USADA пресуди: Армстронг допингуван (UCI одлучи - одземени му се титулите!)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Американската антидопинг агенцијата (USADA) пресуди дека еден од најдобрите велосипедисти на сите времиња, Ленс Армстронг користел недозволени средства по 1 август 1998 година.

Поради тоа, Армстрог би требало да остане без своите седум титули од најпрестижното натпреварување Тур д'Франс, кои ги освои од 1999 до 2005 година. Покрај тоа може да му биде одземена и олимписката бронза од 2000 година.

Надлежноста за донесување на одлука за одземање на трофеите ја има Меѓународната велосипедска унија.

Армстронг негираше дека користел допинг и оцени дека USADA лови вештерки без ниту еден конкретен доказ против него.

Извор.

Значи цел ден го следам циркусов и не ми се верува што му направија на човеков. Утре вака ќе ја уништат кариерата на други врвни спортисти. 13 години го влечат по Комисии за допинг и не најдоа ништо и пукнаа со прсти и ќе му ги одземат СЕДУМТЕ титули. Што ги чека спортистите утре? Чуму некој би вложувал, кога може да му се случи вакво нешто?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Армстронг јавно се откажа од спорот кој се води против него и кажа дека нема намера да го губи своето време по судници, без ралика каква ќе биде пресудата.
Навистина голем спортист, посебно ме импресионираше враќањето по операцијата.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Основна цел им е да го дискредитираат, да му го уништат угледот.
И по десетина години душкање најдоа недозволени супстанции. Ма немој да ме јебеш бре!
А докази имаат?
треба да имаш доказ за да оцрниш човек?

O

Orion.

Гостин
Основна цел им е да го дискредитираат, да му го уништат угледот.
И по десетина години душкање најдоа недозволени супстанции. Ма немој да ме јебеш бре!

треба да имаш доказ за да оцрниш човек?
Баш така, треба да имаш доказ за да оцрниш човек.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Замислете само кон што води ваква шарада. Значи по 13 години откако му се смачи да се натега, му ги зедоа титулите. 13 години не докажале ништо! Што ќе се случи утре со луѓе како Рафа/Болт/Роџер/Фелпс кои се поим во спортот? Ќе им кажат, ама извини не е нормално да си толку добар, гарант сте биле на допинг!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Убедливо најглупа нација на сите времиња....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Французите рипаат по дома сеа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Баш така, треба да имаш доказ за да оцрниш човек.
доволно ти е да пуштиш глас.....тринаесет години им требало да докажат....Ленс Армстронг е еден од најголемите спортисти...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Човекот беше инспирација за многу луѓе. Нека им служи на чест како само успеаа да го скршат. Не се предаде пред ракот,а неговата ментална цврстина потклекна пред (не)луѓе.:( Никако не го заслужи ова.

O

Orion.

Гостин
доволно ти е да пуштиш глас.....тринаесет години им требало да докажат....Ленс Армстронг е еден од најголемите спортисти...
Незнам што конкретно имаат како доказ, исто незнам која е причината што Армстронг се откажува од судењето. Свесен сум дека типот е најдобар, и искрено не верувам дека користел хемии, затоа ми е чудно што се откажува од судењето. Точно дека можат да му местат лажни докази но исто и он може да докаже дека го местат.
Точно е исто дека и само со тврдењето можат да го дискредитираат али јбг секакви расипници има по светов, светов е далеку од совршен :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мала едукација за допингот и спортот од поранешен кошаркар доста успешен по се изгледа бил:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Значи беше на хемотерапија. Кој црни допинг!?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во моментов Армстронг сигурно би дал лев тестис за да се смени одлуката ама тоа :(

Kajgana Shop

На врв Bottom