Валандово

• Креатор на темата Креатор на темата pumaval
  • Време на започнување Време на започнување
Валандово за жал е убаво место ,но како што би рекле старите „заборавено од Бога“.
-Младите немаат работа, а оние кои имаат работат за срамни 6000-9000 денари месечна плата. Многумина се нецивилизирани и не-гостопримливи, поготво ако решиш да се дружиш со некоја валандовска девојка, така да тепачките во нивните стари и нови дискотеки се многу честа појава!
Базентот е преубав, но закочи некаде, ми се чини светската рецесија би била изговор и таму, летово беше катастрофа, посебно хигиената и услугата. Убав но недоизграден Мотел - Ресторант, без професионален персонал!
Никој не инвестира и никој не се грижи за иднината на овој град.
Се надевам Претседателот Иванов на кој му е родно место, во својот мандат ќе се заложи за вистинско заживување на Валандово.:smir:

шшшшшш... поубо здравје... 2 нови кафетерии... 1 дискотека.. најубо беше украсан ваа година (за разлика од претходните)... доизградба на „автобуската‘‘... бујрум

Украсен годинава ? Мора да мислиш на десетината фрлени ламбички по дрвјата на улицата која води до центарот ? :kesa:
Заслужувате повеќе, многу повеќе!

20544_1331887338339_1265681713_30962992_5495627_n.jpg

^^^jas sum u pozadina levo, so kariranta kosulja
ВТФ, пијан ли сум бил кога сум ја ставил ваа порака... Молам, кој е модератор да ја избрише (оти јас не можум, патем, ногу глупа опција, да не можиш да си ги бришиш своите пораки) оти се ставени слики на лица без нивно одобрение (не оти не може ваа слика да се најде релативно лесно на Фејсбук де, ама ипак, ред е ред).

Дек сте бе Валандовчајне? Са изгубите :):):) Има ли некоа нова фаца на форумо?

шшшшшш... поубо здравје... 2 нови кафетерии... 1 дискотека.. најубо беше украсан ваа година (за разлика од претходните)... доизградба на „автобуската‘‘... бујрум
Направиа и фонтана бе..ама ако не заврне дош ќе бие суа кути песокта у Сахара.. :vozbud:

На типката уд калчиџеко стоише един ачкчкан...

не знам колку е правилно напишано ..ама слушнато ми е од стари валандовчани.. Ај превод да ве видам :)
Иначе...ак сакаш да се одмореш одеш у Валандово...
ак сакаш да цркнеш од жешко одеш пак у Валандово
Идам често натам ..обожавам го градчето , прекрасен базент, мн убав дијалект ..добар народ..
Има ли уште турнири за петровден и лулашки? тоа ми остана од дете дека се дигаше фама околу :)

--- надополнето ---

ВТФ, пијан ли сум бил кога сум ја ставил ваа порака... Молам, кој е модератор да ја избрише (оти јас не можум, патем, ногу глупа опција, да не можиш да си ги бришиш своите пораки) оти се ставени слики на лица без нивно одобрение (не оти не може ваа слика да се најде релативно лесно на Фејсбук де, ама ипак, ред е ред).

Valjda imas izmeni mislenje takva opcija ... pa vidi so ke napravesh

На типката уд калчиџеко стоише един ачкчкан...

не знам колку е правилно напишано ..ама слушнато ми е од стари валандовчани.. Ај превод да ве видам :)
Иначе...ак сакаш да се одмореш одеш у Валандово...
ак сакаш да цркнеш од жешко одеш пак у Валандово
Идам често натам ..обожавам го градчето , прекрасен базент, мн убав дијалект ..добар народ..
Има ли уште турнири за петровден и лулашки? тоа ми остана од дете дека се дигаше фама околу :)

--- надополнето ---

Valjda imas izmeni mislenje takva opcija ... pa vidi so ke napravesh
Да, имише турнир, заврши пред един месец :) Има и рингишпил (малечук) и балерина, флипере веќе не носат :) Ама сеа там требе да са праат тениски игралишта (:vozbud:).. Иначе за тоа со ачкачкано мачкакчкано...не знам точно как е, ама мисљум оти беше некак оти на врво на врбата(?) стое един клукајдрвец...или тка нешто беше, не памтум, ама веќе не са користат тие збораве.. :)

На типката на един карчечек, един ачачкан стое... Бај д веј ... сеа ке има турнир во кошарка.. :) од 14 -15 мислум незнам кога ке почне...

abe u toa valandovo imate li vie centar :)
pred 2 nedeli odev za dojran i si rekov aj da svrtam malku vo centarot na valandovo na edno kafence i nemozev da go najdam,a nemase ni lugje pa da prasam kaj se naogja :):)

Lol.. ima centar... Ima 2 javori na centarot, odma tamu ima kladilnici, slatkara, leten sank (ova se se naoga na plostadot) dr pat koga ke doagas za val, pisi PP

abe u toa valandovo imate li vie centar :)
pred 2 nedeli odev za dojran i si rekov aj da svrtam malku vo centarot na valandovo na edno kafence i nemozev da go najdam,a nemase ni lugje pa da prasam kaj se naogja :):)
Дека поточно застана ти??? Има центар, как може да нема :):)

--- надополнето ---

Ja го центаро, за друг пт да знајш :):)

33424_136342559717079_116797958338206_303913_1112402_n.jpg

35699_136108936407108_116797958338206_302866_7499272_n.jpg

Да, имише турнир, заврши пред един месец :) Има и рингишпил (малечук) и балерина, флипере веќе не носат :) Ама сеа там требе да са праат тениски игралишта (:vozbud:).. Иначе за тоа со ачкачкано мачкакчкано...не знам точно как е, ама мисљум оти беше некак оти на врво на врбата(?) стое един клукајдрвец...или тка нешто беше, не памтум, ама веќе не са користат тие збораве.. :)

Da da taka bese na vrvot od bademot(jas taka znam ) stoese eden klukajdrvec :D:D Bravo be valandovcani si znajte :))
maka mi e za fliperite... :( interesno bese u sekoj slucaj ...
p.s za goche ..kak mozes da ne go najdes centaro? Pod pazaro ..do policijata.. nad postata :D:D se na edno mesto

Имме нови Валандувчајне на форумо.. :) Shuntov_M И Def Leppard

Ај и јас да пишум тука конечно...ДА знаат ситееее оти во Валандово са открија нов талент, најјак голман а тоа сум ЈАС.
Потврда мојште да брките од ManUtdChampions и pumaval.Нек ви кажат они убаво за мене..:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom