Успех или љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
АуРоРа напиша:
Е овајпат нема да ја ризикувам љубовта,зашо сфатив дека е многу тешко да ја пронајдеш вистинската,а уште потешко да ако ја изгубиш...Што значи сега мислам поинаку.Едноставно не вреди да ризикуваш! Во името на љубовта треба да си останеш,особено ако си сигурен дека е вистинската.А ако не си сигурен во тоа што го имаш и ако врската не е којзнае што,се знае - одиш понатаму...А ако љубовта е таква каква што отсекогаш си ја барал тогаш се знае:wub:

ама што ти вреди да си амбициозен кога немаш љубов?

Особено ако си сигурен дека е вистинска ?....вистинската љубов нема да те стави пред никаков избор:ne: . Животот не носи сите во разни ситуации,точно...но ако твојот партнер е оној вистинскиот,НИКОГАШ нема да побара од тебе било какво откажување макар тоа било и успех на професионален план. ТОЈ е тој кој секогаш треба да те поддржува во секое поле на живеењето, зашто нормално само од љубов не се живее.Постојат многу нешта кои не прават среќни,задоволни и исполнети на многу различни начини.
Ако некого вистински љубиш,сигурно дека сакаш тој некој да биде целосно задоволна личност ...зошто тогаш би го ставала пред некаков избор???Јас или кариерата???Чисти глупости! Се може да се усогласи токму таму кај што има вистинска љубов.

Ако некој ме доведе во таква ситуација...мојот избор се знае без двоумење,успех и кариера,зашто ако некој ме сака онака како треба,очекувам секогаш да стои зад мене со целосна доверба и поддршка....не да ми поставува услови и избори.:wink:

sagaqua напиша:
Особено ако си сигурен дека е вистинска ?....вистинската љубов нема да те стави пред никаков избор:ne: . Животот не носи сите во разни ситуации,точно...но ако твојот партнер е оној вистинскиот,НИКОГАШ нема да побара од тебе било какво откажување макар тоа било и успех на професионален план. ТОЈ е тој кој секогаш треба да те поддржува во секое поле на живеењето, зашто нормално само од љубов не се живее.Постојат многу нешта кои не прават среќни,задоволни и исполнети на многу различни начини.
Ако некого вистински љубиш,сигурно дека сакаш тој некој да биде целосно задоволна личност ...зошто тогаш би го ставала пред некаков избор???Јас или кариерата???Чисти глупости! Се може да се усогласи токму таму кај што има вистинска љубов.

Ако некој ме доведе во таква ситуација...мојот избор се знае без двоумење,успех и кариера,зашто ако некој ме сака онака како треба,очекувам секогаш да стои зад мене со целосна доверба и поддршка....не да ми поставува услови и избори.:wink:

Абе оти вакви муабети? Никаде не се спомна прашањето што би правеле ако партнерот бара од нас да ја оставиме кариерата поради него. Во тој случај нормално секој што ќе размисли два пати би ја одбрал кариерата.
Значи тука се зборува за нашата одлука без туѓо влијание ... што ние ќе избереме во случај да имаме партнер кој не разбира и поддржува (дека тоа е тој вистинскиот, нормално). Дали таков човек ќе оставиме илјадници километри зад нас само за да напредуваме во работата, или ќе останеме со него и со солидната работа што ја имаме тука. Во тој случај да се повторам само, дефинитивно останувам со него без никакви двоумења:):toe:

Дивајн напиша:
Абе оти вакви муабети? Никаде не се спомна прашањето што би правеле ако партнерот бара од нас да ја оставиме кариерата поради него. Во тој случај нормално секој што ќе размисли два пати би ја одбрал кариерата.
Значи тука се зборува за нашата одлука без туѓо влијание ... што ние ќе избереме во случај да имаме партнер кој не разбира и поддржува (дека тоа е тој вистинскиот, нормално). Дали таков човек ќе оставиме илјадници километри зад нас само за да напредуваме во работата, или ќе останеме со него и со солидната работа што ја имаме тука. Во тој случај да се повторам само, дефинитивно останувам со него без никакви двоумења:):toe:

Ако ме разбира и поддржува очекувам да дојде со мене :toe:

Sagaqua, izvini no dvajca karieristi doma, uspeshen brak i dobro odgledani deca - tie raboti NIKOGASH ne odat zaedno (garantiram so glava!).

