Вакцини (општа дискусија)

...да патуваат на турнеи во странство највероватно биле антиковид вакцинирани,
Паметните ја променија и дефиницијата за "вакцина" со цел овие да влезат во таа категорија.

Сите здравствени лица, во моето опкружување, поточно мои блиски роднини и пријатели, ми рекоа да не се вакцинирам.

Требаше да има одредени мерки, ама истите да беа добро осмислени и да се употребеше грам логика при нивната имплементација.

Нека се извинат, нека се повлечат од медиумските рефлектори и народот ќе ја заборави нивната бламажа.

Сметаа дека треба да сум послушен поданик само затоа што акцијата беше украсена со етикетата "јавно добро". Слаб морален тег во однос на перформансите на вакцините.

И да, општествената солидарност требаше да започне првиот ден по завршувањето на пандемијата, со подобрување на условите во болниците. Ама за тоа, некако, ретко и слабо галамат.

... со здравје нема и не смее да има оправдана грешка и не треба ,, да се извини" никој со зборови, доволно да се докажат со дело т.е да се следат сега кај вакцинираните пациенти последиците и транспарентно да се објават можните ,,поправки", ама неее, се иде со ист муабет, само ненајдено умираат и никому ништо, ни коментар зошто како, само сочуство и толку, земја ќе го покрие, а појавата засилена на канцер и автоимуни болести, а сите ќутат!

...да патуваат на турнеи во странство највероватно биле антиковид вакцинирани,
Ненадејно умираат поради крвните згрутчувања што постојано ги создава спајк протеинот во вид на долги црви или црева во крвните садови и на тој начин ја блокираат циркулацијата на крвта а истите докажано после извршена обдукција се најдени во двете комори на срцето.Ова важи исклучиво за вакцини со МРНК технологија Фајзер и Модерна.

Ненадејно умираат поради крвните згрутчувања што постојано ги создава спајк протеинот во вид на долги црви или црева во крвните садови и на тој начин ја блокираат циркулацијата на крвта а истите докажано после извршена обдукција се најдени во двете комори на срцето.Ова важи исклучиво за вакцини со МРНК технологија Фајзер и Модерна.
Дали тоа значи дека лицата што ја примија руската вакцина може мирно да спијат?

... да кажуваат јавно дека антиковид вакцината е „лек“односно дека постои вакцина и тоа генетска за мутирачки вирус кој неделно мутира со име алфа, бета, гама, делта ... да не ја редам азбуката, со што вакцинираниот пак се заразува, го пренесува вирусот, а со висока присутна антитела им се препорачува на вакцинираниот нови бустери од истата, богами треба да им се негира знаењето!
Па строго технички гледано, така е како што кажуваат.
Тоа што не го кажуваат дека „лекот“ е штетен многу повеќе одошто е корисен. И не може некој што работи во здравство да не ја повторува наративата и да продолжи да работи во здравство.

Дали тоа значи дека лицата што ја примија руската вакцина може мирно да спијат?
Колку што сум информиран руската е направена врз база на ослабен вирус односно по стара технологија како што ги прават останатите со децении наназад а дали и какви нус појави има не знам додека за кинеските имам слушнато дека предизвикувале автоимуни заболувања.

Еве како изгледаат тие црева од кои луѓе ненадејно умираат:

Attachments

• MV5BNDBkYTg0ZjQtYzRjZS00MjU3LTk1YTktMzBjZDEwNmNmZTBkXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
    MV5BNDBkYTg0ZjQtYzRjZS00MjU3LTk1YTktMzBjZDEwNmNmZTBkXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
    126,3 KB · Прегледи: 7
Не се тоа „црева“ туку коагулирана крв, целата работа е поврзана со ACE2 рецепторот и... Многу пати праен муабет. Ако работи пребарувањето може да се пребара со ACE2.

Било која што не е mRNA базирана.
Бато, клизна кога почна ратот, сега џабе пукаш, војната заврши, а ти беше на погрешната страна! Нареден пат да си знаеш, на чија страна сум јас, таа страна ќе победи! :noze:

Да имаше отворена и искрена дебата, наместо агресивна пропаганда, па дури и за работи за кои вакцините и воошто не биле тестирани, немаше да има сенароден отпор и теории на заговор. Пак ќе повторам, државата е проблемот, а не решението!

Па ете, и за спајк протеинот. :vrtioci:

Бато, клизна кога почна ратот, сега џабе пукаш, војната заврши, а ти беше на погрешната страна! Нареден пат да си знаеш, на чија страна сум јас, таа страна ќе победи! :noze:

Да имаше отворена и искрена дебата, наместо агресивна пропаганда, па дури и за работи за кои вакцините и воошто не биле тестирани, немаше да има сенароден отпор и теории на заговор. Пак ќе повторам, државата е проблемот, а не решението!

Па ете, и за спајк протеинот. :vrtioci:
Абе јас немам проблем да признаам кога ќе погрешам. Кога се работи за најблиските правиш одлука најдобро според информациите кои ги имаш. А информациите беа дека се работи за озбилна опасност. Нормално беше да ги заштитам најблиските со изолација... И реално во таа ситуација тогаш да ме вратат без сегашното искуство (за конкретната болест), пак ќе ја направам истата грешка.
Подобро да погрешам во претпазливост отколку да погрешам во нешто што ќе резултира со фатален исход.

А за вакцините - никогаш не поддржував ниту промовирав mRNA базирани вакцини, нити било кога би промовирал масовна употреба на недоиспитани вакцини. Најмалку па кога се работи за фундаментално нови технологии во вакцините како mRNA. Ниту јас, ниту сопругата, ниту родителите ми беа вакцинирани тогаш со mRNA вакцини.

Абе јас немам проблем да признаам кога ќе погрешам. Кога се работи за најблиските правиш одлука најдобро според информациите кои ги имаш. А информациите беа дека се работи за озбилна опасност. Нормално беше да ги заштитам најблиските со изолација... И реално во таа ситуација тогаш да ме вратат без сегашното искуство (за конкретната болест), пак ќе ја направам истата грешка.
Подобро да погрешам во претпазливост отколку да погрешам во нешто што ќе резултира со фатален исход.

А за вакцините - никогаш не поддржував ниту промовирав mRNA базирани вакцини, нити било кога би промовирал масовна употреба на недоиспитани вакцини. Најмалку па кога се работи за фундаментално нови технологии во вакцините како mRNA. Ниту јас, ниту сопругата, ниту родителите ми беа вакцинирани тогаш со mRNA вакцини.
Тука лежи зајакот! За се си резервен скептик, само за Ковид (вакцините) не беше, нешто кое се докажа како дефиниција на самата скептичност. :icon_mrgr:

Нареден пат однапред ќе си знаеш, секогаш сум на победничката стаза!

Ништо повеќе не ме ежи од помислата игла под мојата кожа, посебно во вена. Признавам, и тоа играше улога во изборот, плус инаетот, недовербата во системот и достапните податоци. Се докажа како победничка формула!

Старите примија мРНА, немаа никакви компликации, малаксаност, тоа е сѐ. Тоа имаше, тоа примија. Стара дисциплинирана комунистичка школа, што ќе каже државата, тоа прават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom