Вашата девојка по професија е доктор уролог

Во право си, ова е тема за исфрустрирани домаќинки ко се плашат дека мажите им имаат швалери. Веднаш си одам од темеата.
Автоматски споено мислење:

Штета, си отиде без да си ја докажеш поентата, но не заборави прво да ги навредиш авторот и сите назочни "плиткоумни домаќинки" овде. А обеќаваше многу дискусијава... :(

Штета, си отиде без да си ја докажеш поентата, но не заборави прво да ги навредиш авторот и сите назочни "плиткоумни домаќинки" овде. А обеќаваше многу дискусијава... :(
Ma ne e steta. Sepak temata si ima sosoem drug naslov.

Не сум сигурна, пишав дека си живеам во филм. Ти дадов можност да аргументираш подетално, пошто сум жена, нели, а ние во принцип сакаме преџвакување и симплификација на нештата преку призма на супериорниот пол - машкиот. Повели, образложи ми, do the mansplaining. :)

Нема проблем. Еве ако душата постои, од што е направена? Би требало да биде направена од некој нематеријална супстанца, бидејќи ако е направена од материјална супстанца не би била душа, туку повторно тело, така? Се слагаме до тука?

Нема проблем. Еве ако душата постои, од што е направена? Би требало да биде направена од некој нематеријална супстанца, бидејќи ако е направена од материјална супстанца не би била душа, туку повторно тело, така? Се слагаме до тука?
После спојот ли ќе го бараш?

После спојот ли ќе го бараш?

Да, многу просто. Ако душата е направена од супстанца која е потполно различна од материлјаната супстанца, како е возможно да има контакт помеѓу нив, и за што воопшто служи еден таков магичен ентитет како што ја замислувате душата, ако нема никаков удел во однесувањето на индивидуата? А удел не може да има, затоа што не може да оствари никаков контакт со материјата.

Проста логика, ама никому не му се свиѓа, затоа што душата е романтичен концепт.
Автоматски споено мислење:

Сега ве молам продожете со длабокоумата тема на исфрустрираните домаќинки.

Ете, гледаш како знаеш и умееш кога сакаш. Имаме прогрес. Извини, но баш во момент пред да настапи климаксот ти најави дека си одиш, па ја изгубив сета надеж и во меѓувреме како типична исфрустрирана домаќинка отидов да ставам манџа да се крчка, па овојпат јас те напуштам, морам да ѕирнам да не подзагорела.

Да, многу просто. Ако душата е направена од супстанца која е потполно различна од материлјаната супстанца, како е возможно да има контакт помеѓу нив, и за што воопшто служи еден таков магичен ентитет како што ја замислувате душата, ако нема никаков удел во однесувањето на индивидуата? А удел не може да има, затоа што не може да оставри никаков контакт со материјата.

Проста логика, ама никому не му се свиѓа, затоа што душата е романтичен концепт.
И ти си романтичар по ова прашање....сум ти среќавал мислења каде ја браниш душата :D
Ај да не се мешам...нека одговори @Natan 3.0 ако има воља....мерак ми е да ја читам. :)

Ете, гледаш како знаеш и умееш кога сакаш. Имаме прогрес. Извини, но баш во момент пред да настапи климаксот ти најави дека си одиш, па ја изгубив сета надеж и во меѓувреме како типична исфрустрирана домаќинка отидов да ставам манџа да се крчка, па овојпат јас те напуштам, морам да ѕирнам да не подзагорела.

Пази си ја манџата, затоа што е општо познато дека патот до машкото срце води преку неговиот стомак. А тој пат е најважниот пат кој една жена може да го изоди во животот.

Пази си ја манџата, затоа што е општо познато дека патот до машкото срце води преку неговиот стомак. А тој пат е најважниот пат кој една жена може да го изоди во животот.

Sir, yes, sir! (y)

istockphoto-503691476-612x612.jpg

Со вакви слики само ќе му го упропастиш филмот на Боди, а тој ужива да те чита замислувајќи си дека си убава.

Прилично си запознаен со динамиката на работиве кои се случуваат на форумов, ко за некој што е регистриран само неколку дена. Ме наведува да размислувам да не си можеби еден локален инцел кому веројатно му проработува либидото и му се храни егото само кога вреѓа жени тука. Во недостаток на докази - се повлекувам, манџата ме чека. :)

Последно уредено:
Со вакви слики само ќе му го упропастиш филмот на Боди, а тој ужива да те чита замислувајќи си дека си убава.
You're apsolutly wrong. Bodi go zanima ubavata dusa na edna osoba, ne fizickiot izgled. ;)

Прилично си запознаен со динамиката на работиве кои се случуваат на форумов, ко за некој што е регистриран само неколку дена. Ме наведува да размислувам да не си можеби еден локален инцел кому веројатно му проработува либидото и му се храни егото само кога вреѓа жени тука. Во недостаток на факти - се повлекувам, манџата ме чека. :)

Навистина не ми беше цел да те навредам. Јас кога се обидувам да навредам некого, верувај ми дека веднаш се познава. Плус јас не сум женомрзец, напротив имам високо мислење за нив, само не од феминистички причини.

socrates-quote-true-wisdom-knowing-nothing.jpg

Овој пријателе бил попаметен од тебе и мене и сите на форумот.

Навистина не ми беше цел да те навредам. Јас кога се обидувам да навредам некого, верувај ми дека веднаш се познава. Плус јас не сум женомрзец, напротив имам високо мислење за нив, само не од феминистички причини.
Добар ти е овој пристап...обично функционира. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom