USB во RAM?

• Креатор на темата Креатор на темата Andrejrulz
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Скоро дознав дека усб може да се користи како рам мем. имам win7 ultimate и kingston 4гб усб. на опцијата readyboost вика дека усб-во ги нема потребните карактеристика за да го боостне системот. помош некој?

Пред да почнеш да трошиш време на барање решенија, да ти кажам само дека воопшто нема никаква корист од ReadyBoost, т.е. да не мислиш дека ако имаш flash drive од 4 GB дека за толку ќе ти се зголеми RAM. Кога се работи за брзина, flash drive-овите и RAM се во сосема различни категории.. RAM е обично 1000 пати побрза од flash меморија (5-10 MB/s vs. 5000-15000 MB/s).

Ако ти снемува RAM подобро зголеми swap, па да запишува на хард дискот (неколку пати побрзо отколку на usb/flash). Најубаво е, нели, да додадеш уште некоја плочка, ама за тоа треба некој денар.

Може ли да ми дадеш линк од туторијалот да видам како се користи уесбето како рам меморија .

Скоро дознав дека усб може да се користи како рам мем. имам win7 ultimate и kingston 4гб усб. на опцијата readyboost вика дека усб-во ги нема потребните карактеристика за да го боостне системот. помош некој?
Не наоѓај баш решение во ова. Подобро плати некои си 1000 денари, и додај рам, отколку ова. Никогаш нема да го постигнеш тоа што ти треба. А барем рамот не е скап :).

abe 600 denari e 2 giga ram so se tripate so gluposti

Ако веќе не му се даваат пари за рам најдобро е да си ја зголеми виртуелната меморија, како што кажа членот горе

оф бе нубови едни во мебиус е 600 денари 2 гига ддр3 на 1600 мхз затоа не се киксајте вака коа немате појма
тој чим нема доволно рам значи дека нема слот за ддр3 рам, шо значи макс ддр2 рам - 2гига, 1200 денари, епа не е малце...
а не дај боже ддр1 да му треба

башка фирма - PATRIOT
:thumb_up:
и полека со навредите
--- надополнето: Nov 18, 2011 11:10 AM ---
600 денари е на старо за антички компјутери. Од времето на Александар.
обратно, 600 денари е за новите, многу поскапо е за старите :D

Знае некој колку RAM можам да добијам од usb од 4 гб ? :)

Знае некој колку RAM можам да добијам од usb од 4 гб ? :)
Колку ќе одбереш сам.
Значи ако ти е скроз празно usb-то можеш целата расположлива меморија да ја ставиш како рам меморија.

Колку ќе одбереш сам.
Значи ако ти е скроз празно usb-то можеш целата расположлива меморија да ја ставиш како рам меморија.

Тоа знам, туку, сигурно нема од усб од 4 гб да добијам 4 гб рам, нема логика.... кој би купувал рам плочки, поефтино би било усб да си купи... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom