Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Кажи ја точната локација на куќата во која што е роден твојот пра пра дедо,доколку си навистина чистокрвен како што тврдиш,тогаш нема да ти биде проблем. :)
Ништо не сум потврдил, читај убаво, у дилеми сум хах. Ама по твојава логика барем знам дека моите правнуци ќе бидат скопјани, пошо дедо им (јас) ( па и неговиот татко ) се родени во Скопје. :cool:

Ништо не сум потврдил, читај убаво, у дилеми сум хах. Ама по твојава логика барем знам дека моите правнуци ќе бидат скопјани, пошо дедо им (јас) ( па и неговиот татко ) се родени во Скопје. :cool:
Жителите на градот за да смеат да се декларираат како "чистокрвни скопјани" мора да го докажат своето ариевско потекло со документи за нивните предци од 1800 година па наваму :D

Жителите на градот за да смеат да се декларираат како "чистокрвни скопјани" мора да го докажат своето ариевско потекло со документи за нивните предци од 1800 година па наваму :D
Нека е од римско, од Скупи

Не ми се допаѓаат, но не ми ни пречат. Баш ми е мило што има некој што мисли поразлично од нашата владејачка партија и нејзините проекти.
Тоа од една страна... ама од друга страна народот (како што се гледа и на форумов) не е воопшто глупав. Сите знаат која е Соња Исмаил и нејзините другарчиња, а тој факт предизвикува одбивност кон нив и за тие што можеби им ги подржуваат нивните јавни намери, цели (доколку ги имаат) и мислење.

Во врска со муабетот за „чисти скопјани“. Многу интересен феномен е тоа што луѓе кои се релативно новопечени скопјани (1-2 генерации во Скопје) имаат поголем презир кон доселениците, дури се прават и поголеми „чистокрвни“ скопјани од староседелците.
А како доказ за нивното скопско потекло(?) често велат дека тоа што живеат во Дебар Маало или Центар е доказ самото по себе. Смешки невидени.

Не, не се сложив јас со тебе, туку кажав дека има сељачаана со "чистокрвно" потекло од Скопје. Вака, сликовито да ти опишам, бидејќи погрешно ме сфати.
Добро добро добро не мора толку да се вадиш, а иначе тоа не е сељачаана туку сељачиштава-дојденци не ја сфаќаат скопската шема па затоа им изгледа така.

Ова пред Соборна им е најголемо остварување... и најшарено :pos:

Не го оправдувам пристапот на "Распеаниве Скопјани", ама еве го лицето на Македонија:
2mooytw.jpg

Несфатените..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom