Упорни или попуштате?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Забвиси кога како,кога сум во право нешто нема шанси да попуштам,па и турско нека биде:icon_lol:
али у главно има многу тврдоглави па многу е тешко да искочиш на крај со нив.

Се зависи од сиѕуација.Има моменти кога треба да се попушти ама пак некога не се давам зошто после може да ти се качи некој на глава:toe:

Da popustam,od pricina sto ne mozam da se dokazuvam cel zivot so debili,gi smetam izgleda ispod nivo i za toa im popustam,ispod cest mi e da se dokazuvam.A isreno i maka mi e.Nekade procitav ne znam koj bese psihijatarot imase objasneto edna mentalna vezba i verovatno ke moram da ja primenuvam vo idnina.Glasese vaka:
-koga se naogas vo konflikt ili nekoj nesporazuvam so nekoja licnost a veke nema sto da kazes i ne sakas da pocnes da se vregas vo stil kakov sto zas;uzuva volu svinjo i slicno ednostavno zamisli go gol.I toa ke ti pomogne ednostavno da go sprecis konfliktot da izleze od kontrola,bidejki ke ti padne smesno.

многу често се среќавам у расправии и такви ствари, кога сум у право за нешто, нема шанси да попуштам, а кога не сум у право попуштам, и го прифаќам мислењето на другиот

Ако сум сигурен во тоа за што разговараме дека сум во право ни под разно не попуштам евентуално може да се случи да попуштам кога ќе видам дека личноста е потврдоглава од магаре и не може ништо да и се докаже. Доколку грешам ако ми се укаже на грешката и се поткрепи со некој факт во ред е ќе си признаам и ќе пружам рака.

Зависи.. некогаш знам до крај да одам и да не попуштам..без разлика дали сум во право или не :)
А некогаш попуштам..
Уствари зависи ваљда од личноста со кога се расправам :)

Па зависи за што ......ама почесто сум упорна и настојувам да останам таква, посебно кога знам дека е така како што јас мислам или кога нешто многу ми значи.

Упорна,, до крај...често одам и по принципот -попаметниот попушта,, нормално со такви луѓе кога е тоа потребно..Инаку за сите други нешта сум упорна во остварување на моите цели и не губам надеж се до последен миг:pipi:

до скоро колку и да сум и да не сум во право ако треба 3 дена ке тврдев дека моето мислење е точно и ничие друго но некако ми здосади тоа ако некој неке да верува дека тоа што го зборам е точно не се замарам многу ама сепак никогаш нема да признаам дека грешам или дека некој друг бил во право:D:D:D

па упорен сум додека сум во право, или бар додека мислам дека сум во право. кога ќе сфатам дека грешам тогаш си признавам :)

Секогаш имам свое мислење па макар и да е погрешно додека не ми влезе во главата дека е погрешно јас си терам по своето...Никогаш не попуштам, по тоа ме знаат и другарките и другарите, но ретко кога ќе попуштам затоа што некогаш брзо ми се разјаснат работите. Но сепак, сакам да сум своја, со свое мислење и свој став кој за кој сум сигурна и несакам да попуштам. :helou:

Најчесто сум упорен и го бранам мојот став!:) Додека не помине границата и мора еден да попушти.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom