со млеко
2. Бело пециво со пробиотски јогурт
3. Ајвар :cool:

dvopek topol so sto bilo odozgora. denes i vcera so med i so cajce jadev ^^

oh why am i writing on this topic? xD

Јас практикувам 5 работи:
- Мусли од банана и чоколада со млеко
- Мекици со сирење
- омлет(2 јајца и кашкавал) со нутри леб
-Течен мед,нутри леб и млеко
-Рибанки(лебче со јајца-поретко го јадам тоа) и јогурт

Леб и ајвар, летно време пиперки пржени со јајца. :D