Znachi ova za mene e stvar na dogovor so partnerot. Bez nekoj da se chuvstvuva zagrozen najverojatno bi se dogovorile za najoptimalnoto reshenie. Moeto semejstvo nikogash nema da dozvolam da pati zaradi moi individualni ambicii. Se' bi se odluchuvalo vo krugot na semejstvoto i bilo koj postignat uspeh bi bil uspeh na celoto semejstvo.
Inaku ostanuvam na moeto deka: najgolem uspeh vo zhivotot na eden chovek e da gi odgleda ubavo svoite deca, da gi nauchi da sakaat i pochituvaat i da gi izrasne vo zdravi individui polni so samodoverba i sposobni za samostoen zhivot.

Abe ete glej vaka:
Ako sakas da uspees a tipot so koj si vo ljubov ima pari :) ne e problem amaaaa ako nemaaa.... Zatoa ambicioznite neka si baraat i parajlii i ke si nemaat problemi !

успехот е во љубовта:wub:

It`s my life напиша:
Abe ete glej vaka:
Ako sakas da uspees a tipot so koj si vo ljubov ima pari :) ne e problem amaaaa ako nemaaa.... Zatoa ambicioznite neka si baraat i parajlii i ke si nemaat problemi !

Амбициозните мислиш ќе престанат да се амбициозни ако најдат некој со пари? Тоа не е амбиција, ало!
Него ако сакаш да успееш, а типот со кој што си нема пари, решението е да заминеш некаде преку свет, да правиш пари и градиш кариера, а тој како таков под казна нека дреме тука? Леле, ама лош пост ... едноставно незнам што побрзо да кажам, па ќе одложам ...

Не знам : и двете, а во моментов успехот и здравјето се побитни кај мене...

Кариера бре, шо ви е на вас??? Како сакате наречете ме, но ако веќе бирам а и МОРАМ да бирам, би одбрал КАРИЕРА, разбира се. ”Суетата е мојот омилен грев”

Амбициозните мислиш ќе престанат да се амбициозни ако најдат некој со пари? Тоа не е амбиција, ало!

Ne!!! Gresno si me svatila! Oni nema da prestanat da bidat ambiciozni tuku naprotiv ke mozat da si bidat so toj sto sakaat i da bidatambiciozni bez da imaat precki kako so siromasen.

Ke si ja zemam sovrsenata ljubov so mene. Nema da mozam da biram pomegju dvete. Na pr. eve ako ja odberam "sovrsenata" ljubov, zamislete toj da me otkaci po nekoe vreme, a jas sum ja propustila moznosta koja otsekogas sum ja sakala a vredno sum ja zarabotila. Ako ima nekakvi sansi toj da zamine so mene ok, ako ne, ne ja propustam moznosta. Mozebi ponatamu povtorno ke bideme zaedno.

Iris напиша:
Sagaqua, izvini no dvajca karieristi doma, uspeshen brak i dobro odgledani deca - tie raboti NIKOGASH ne odat zaedno (garantiram so glava!).

Znachi ova za mene e stvar na dogovor so partnerot. Bez nekoj da se chuvstvuva zagrozen najverojatno bi se dogovorile za najoptimalnoto reshenie. Moeto semejstvo nikogash nema da dozvolam da pati zaradi moi individualni ambicii. Se' bi se odluchuvalo vo krugot na semejstvoto i bilo koj postignat uspeh bi bil uspeh na celoto semejstvo.
Inaku ostanuvam na moeto deka: najgolem uspeh vo zhivotot na eden chovek e da gi odgleda ubavo svoite deca, da gi nauchi da sakaat i pochituvaat i da gi izrasne vo zdravi individui polni so samodoverba i sposobni za samostoen zhivot.

Iris тука си во право, само муабетот не е кога се има брак и семејство, туку пред да се има деца и пред да се влезе во брак.

Zmija da te apne ili magare da ti go bapne dilema?
Ako ostanes so ljubovta, ljubovta za brzo vreme ke te zaebe i ke si go grizes cel zivot sto ne postapi poinaku. Ako ja zemes rabotata ke bides najosamena na svet i ke se vleckas so raznorazni fukari barajki ja vistinskata ljubov odnovo.
Ako ti se spojat i dvete ljubov i uspeh togas mora da sonuvas ili pa si neverojatno sreken ili pa si isklucok od praviloto treto nema (ili ja ne go znam).

Ijjj novi smiles.
:zlo:
:bravo:
:vozbud:

sagaqua напиша:

Ја колку што разбрав темата не беше дека партнерот ги поставува тие услови,туку ти едноставно си решаваш,си одбираш што понатаму во животот.Никаде не се спомна дека партнерот ги поставува условите и те тера да одбереш меѓу него и кариерата.Во случајот ти избираш според твоето право на избор.:motor:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom