Успех или љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Работниот успех и љубовта се многу тесно поврзани и многу влијаат еден врз друг. Не треба да има никаква борба помеѓу тие две нешта.
Најдобро е да се усолгасат.

Ако е работата пред брак, не би ризикувала, а на мои години (18) би ризикувала затоа што ако одбијам понуда и раскинам после некој период со дечкото цел живот ќе се каам затоа што сум ја пропуштила таа шанса за некој што некогаш ми значел....:toe:

A zarem ne moze tie dve raboti da odat zaedno? Ako se raboti za vistinskata ljubov taa ke istrae...I da otides na odredeno vreme, ako toj me saka, ke sfati deka toa e ona sto sum go posakuvala i ke me poddrzi i ke ostane so mene... Pa taka ke gi imam i ljubovta i uspehot po koj sum kopneela istovremeno!

Пари, само пари. Лубовта сама ќе си дојди.

љубовта пред се!можеби затоа што не ми оди најдобро со неа!

Не можат едно без друго за исполнет и усогласен живот.
Постои нешто наречено компромис.

:duel: Кога се одвива борба помеѓу желбата за успех и желбата за љубов?
Пример!
Ви се отвара можност за ново работно место, или добиваш стипендија за во друга држава.Тоа е се што си посакувал и си работел за тоа, но...За време на процесот се заљубуваш во некој, имаш сериозна врска и се тоа.Дали ќе ја ризикуваш љубовта или не?:wub:
A zarem ne moze tie dve raboti da odat zaedno? Ako se raboti za vistinskata ljubov taa ke istrae...I da otides na odredeno vreme, ako toj me saka, ke sfati deka toa e ona sto sum go posakuvala i ke me poddrzi i ke ostane so mene... Pa taka ke gi imam i ljubovta i uspehot po koj sum kopneela istovremeno!

Па не мора да значи дека ја ризикуваш љубовта.Лично јас,добив шанса да студирам надвор од државата и отидов.Бев надвор година и пол, а мојата врска опстана.И како што кажа ТeDDy BeaR,мене дечкото ме поддржа,воопшто не ме одврати од тоа да одам надвор,па така и си студирав надвор од државата и ми опстана врската.

Zaedno so se ljubovta idam da rabotam, bidejki dvete raboti ke me napravat da bidam celosna

Да се избере меѓу успех и љубов е исто како да се избере помеѓу леб и вода. Или ќе останеш жеден, или гладен.

Па не мора да значи дека ја ризикуваш љубовта.Лично јас,добив шанса да студирам надвор од државата и отидов.Бев надвор година и пол, а мојата врска опстана.И како што кажа ТeDDy BeaR, мене дечкото ме поддржа,воопшто не ме одврати од тоа да одам надвор,па така и си студирав надвор од државата и ми опстана врската.

E bas na toa mislev :salut:

Zaedno so se ljubovta idam da rabotam, bidejki dvete raboti ke me napravat da bidam celosna

Па во некои ситуации и тоа не е баш толку едноставно...Што ако еве на пример партнерот не сака да се пресели или не се согласува со твојата одлука а ти многу го сакаш?Тогаш мора да избереш дали ќе останеш со љубовта или ќе тргнеш по патот на успехот...

Нема потреба да се ризикува љубовта,ако во врската постои разбирање и трпение,нели?
Партнерот ќе разбере дека ви е битна иднината и дека сакате да бидете успешна жена(како иначе ќе имате среќен брак:)) и нема да има зашто да се ризикува тука.

Љубовта не би ја жртвувал за ништо! Љубовта ме прави да се чувствувам исполнет и среќен, работата не! Ако се јави финансиски проблем, ништо страшно, љубовта може се' да победи :)

Јас нема да одберам да одам нигде надвор од државава.....ако ми се пружи шанса ке ја прифатам со милото до мене :)....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom