Уписи на факултет[генерална дискусија]

• Креатор на темата Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување Време на започнување
zdravo, sakam da prasam dali imaat prednost deca na braniteli za upis na fakultet, no dokolku ne gi ispolnuvaat kriteriumite za upis t.e nemaat dovolno poeni za upis na fakultet. i dali moze (bidejki ne gi ispolnuvaat kriteriumite vo privatna kvota da se zapisat) da gi primat?

Se moze mila parata na raka ili tato i mama neka castat nekoja sofra na poznanik na fakultetot i primena si :3 :3 :3

Дали првата рата треба да се плати во денари или во евра ?

zdravo, sakam da prasam dali imaat prednost deca na braniteli za upis na fakultet, no dokolku ne gi ispolnuvaat kriteriumite za upis t.e nemaat dovolno poeni za upis na fakultet. i dali moze (bidejki ne gi ispolnuvaat kriteriumite vo privatna kvota da se zapisat) da gi primat?
Може. Најди каде пишуваше дека имаат предност: http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/158_Konkurs_za_I_ciklus_2014-2015_405231.pdf
Кога можат рамковните, зошто не и наши деца :)

Може. Најди каде пишуваше дека имаат предност: http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/158_Konkurs_za_I_ciklus_2014-2015_405231.pdf
Кога можат рамковните, зошто не и наши деца :)

da bideme realni ima deca koj sto so 2ki i 3ki u sredno so nemale nikakva sansa na medicina poradi toa sto tato platil 2000 evra go primile na fakultet. Ajde nemoj parata i vladata ja vrti zemjava sega perat najvekje pari pred upisi

На страната на ДИФ уште нема објавено документи кои треба да се уплатат за упис на 25ти....ве молам кажете како е процедурата бидејќи неможам да се снајдам...

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ

1.Индекс и студентска легитимација

3.Образец за запишување на семестар

4.Пријавен лист од Државниот завод за статистика на РМ. (Образец ШВ. 20)

Ме интересира каде можат да се набават овие 3 работи ?

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ

1.Индекс и студентска легитимација

3.Образец за запишување на семестар

4.Пријавен лист од Државниот завод за статистика на РМ. (Образец ШВ. 20)

Ме интересира каде можат да се набават овие 3 работи ?
Образец за запишување семестар и пријавен лист можеш да најдеш во сите книжари околу факултетите (не знам на кој факултет ќе се запишуваш за точно да ти кажам). А индекс и студентска легитимација (ако си на УКИМ) ти даваат на самиот факултет кога ќе им однесеш документи.

Образец за запишување семестар и пријавен лист можеш да најдеш во сите книжари околу факултетите (не знам на кој факултет ќе се запишуваш за точно да ти кажам). А индекс и студентска легитимација (ако си на УКИМ) ти даваат на самиот факултет кога ќе им однесеш документи.

OK, фала многу. Инаку на ПМФ сум.

Доколку имаш помалку од 80 поени, немаш шанса за упис на општа.Предност, точно е дека имаат децата на бранителите ,односно тие се ослободени од плаќање до крајот на школувањето.Но,при упис ако не се исполни условот минимум 80 поени, немаш никаква предност т.е не можеш да се рангираш (исто е и со квотите на националности).

Ај некој да пише кога е втор уписен рок, помина или заврши ? Ме интересира за забен техничар на Кирил и Методиј и Гоце Делчев..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom