- Член од
- 10 јуни 2007
- Мислења
- 322
- Поени од реакции
- 156
Аквариум: Мартин Караџинов
Фото: Горан Маневски
Фото: Горан Маневски

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Спецификации:
1) Димензии на аквариумот: Должина:42цм Висина:26цм Ширина:25цм
2) Волумен: незнам околу 27-8
3) Параметри на водата:
4) Подлога: крупен песок со многу школки и украсни камења
5) Позадина: слика од Скопјее
6) Опис на техника Немам (ама ке земам филтер)
- Осветлување 1 сијалица 100W
- Греач не ми треба цувам караси
7) Менаџмент на аквариумот: Еднаш неделно промена на 50% вода од аквариумот
8) Попис на риби и други организми:
- 4 X Караси
- 1 x Анциструс/Ancistru
- 1 Песочен чистач
9) Попис на растенија: Моментално вештачки растенија
А Слики?
ПС:Аквариум без пумпа ти е како котел за правење рибја чорба!
Ke stavam sliki nesto telefonot ne mi se povrzuva so Pc PS: so se razbiras ti be druze kakvi kotli mi zboris xaxaxaxa![]()
Доволно искуство со риби и аквариуми за да ти кажам дека тоа што го имаш не е аквариум туку како кога ќе ставиш котел со риба на шпорет да правиш чорба.
За 300-400 денари правиш повеќе штета од риби него што ќе уштедиш од пумпа тамам ќе ти израснат ќе ти умрат.
Капиш?
Dali moze da mi kazete kolku mm treba da bide stakloto za akvariumot (mojot e 30 litri I e od 4 mm staklo (od prozori mi e. Dali ima moznost I shansi da pukne I od so bi mozelo da se desi takvo nesto. Nekoe iskustvo ili sl pozz^ Вака сега, моментално овој на сликите 72 литарски аквариум веќе го немам.
Летоска ми пукна, но бидејќи имав слики од него мерак ми беше да го претставам.
А имав 2 пумпи ставено затоа што таа големата нешто беше расипана и многу слабо ја вртеше водата, па затоа ја додадов и таа помалата пумпа од 500 л/ч.
Инаку ние се знаеме од форумот Акваристика, јас сум таму членот TaMaRa и требаше со Ненад да се договорам да ми го лепи тој големиот 230 литарски аквариум што ќе го правев (нели таму на форумот Акваристика се договаравме), али нема сега есенва да го правам, туку на пролет.
Инаку пред 1 недела ми умре Скаларчето(истото тоа што е погоре на сликите), го чував 6 години.
Сега моментално имам 1 Бета борец (мажјак) и 1 Анциструс во 25 литарски аквариум.
Деновиве ќе си докупам рипчиња и ќе го претставам 25 литарското аквариумче.