sagaqua
Successful and Creative
- Член од
- 23 декември 2005
- Мислења
- 2.218
- Поени од реакции
- 31
АуРоРа напиша:Е овајпат нема да ја ризикувам љубовта,зашо сфатив дека е многу тешко да ја пронајдеш вистинската,а уште потешко да ако ја изгубиш...Што значи сега мислам поинаку.Едноставно не вреди да ризикуваш! Во името на љубовта треба да си останеш,особено ако си сигурен дека е вистинската.А ако не си сигурен во тоа што го имаш и ако врската не е којзнае што,се знае - одиш понатаму...А ако љубовта е таква каква што отсекогаш си ја барал тогаш се знае:wub:
ама што ти вреди да си амбициозен кога немаш љубов?
Особено ако си сигурен дека е вистинска ?....вистинската љубов нема да те стави пред никаков избор:ne: . Животот не носи сите во разни ситуации,точно...но ако твојот партнер е оној вистинскиот,НИКОГАШ нема да побара од тебе било какво откажување макар тоа било и успех на професионален план. ТОЈ е тој кој секогаш треба да те поддржува во секое поле на живеењето, зашто нормално само од љубов не се живее.Постојат многу нешта кои не прават среќни,задоволни и исполнети на многу различни начини.
Ако некого вистински љубиш,сигурно дека сакаш тој некој да биде целосно задоволна личност ...зошто тогаш би го ставала пред некаков избор???Јас или кариерата???Чисти глупости! Се може да се усогласи токму таму кај што има вистинска љубов.
Ако некој ме доведе во таква ситуација...мојот избор се знае без двоумење,успех и кариера,зашто ако некој ме сака онака како треба,очекувам секогаш да стои зад мене со целосна доверба и поддршка....не да ми поставува услови и избори.:wink: