Универзитет "Гоце Делчев" - Штип

• Креатор на темата Креатор на темата Tarzan
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој на Забен техничар - протетичар? Сакам да го упишам како втор факултет, па имам неколку прашања.. Ако има некој овде, нека ме контактира во ПП. :)

Бруцошите одприлика кога почнуваат со предавања?

Знам за ова, али мислев за предавањата. Распоред.

Најпрво ќе ви дадат распоред без вежбите, и ќе терате па скоро месец дена. И би требало, два дена слободни без предавања да ви излезат.
Потоа и вежбите ќе ги додадат.

Лоша работа е што им се неорганизирани, натрупуваат се во еден ден, јас во прв семестар во понеделник бев од 8 до 6. :)

http://ugd.edu.mk/index.php/mk/e-raspored

Mн си заљубена, па не гледаш :)

Видов овдека, али има за втор семестар. За нас нема.

Инаку ме интересираше кога од прилика се почнува за да знам од кога да се договориме со чоеков со станов. Требаше да се сместиме од 15 септември али скоро сите факултети почнуваат со предавања од средината на октомври. Е сеа ме интересираше од тие лани шо биле 1 семестар кога почнале. Да не испадни работава пола септември да го преседам во штип за џабе.

Најпрво ќе ви дадат распоред без вежбите, и ќе терате па скоро месец дена. И би требало, два дена слободни без предавања да ви излезат.
Потоа и вежбите ќе ги додадат.

Лоша работа е што им се неорганизирани, натрупуваат се во еден ден, јас во прв семестар во понеделник бев од 8 до 6. :)

Распоредот ќе биде даден со вежби но првата недела истите нема да се одржуваат, прво мора да се одржат предавања. Во никој случај тоа нема да биде скоро месец дена туку само една недела.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 10:57 ---
Видов овдека, али има за втор семестар. За нас нема.

Инаку ме интересираше кога од прилика се почнува за да знам од кога да се договориме со чоеков со станов. Требаше да се сместиме од 15 септември али скоро сите факултети почнуваат со предавања од средината на октомври. Е сеа ме интересираше од тие лани шо биле 1 семестар кога почнале. Да не испадни работава пола септември да го преседам во штип за џабе.

Најверојатно се' не било ажурирано во моментот кога си го отворил линкот, провери сега, ги има и тие за прв семестар.

За тоа која група си, можеш да се обратиш кај секретарката за да не одиш џабе на вежби кои не се во твојот термин.
Како и да е, со настава најверојатно ќе се започне од вторник (17ти), во никој случај нема да биде од 1ви октомври така да можеш да ги пакуваш куферите :D

http://ugd.edu.mk/index.php/mk/e-raspored

Mн си заљубена, па не гледаш :)

Аеее да му еам... дали ова е засекогаш стандарден распоред, бидејќи на дисперзираниве има само неколку предмети кои што се одржуваат часови. :confused:
Дали ќе дојди некој надлежен за тој предмет барем да ни кажи кои книги/скрипти да ги купиме?

Распоредот ќе биде даден со вежби но првата недела истите нема да се одржуваат, прво мора да се одржат предавања. Во никој случај тоа нема да биде скоро месец дена туку само една недела.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 10:57 ---

Најверојатно се' не било ажурирано во моментот кога си го отворил линкот, провери сега, ги има и тие за прв семестар.

За тоа која група си, можеш да се обратиш кај секретарката за да не одиш џабе на вежби кои не се во твојот термин.
Како и да е, со настава најверојатно ќе се започне од вторник (17ти), во никој случај нема да биде од 1ви октомври така да можеш да ги пакуваш куферите :D

Ај прати ми ако сакаш, мене не ми ги отвора.
И како можи да почниме од 17 ти ко на 13 ти е третиот уписен рок.

Ај прати ми ако сакаш, мене не ми ги отвора.
И како можи да почниме од 17 ти ко на 13 ти е третиот уписен рок.

Остави ти трет уписен рок, тоа воопшто не е важно.
Инаку, за кој факултет бараш распоред ?

За медицински.

- Објавен е распоредот за непарниот семестар за сите факултети при УГД, со исклучок на Факултетот за медицински науки, Факултетот за музичка уметност и Студиската програма по класично сликарство.

Медицински секоја година е проблем, така да очекувај првите недела-две да имате постојани промени во распоредот. Ништо чудно и утревечер во 12 да објават нов распоред, така да следи ги постојано фб профилот на Угд, групата Студентски Парламент при УГД како и сајтот каде што се објавуваат распоредите.

За медицински.

Дојдов до овие слики, ако си некоја од овие насоки мислам дека ќе ти помогне, ако пак си некоја друга насока тогаш утре правец во Угд Инфо центарот (во центарот на градот, веднаш до хотелот Оаза).

548370_3488733394706_692812036_n.jpg
554544_514798985261834_565096901_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom