US Open 2010 / August 30 - September 12

Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.883
Отвореното тениско првенство на САД, оваа година започнува на 30ти Август и ќе трае до 12ти Септември..

Главни фаворити за освојување на последниот Гренд-слем за оваа сезона во машкиот дел се Надал и Федерер, кои воедно се прв и втор носител, а кај жените, исто така првите 2 носителки - Возниацки и Клајстерс (бранителка на трофејот).. Освојувачот од минатата сезона во машка конкуренција, Хуан Мартин Дел Потро ќе нема можност да го брани трофејот, бидејќи моментално е повреден.. Исто така големо име кое што нема да настапува на овој турнир е миленичката на домашната публика Серена Вилијамс..

Еве и линк од официјалната страна на турнирот..

Со среќа на сите учесници, нека победи најдобриот!

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Очекувам Федерер да се врати по минатогодишниот несреќен пораз од Дел Потро
Ја санираше повредата што ја имаше на коленото и пополека се враќа во форма... очекувам добар турнир и победа на Федерер:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Одвај чекам да почне! Се разбира, како и секогаш, мој фаворит е Надал, се надевам дека ќе го даде најдоброто од себе и дека ќе го освои турнирот. Се надевам дека повторно ќе гледаме добар тенис! :pipi:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Томаш Бердих го зима ваа година или Родик :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Од женските Клајстерс ми е фаворитка, некако многу добро и самоуверено игра, и мислам дека ке стигне далеку.

Мажите ке биде интересно, во Родик немам ништо многу некак ми е слаб оваа година, Бердих е добар и може да стигне далеку, исто и Мареј ако му тргне на овој човек никој не го сопира.
Ќе му биде тешко на Надал и тоа многу, туку не само на него на сите тенисери ке им биде тешко, ќе гледаме добар тенис оваа Недела.

Како се термините во наше време, од колку и колку има?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.883
Шо е воа бе, никој нема на темава.. :))

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Шо е воа бе, никој нема на темава.. :))
Очигледно слаб е интересот за белиот спорт во Македонија.Да имавме барем еден тенисер или тенисерка во топ 100 многу ќе беше подруго ама со оглед на тоа дека е еден од најскапите спортови,не е за чудење.
Инаку во врска со термините,преноси ќе има на Еуроспорт каналите,како и секоја година,од утре,поточно денес,со почеток од 17:00 на Еурпоспорт2 и од 18:30 на Еуроспорт интернејшнл,т,е 1:)
Мои фаворити кај тенисерките се Иванович која полека се враќа во форма,но сепак не верувам дека може подалеку од 4то коло,а според досега прикажаната форма мислам дека топ фаворитки се Клајстерс,Вознијацки и Шарапова,додека кај мажите прв фаворит ми е Ноле,а секако и Федерер...:)
Како и да е,ни претстојат 2 недели вистинско уживање,посебно на тениските фанатици како што сум јас:D,така да не ни преостанува ништо друго освен да се нацртаме пред малите екрани и да уживаме!
Поздрав до сите фанови на Џокович!!!

P

PewDiePie

Гостин
Не е точно дека нема интерес за белиот спорт,чекајте денес почнува има доста луѓе што пратат тенис на форумов така да ќе има добра дискусија.

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Не е точно дека нема интерес за белиот спорт,чекајте денес почнува има доста луѓе што пратат тенис на форумов така да ќе има добра дискусија.
Не реков дека не го прата ,туку дека нема услови за да се развива спортот.Еве дај ми пример,наброј ми барем еден тенисер/ка во топ,ај да речеме барем топ 200.Државата воопшто не вложува и не само во тенисот,туку воопшто со спортот,пример види ги Србите скоро во се ги бива,на секое првенство ги има и што е побитно секаде имаат добри резултати...Тоа ти е:/

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Ме испоти Стосур.... „“%‘!“„%*’*“„’!„)&’!„“&%!_*’!„)&!

Ајде, сега нека го изгуби третиов сет да ја видам!!!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.883
Изгуби Хјуит у пичку матер! Првите 2 сета не ги глеав, во третиот и четвртиот имаше израмнета игра, само Хјуит беше малце посреќен и ги доби, ама у петтиот полуде Матју.. Ама ајде, не ми е толку мака, оти и така и така у 3то коло налетуваше на Роџо.. :) Е сеа ќе изгуби некое поенче но тоа е тоа..

P

PewDiePie

Гостин
Најголемо изнендаување поразот на Хјуит,Роже без проблеми во прво коло.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
:vozbud:

gw5ryhrtthgdgge!!!!!!!!

М'кdasffw!

:cuc: :cuc: :cuc:

С

сашенко

Гостин
Федеррер like in the old times.Има сила у Феџо уште хехе.Секоја година гледам Ус опен со надеж дека Надал ке успее да го освои и овој турнир ама да бидеме реални надал ке го освои само ако се повредат Мареј Џокович и Федерер.ја нема својата игра Рафа на овој турнир.Сакам Федерер да го освои Us open и да се намали разликата меѓу рафа и Роџе и тогаш ке биде интересно......

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Надал рече дека нема амбиции да го освои турнирот т.е дека повеќе се гордее на трофеите што ги има дома, отколку да го освои јуес опен, оти не очекувал за толку кратко време да има толку трофеи. (мижи асан да ти баам :))

Иначе синоќешниот потег на Роже...па тоа го имаме видено во повеќе наврати од негова страна, ништо ново во играта. :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom