Успех :)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме разбра, сакав да кажам цел живот не се сведува на пари, но јас викам дека забавната наша музика кај нас се губи, А ЈАС НЕМАМ НИШТО ПРОТИВ фолкот и фолкерите :)

Не ме разбра, сакав да кажам цел живот не се сведува на пари, но јас викам дека забавната наша музика кај нас се губи, А ЈАС НЕМАМ НИШТО ПРОТИВ фолкот и фолкерите :)
Ако видиш кој бендови од Македонија, можат да држат концерти надвор од државата, а и Балканот тогаш се сведува на две работи
1. Фолкери
2. Underground музика
Кај нас и најголемите поп-хитови особено од осамостојувањето па наваму, се плагијати, не ЈЈ, не Владо Јаневски, не Врчак и ред други фаци.
Значи ако сакаш да успееш, треба да понудиш нешто интересно, нешто што го нема на запад, ако сакаш да бидеш македонскиот _____ пејач (на празното место стави Џастин, Мастин и слични) тогаш тешко да успееш. Па еден Тоше, повеќе од Балканот не можеше да се прослави. Другата алтернатива ти е да бидеш фолк пејач и добро да пееш, за да може тие од Аустрејлија да те бараат, бидејќи знам дека некои наши кафански певачици, како на пример Анета Накова, само еднаш била, оти блага веза немала. Инаку како фолк пејач и те како може многу пари да заработиш, посебно ако добро ги фаќаш оние постарите песни, има да летаат по тебе.
Се надевам дека оваа моја ретроспектива ќе ти помогне да се одлучиш иако никогаш не е касно да се премислиш т.е ако си поп-пејач да преминеш во фолк води :)

Јас мислам без презиме,нема успех,па колку и да си добар ќе гледат да те уништат,
поточно ако нема кој да те турка,на пример тате Вучиќ па и синче Вучиќ и т.н.
Е да си женско,тогаш не се слуша толку гласот, колку што се гледа стасот, за успех.

Јас мислам без презиме,нема успех,па колку и да си добар ќе гледат да те уништат,
поточно ако нема кој да те турка,на пример тате Вучиќ па и синче Вучиќ и т.н.
Е да си женско,тогаш не се слуша толку гласот, колку што се гледа стасот, за успех.
Сега засега ништо не почнувам... се мислам да се пријавам на Х Фактор :)

Сега засега ништо не почнувам... се мислам да се пријавам на Х Фактор :)

Не знам што ти е тоа Х Фактор.
Јас имам искуство поточно „маки“ - со наведеното,успех во музиката. Имам и примери а и некој снимки и песни кој мислам и еден ден тука да ги пуштам.

Не знам што ти е тоа Х Фактор.
Јас имам искуство поточно „маки“ - со наведеното,успех во музиката. Имам и примери а и некој снимки и песни кој мислам и еден ден тука да ги пуштам.
Твои, каде ти си пеел?

Не. Ќерками испраќаше свој песни на Мак-фест и Скопски за евровизија.
Темава е баш за тоа.... ја примија ли на натпреварите или како и секогаш врските победуваат, па не ја примија? :)

Темава е баш за тоа.... ја примија ли на натпреварите или како и секогаш врските победуваат, па не ја примија? :)

На Скопскиот фестивал, и ја примиа песната и истата доби и награда,ама не и дадоа да ја самата пее(на испратената конкурсна снимка таа сама си ја пееше-демо ли се вика)
На Мак - фест,исто така и ја одбраа,и ја имаше објавено за изведување како прва,но и таму не и дадое таа да ја пее,па ние веќе искусни и изгорени од шпекулации не дозволивме ниту друг да ја изведува,и песната ја чуваме,не ја слушнал никој.

На Скопскиот фестивал, и ја примиа песната и истата доби и награда,ама не и дадоа да ја самата пее(на испратената конкурсна снимка таа сама си ја пееше-демо ли се вика)
На Мак - фест,исто така и ја одбраа,и ја имаше објавено за изведување како прва,но и таму не и дадое таа да ја пее,па ние веќе искусни и изгорени од шпекулации не дозволивме ниту друг да ја изведува,и песната ја чуваме,не ја слушнал никој.
Ако имате добра финансиска состојба, нека сними спот и нека ја објави на ТВ песната или нека се претстави со нејзе на Х Фактор и нека се натпреварува :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom