Уништен е фудбалскиот трансфер пазар?

• Креатор на темата Креатор на темата Freddy Krueger
  • Време на започнување Време на започнување
не може да се извадат парите само од дресови,фудбалерите на реал(особено новиве) ќе имаат ангажани додека има трае договорот со реал за снимање реклами и мн други работи,а ако се знае дека од реклама може да се заработи и над 40 мил(пола за реал, пола за роналдо на пр),во следните 6 години има да извадат пари колку за 5 роналдовци и бенземовци...и имав нешто читано за тв правата на реал,тие имале потпишано договор со некоја телевизија каде за 7 години реал требало да добие 800 мил.оваа сезона ќе им била 4-та но со доаѓањето на новиве играчи(роналдо,кака)требало да се потпише нов договор каде реал треба да заработат над милијарда,па сега видете дали реал ќе ги извадат тие 300 мил за играчи + да надополнам дека реал секоја година има најголема заработувачка и покрај тоа што има слаб пласман во лигата на шампиони.

Ova tema ko so gledam treba da se posveti na real zs samo oni se spominjaat malce mi e glupo ko procitam od dresovi ke zarabotile ke vratile pari drz mi boze dusata kao ne ke vidime ako nema rezultati sto togas.Od edna strana nekoj klubovi opstojuvaat od sozdavanje i prodavanje na fudbaleri pr so timot za koj jas navivam ako do sega ne se prodavaa zvezdite vo timot CRVENA ZVEZDA vi garantiram bi igrala vo liga na sampioni i bi ja pominala fazata po grupi.Toa bi se slucilo i so nekoj dr timovi ko ajax pr strasna skola imaat ali kaj se rezultatite.Umre vremeto ko se igrase od srce sega daj mu 95milioncinja odma baknuva dres glupo.Site znaeme bar sme slusnale od nasite roditeli sto se odele niz jugoslavija kakov fudbal e imalo togas kakov denes polni stadioni a kao e denes.Sega real i citi ne go opravduvam vo nikoj slucaj vo vreme na ekonomska kriza to e preterana suma sto se dava treba da ima nekoj ogranicuvanja.

не може да се извадат парите само од дресови,фудбалерите на реал(особено новиве) ќе имаат ангажани додека има трае договорот со реал за снимање реклами и мн други работи,а ако се знае дека од реклама може да се заработи и над 40 мил(пола за реал, пола за роналдо на пр),во следните 6 години има да извадат пари колку за 5 роналдовци и бенземовци...и имав нешто читано за тв правата на реал,тие имале потпишано договор со некоја телевизија каде за 7 години реал требало да добие 800 мил.оваа сезона ќе им била 4-та но со доаѓањето на новиве играчи(роналдо,кака)требало да се потпише нов договор каде реал треба да заработат над милијарда,па сега видете дали реал ќе ги извадат тие 300 мил за играчи + да надополнам дека реал секоја година има најголема заработувачка и покрај тоа што има слаб пласман во лигата на шампиони.
Мене ми е нејасно! Ако реал заработува ненормални суми, тогаш зошто позајмува пари за да троши на скапи играчи наместо со свои пари (кои ги заработува како шо викаш)да ги купи, бидејки ако позајми пари ќе треба да ги врати со камата со што би бил поскап тренсверот(ќе треба да вратат со 5 или 6 или 7% зависи колку се договориле). По се изгледа и не така розово како што викаш.

ја пишав тоа што го имам прочитано,па сега дали е розово или не јас не знам,ама ако некој клуб дава по толку пари во еден период,значи дека имаат план како да ги вратат..

Мене ми е нејасно! Ако реал заработува ненормални суми, тогаш зошто позајмува пари за да троши на скапи играчи наместо со свои пари (кои ги заработува како шо викаш)да ги купи, бидејки ако позајми пари ќе треба да ги врати со камата со што би бил поскап тренсверот(ќе треба да вратат со 5 или 6 или 7% зависи колку се договориле). По се изгледа и не така розово како што викаш.

Тоа е повеќе бизнис отколку фудбал. :)
Треба за тоа да се дискутира во делот за економија, а не во спорт.

До сега никој клуб не банкротирал, барем не од овие познатите. Во клубови како Реал и Барса на одреден период има избори за претседател, па изгледа секој од нив се труди да им угоди пред се на навивачите со тоа што ќе купи се што е најпопуларно на пазарот. Ако нешто не оди по план, тренерот ќе го јаде.
И мене не ми е јасно како Реал би заработил 500 милиони евра (колку ли потроши летово), ама ваков шопинг не им е прв пат, па до сега не се пожалиле дека фудбалерите штрајкуваат за плата :toe:

Тоа е повеќе бизнис отколку фудбал. :)
Треба за тоа да се дискутира во делот за економија, а не во спорт.

До сега никој клуб не банкротирал, барем не од овие познатите. Во клубови како Реал и Барса на одреден период има избори за претседател, па изгледа секој од нив се труди да им угоди пред се на навивачите со тоа што ќе купи се што е најпопуларно на пазарот. Ако нешто не оди по план, тренерот ќе го јаде.
И мене не ми е јасно како Реал би заработил 500 милиони евра (колку ли потроши летово), ама ваков шопинг не им е прв пат, па до сега не се пожалиле дека фудбалерите штрајкуваат за плата :toe:
Многу едноставно...пред се од продажба на дресовите,од спонзори,бидејки со овие играчи Реал привлекува многу повеке спонзори кои даваат многу повеке пари од ланската сезона на пример(речиси дупло),оти сепак не е исто да те рекламира Мигел Торес и да те рекламира Кристијано Роналдо...

Исто така многу пари ке земат од ТВ правата,многу повеке телевизиски куки ке сакаат да откупат Тв права за пренос на натпреварите на Реал...а колку повеке тв куки сакаат да ги пренесуваат натпреварите,значи колку е конкуренцијата за купување поголема,толку е и цената поголема.

Ова се дел од начините на коишто Реал ке ги врати и дуплира потрошените пари,но сигурно Флорентино има разработено уште многу системи за вракање на тие пари

Фудбалот кај и да е ќе стане еден од најголемите бизниси во светот а не спорт.
А годинава Реал Мадрид го зае*а трансфер пазарот бидејќи зеде два играчи со многу голема сума на пари а потоа сите почнаја да барат невозможни цени за играчи кои не вредат толку.. Толку од мене поздрав до сите:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom