Ванеса Меј во Белград - 27.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.548
Поени од реакции
8.385
Веб-сајт
www.flickr.com
Суперстарот на виолина Ванеса Меј за прв пат на Балканот, односно во Белград. Оваа уметница е новиот проект на Авалон продукција за годинава, кој ќе се случува на 27 февруари во Белградската арена. Атрактивната виолинистка светска слава ја стекна комбинирајќи класична и техно музика. Оваа харизматична девојка ги помести границите уште на 16 години објавувајќи го првиот поп албум "Виолин плејер", и тоа не само со начинот на свирење, формирајќи невиден микс на класика, поп, џез и техно звук, туку и со сценскиот изглед.

Џими Хендрикс на виолина, рок суперстар на виолина, чудо од дете... се само дел од насловите на светските медиуми, кога е во прашање најдобрата виолинистка на денешнината. Со повеќе од дваесет изданија Ванеса е, секако, и артист со најголема продажба на албуми кога е во прашање класичната музика. Влезниците за концертот по цена од 29 до 42 евра ќе можат да се набават и во Македонија.

Извор: Вечер

Суперстарот на виолина Ванеса Меј за прв пат на Балканот, односно во Белград. Оваа уметница е новиот проект на Авалон продукција за годинава, кој ќе се случува на 27 февруари во Белградската арена. Атрактивната виолинистка светска слава ја стекна комбинирајќи класична и техно музика. Оваа харизматична девојка ги помести границите уште на 16 години објавувајќи го првиот поп албум "Виолин плејер", и тоа не само со начинот на свирење, формирајќи невиден микс на класика, поп, џез и техно звук, туку и со сценскиот изглед.

Да дополнам:

"Vanessa-Mae made her international professional debut at the Schleswig-Holstein Musik Festival in Germany in 1988, and also during 1988 made her concerto debut on stage with the Philharmonia Orchestra in London."

Таа е најмладиот уметник, со своите 10 години има учествувано во Филхармониски оркестар.

Интересна ми е Ванеса, си ја слушам одамна само не ми се иде до Белград за неа (:

Btw после Amy Lee, Ванеса ми е втора по омиленост од женскиот род музичари xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom