(Un)Tethered Jailbreak iOS 5.1 iPhone 4, 3GS, iPad 1, iPod Touch 4G, 3G

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Му напрајв JB и unlock на 3gs, и то морав од iPad да редам baseband, после со redsn0w останатото..
Само ова стварно ме нервира..

Батерија недај боже да ми снемат, морам да имам лаптоп, кабел и интернет за да можам да бутирам преку redsn0w.
Инаку заглавува на Apple логоно... А ние по ананасиве сме :pos:

Пробав неколку опции за да го напрам целосно врзан (tethered)... ама тешко.
Некој совет?
Ова не ти го сваќам...
Тебе сега вака како што ти е среден ти е TETHERED т.е. на секој рестарт на ајфонот мораш да го поврзеш со РС
инаку ќе заглавува на логото, ОСВЕН ако не инсталираш од Cydia тоа SEMI-TETHER па да не мора да се конектираш со РС,
ама така нема да ти работат 95% од апликациите се додека не се поврзеш повторно со РС.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ова не ти го сваќам...
Тебе сега вака како што ти е среден ти е TETHERED т.е. на секој рестарт на ајфонот мораш да го поврзеш со РС
инаку ќе заглавува на логото, ОСВЕН ако не инсталираш од Cydia тоа SEMI-TETHER па да не мора да се конектираш со РС,
ама така нема да ти работат 95% од апликациите се додека не се поврзеш повторно со РС.
да да моја грешка, untethered сакам да ми е... возможно е тоа? исто е со semi-tether?
и кој 95% од апликациите нема да ми работат? тие инсталирани од AppStore или тие преку cydia? Или и двете?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да да моја грешка, untethered сакам да ми е... возможно е тоа? исто е со semi-tether?
и кој 95% од апликациите нема да ми работат? тие инсталирани од AppStore или тие преку cydia? Или и двете?
Се што ти е кракнато и плус мислам сафари нема да ти работи, ама ова ти е колку да не ти стои исклучен па да чекаш
некој РС па да го приклучиш.... а во меѓувреме да можеш да се јавуваш и да праќаш пораки.

Untethered уште нема излезено, освен за 3GS со old bootrom а гледам твојот не е таков (чим си tethered)

Член од
11 јуни 2009
Мислења
44
Поени од реакции
23
Како да проверам за 3GS дали е со old bootrom бидејќи ми е iOS 5.1 и може само tethered.ако знае некој нека пише

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Би ве замолил за малку помош. Имам 3GS со baseband 06.15.00 и верзија на софтвер 4.3.3, Ајфонот е 8гб, има направено jailbreak i unlock. Би сакал да му направам апдејт на 5.1.1 со jailbreak i unlock. Дали може некој да ми посочи како би можел да го направам тоа без да го блокирам телефонот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Би ве замолил за малку помош. Имам 3GS со baseband 06.15.00 и верзија на софтвер 4.3.3, Ајфонот е 8гб, има направено jailbreak i unlock. Би сакал да му направам апдејт на 5.1.1 со jailbreak i unlock. Дали може некој да ми посочи како би можел да го направам тоа без да го блокирам телефонот.
Стави си 5.1 (не 5.1.1) и од кога ќе направиш Jailbreak, во Cydia додај го овој source: http://repo.iparelhos.com. Од тука инсталирај UltraSn0w Fixer и од кога ќе го инсталираш ова, тогаш барај го UltraSn0w во Cydia и инсталирај го и нема да имаш проблем.

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Стави си 5.1 (не 5.1.1) и од кога ќе направиш Jailbreak, во Cydia додај го овој source: http://repo.iparelhos.com. Од тука инсталирај UltraSn0w Fixer и од кога ќе го инсталираш ова, тогаш барај го UltraSn0w во Cydia и инсталирај го и нема да имаш проблем.
Probav so apdejt, najdov nekoi instrukcii na internet, ama ne uspeav, strav mi e da ne go zaebam telefonot zatoa sto se koristi na VIP, ako nemozam posle da mu napravam unlock ke bide brick, ke moze li nekoi malku podetalni instrukcii i koj hack da go simnam, koi verzii. Fala na pomosta.

Член од
28 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
добро за jailbreak еве има во темава погоре како да напраам...а unlock?
Еве за Unlock iPhone Baseband 04.11.08 Можете да најдете овде . овој сајт е секогаш со најсвежи информации за iPhone и Jailbreak iOS , јас си го декодирав овде мојот тел . проверено :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
Еве за Unlock iPhone Baseband 04.11.08 Можете да најдете овде . овој сајт е секогаш со најсвежи информации за iPhone и Jailbreak iOS , јас си го декодирав овде мојот тел . проверено :)
Мојот iphone е 5.1.1 и baseband 4.12.01... таму пишува демек можеле и тоа да го отклучат само не ми се многу веродостојни... колку пари те кошташе да го отклучиш твојот и колку време им требаше?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Еве ви unlock и jailbreak визарди, ако е возможно ќе ви понуди туторијал страната :)

Член од
27 март 2011
Мислења
85
Поени од реакции
31
Fabricki neverlok za site modeli iphone za 35 evra od at&t Mojot iphone 4s go napraviv neverlok

Член од
28 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Мојот iphone е 5.1.1 и baseband 4.12.01... таму пишува демек можеле и тоа да го отклучат само не ми се многу веродостојни... колку пари те кошташе да го отклучиш твојот и колку време им требаше?
Зависно од кој оператор си , за секој оператор е разлицна цената. али мојот беше АТТ и се отклучи за 24 часа за £44.99

Член од
27 март 2011
Мислења
85
Поени од реакции
31
Зависно од кој оператор си , за секој оператор е разлицна цената. али мојот беше АТТ и се отклучи за 24 часа за £44.99
И мојот беше АТТ и се отклучи за 24 часа ама ти си платил дупло повеќе од мене

Kajgana Shop

На врв Bottom