Утрински ритуал

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Duri ne zapalam cigara ko ke stanam ne mi pocnuva denot.
Ne znam oti ama mienjeto lice ne me rasonva ic,a od ko ke zapalam cigara se osekam ko 5h da sum stanata.

Туширање
Пуштам музика
Пијам кафе
Се дотерувам
Ајде на работа

Веќе е поразлично, значи станувам 08:15, одма во веце, миење лице, заби и слично :) ... седнување пред компјутер да видам шо се дешава, да напишам некоја смс порака, проверка на пошта, кајгана итн ... се облекувам и 09:00 сум на работа.

Станвам во 9 , мијам лице , се облеквам , ја местам малце косава , тргвам за на работа , земам цигари , земам големо макијато , пушам 5-6 цигари па пак земам макијато и така до 5 попладне .... ако сум 2 ра смена нема никаков утрински ритуал .... спијам до 4 и нешто слично на утринскиот ритуал прам :)

Најчесто станувам пола саат порано од предвиденото па се излежувам, потоа малку се истегнувам, па јадам корнфлекс и така натаму...

во дабаљу це прво, после на компјутер

Сега на распустов, станување во 10-11, одење во вц, па разгледувам што има ново на кајгана, веснициве, на мсн, тек после иде доручек...

Немам баш некој посебен ритуал. Секогаш после будење ми требаат 20 мин дури да станам од кревет, одам во ВЦ се мијам, го палам телевизорот и гледам што има.

Станувам и прво ќе ги почешам драгоцените камења меѓу нозете, одам да се измијам заби и лице и обавезно го уклучувам компјутерот да видам што има на кајгана-форум:smir:

прво ми требаат 10-20мин да се разбудам(додека не ме изнервира аларм от на моб.) па во ВЦ(миење заби, лице бла бла), па да ги ставам леќите(носам леќи за вид бидејќи I hate glasses) па да се средам малку, па се облекувам, кафе+цигара+тв, па на нет и т.н.....

ja nemam utrinski ritual poso stavam u 12 a za vikendite moze da stanam u 11.00 a inace stavam i si vikam aj us malce da polezam pa ce stanam i odma go ukl komp i visam na fb.duri posle 2 saata mi teknue deka treba da odam da jadam :pos2:

Pa za vreme na nedelata ako odam na faks stanuvam okolu 9 prosecno i nakaj 10 ili 11 sun na faks,a a koga ne sum si spijam do kaj 11 posle kafence net i sednuvam da ucam:nesvest:,pogotovo sega dekemvri kolokviumi ,a za vikendi od sabajle se tegavam dodeka stanam eheee rucek vreme moze da me fati :pipi:

зависи која смена сум. ако сум прва смена станувам во 6.10 и одам во ВЦ се мијам бла бла и во 6.30 веќе го чекам бусот :toe:
ако сум втора смена станувам 9, 10 или 10.30 пак одма во ВЦ миење бла бла после јадам и ако имам нешто за учење читам на брзина и на школо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom