Ураганот Сенди во живо

• Креатор на темата Креатор на темата acetetovo
  • Време на започнување Време на започнување
Ufff Sandy nie e nad glava......Nadvor mislish boeing 747 se sprema za take off.....
Да сликаш една слика да видиме што се случува или едно видео од 10-тина секунди ? иначе не би сакал да сум у твоја кожа, господ нека вие на помош :/

Слета Сенди според CNN, почело је..
Господ нека им е на помош

Да сликаш една слика да видиме што се случува или едно видео од 10-тина секунди ? иначе не би сакал да сум у твоја кожа, господ нека вие на помош :/
So da ti snimam ...nadvor e crna temnica....samo cudni zvukovi...... veter i dozd.....

Па не викам дека сме им криви, ама да каже човек дека не е ништо страшно, дека се работи за “ветерче“, а тоа го гледа на компјутер, на другата страна од светот е апсурдно.
Мене ми е жал за тие луѓе, има опасност да изгубат се што имале, да им се оштетат домовите или уште полошо да ги изгубат животите. Не ми е јасно како било кој може да гледа на тоа со сеир... Искрено, ги жалам луѓето што ваква ситуација може да посматраат од призма на сеир. Можеби затоа од секогаш сум мразела и црн хумор.
Кај нас Охридско се подигна малце се направи цела паника, не дај Боже да треба со ваква работа да се соочиме. Со природата никогаш не си на чисто, непредвидлива е... додуша и самиот човек си допринесе до уништување на природата, ама тоа не значи дека нема да сочувствувам со луѓето таму.
Замисли некој во 1963 да чул за земјотресот во Скопје и да каже: Ај бе па и ти шо бе пеерче едно земјотресче нишо посебно, а живее у пм, некаде на Фиџи.
Ма све нека не покоси, можда така ке ни дојде малку памет, ке не освести, да престанеме да си играме со природата, да ја загадуваме и да пробаме да ја контролираме (генетски и технолошки модифицираме).
Отсекогаш сум ја сметал планетата Земја, како еден организам во кој живеат 2 типа на луѓе, вирус и антивирус луѓе, само што ако антивирусот не успева да го уништи вирусот, планетата има резервен план со кој самата ке си се излечи, и верувам дека сега токму тој резервниот го користи. Јас да сум на местото на планетата Земја, би бил лут (исто како што е и она сега) што некои мали човечиња кои живеат во мене не знаат што е почит и љубов, и мислат дека се помоќни и попаметни од мене. Нормално пошто сум многу попаметен би ги научил на свој начин да се освестат.

So da ti snimam ...nadvor e crna temnica....samo cudni zvukovi...... veter i dozd.....
Друже се надевам ќе помине ОК, него глеам 23 стејтови ќе бидат зафатени со силен ветар, што радиус ќе беше тоа чудо?

Алал да им е колку се спремни за урагани. Да беше кај нас ураганов политичарите ќе речеа:"Нема опасност, нас ураганот ќе не заобиколи."

Кај нас секој декември и јануари снегот не изненадува, да не ни одиме подалеку.
Тие се обучени ептен за вакви ситуации, затоа што знаат дека претставуваат реална опасност и дека често се случуваат, некои со помал, некои за жал со поголем интензитет.

Абе ништо нема да им се случи на американците, САД е светска супер сила,имаат огромни пари имаат секакви технологии,и што уште не,така да ќе се справат со секакви тешкотии, недај Боже да не се погоди некоја сиромашна земја со вакви урагани,тек тогаш тешко на народот,а Богами и за таа земја..

Штом ги гласале политичарите и тие се у ист кош со нив.

А тие што не гласаат на избори? Тие у кој кош спаѓаат? Ги гласаат политичарите, затоа што сакаат подобар живот и тие веруваат на ветувањата на нивните политичари, исто ко што правиме и ние. Во тој поглед не сме воопшто поразлични...
Значи не ми се верува какви коментари ќе прочитам...

А тие што не гласаат на избори? Тие у кој кош спаѓаат? Ги гласаат политичарите, затоа што сакаат подобар живот и тие веруваат на ветувањата на нивните политичари, исто ко што правиме и ние. Во тој поглед не сме воопшто поразлични...
Значи не ми се верува какви коментари ќе прочитам...

Остај кооперација политичари, не знам како не се навикна да ги игнорираш.

graf2_530308S0.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom