USB To USB

• Креатор на темата Креатор на темата Wizz.
  • Време на започнување Време на започнување

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Имам телевизор Philips 5000 Series, има USB порт и сакам да гледам филмови преку него. Наместо да купувам USB или хард диск, би сакал да го искористам компјутерот т.е. компјутерот да се однесува како USB Mass Storage Device. Има некој Driver или сл што ќе го овозможи тоа.

Имам телевизор Philips 5000 Series, има USB порт и сакам да гледам филмови преку него. Наместо да купувам USB или хард диск, би сакал да го искористам компјутерот т.е. компјутерот да се однесува како USB Mass Storage Device. Има некој Driver или сл што ќе го овозможи тоа.
poubavo HDMI cable zemi :)

Da ama Pc ne e tolku jak za playback na hd filmovi.

takvo nesto ne postoi...

Неможе компјутерот да е Mass Storage Device,доколку поврзеш два компјутера како што сакаш ти кој од нив ќе е "компјутер" а кој "Mass Storage Device"? :)

Ова сто го кажуваш ми свучи некако невозможно(барем ако не си дипломиран информатички инжињер или слично).Оди купи си едно стикче од 8 GB стависи внатре 9 филма(просечна големина одна 700MB) и терај.Зошто комплицирано кога може едноставно.Ако го мислиш стикот трошок не си во право за се и сешто барем сега на денешнинава ти е потребен мерори стик.Користиго како архива за документи од кај знаеш кога ќе ти "изгори" компјутерот немора да е нешто софтверски туку ете хардверски да ти се поремети ехххх мене коку пати така ми се има случено документи куп на лап топ хардискот се стопи од голема температура и 4 годишен труд(проектни задачи,есеи,текстови,семинарски трудови,книги,слики и албуми,и колекција од 90 филмови) фрлен никаде.

abre kako sto ti pisaa pogore kupi si HDMI kabel i povrzi go kukisteto so televizorot i teraj i ne objasnuvaj dali e tolku jak ili ne ako neznaes... ili pak na kraj kupi si istotaka kao sto ti pisaa pogore USB so poveke GB i stavi sto sakas na nego... istoto mozes i so exteren hard disk da go napravis...
DRUGO NEMOZES DA NAPRAVIS...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom