Умре уште една продадена душа

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Фми, при целото ми уважение кон тебе, ама ако го жалиш, одмени го :pos2:

Православната црква жали секи един умрел човек.Сите хора са равни пред смрта драги.Срам и позор на такива като тебе.
Срекен Божик на сите,които празнуват днес!

Православната црква жали секи един умрел човек.Сите хора са равни пред смрта драги.Срам и позор на такива като тебе.
Срекен Божик на сите,които празнуват днес!

Согласен сум со тебе, ама ти кажав дека тоа за мене не е човек... Сега што сакаш да лицемерам и да се правам примерен христијанин и да викам Бог да го прости ? Не драги , јас секогаш кажувам тоа што ми е во главата , не играм курвински игри. Изрод си беше и како изрод умре. Јас можам само да се радувам на тоа дека некој мој душманин е умрел .

koj mu ja urna kukjata urnet da proseta po zemja. taa kukja bese totalka raspadnada, vo nea ziveese edna da recam kako bezdomnicka vo posledno vreme. se naogjase na glavna raskrsnica i mozese da otepa nekogo taa kukja, gredite od pokrivot bea padnati i pola pkriv nadolu bese, obrasnata celata so rastenija niz vnatre. koga ova kopitot ivan mihajlov dojde resenkako ne se zasopna od toa pragot da se utepa togas.
od strana na trotoarot na kukjata imase tabla na koja pisuvase deka vo toaa kukja se odrzal 1894 vo avgust mesec se odrzal prviot revolucioneren kongres.
sega parcelata e rascistena i zagradena, so ke bide i kako na toa mesto i koj go poseduva vo momentov ne znam

Иван Татарчев нема никаква врска со Христо Татарчев,освен по презимето.Срамно е да се валка името на еден од најголемите идеолози за Македонската кауза др-Христо Татарчев преку некои негови роднини,кој не се и негови истомисленици барем за Македонската национална кауза.Ако одиме така каде би ни бил крајот,па и дедото на Премиерот бил Грк со “скорни“ што не значи дека Никола ги дели истите интереси и се бори против Македонските интереси.Македонија ќе си го најде своето место под сонцето во моментот кога ќе се прави разлика во заслугите помеѓу татко и син,барем кога Македонската кауза е во прашање.:toe:

Согласен сум со тебе, ама ти кажав дека тоа за мене не е човек... Сега што сакаш да лицемерам и да се правам примерен христијанин и да викам Бог да го прости ? Не драги , јас секогаш кажувам тоа што ми е во главата , не играм курвински игри. Изрод си беше и како изрод умре. Јас можам само да се радувам на тоа дека некој мој душманин е умрел .

Ова зборува за верата ти,ова зборува за ценностниот ти систем.
Уценjaвам поне дека си искрен,али ова не те оправдава пред реченото,заштото уште еднаш ке ти го кажам-СИТЕ сме равни пред смртта! А ова си чист твоj грех.

Добро бе...
:toe:
до кога ова баш-бугаров овде на варијанта вера ќе лови мали дечиња и ќе `продава` пропаганда? :tapp:

Добро бе...
до кога ова баш-бугаров овде на варијанта вера ќе лови мали дечиња и ќе `продава` пропаганда? :tapp:
Зевс, ако сакаш да спориме за вера ова не е местото.Темата е друга.
Али ценностниот систем е поврзана со верата на един човек.
И кога един човек,без значение коj е, умре во сите православни држави е нормално да жалат,само како гледам овде се радуват некои.
Много е интересен и става на повекето,дека са православни и бранат православието и турат крст на себе,па ништо христиjaнско нема во душите им.Ставот да се радуваш кога един човек умре не е православен.
Исто така има една мисла за мртвите во повекето православни држави- за мртвиот или убаво или ништо не се збори.
Казваш лека да му е земjaта и одиш натаму.Езак за тебе,дека се фалиш дека само во Св.Сава и Хилендар одиш.Види се колко ти е близо правосланието до душата.

Може да си добар човек,али да не си добар христиjaнин. :wink:

Батка, ти сакаш ли да кажеш дека си добар христијанин. Епа ако си ти добар христијанин зошто кажуваш лаги тука за Македонците од Пирин. Нели е тоа еден од најголемите гревови , да лажеш.

Ама не, ти си овде за пропаганда која не можам да речам дека несвесно ја вршиш.

Зарем оние што ги колнеле убијците на ИСУС треба да ги прогласиме за грешници.

Кога крвници умираат, на тие што им имаат згрешено нема зошто да плачат по нив. И јас имам читано интервјуа од тој човек и само гнасотии и лаги има кажувано.

Добро бе...

Само ќе те надополнам, и самиот тој си има кажано дека има роднини од Македонија т.е македонско потекло ама тука изиграва голем бугарин

И што ако починал некој кој не те почитувал како човечко битие,не ја почитувал твојата национална определба и те газел како човек воопшто,треба тука да го идеализираме според тебе.

Може да си добар човек,али да не си добар христиjaнин. :wink:

А кој е критериумот за добар христијанин ? Св. Димитар Солунски е канонизиран, ама како градоначалник на Солун 100 % е одземал човечки животи, било во војна , било со заповед за судење на криминалци. Дури според извори го убил Бугарскиот цар кога сакал да превземе Солун. Св, Кирил философ и тој е канонизиран, ама дали ти е извесно дека пред да почне да разпрострањава писменоста е бил војсководач на одбранителна војска која е чувала Византија од набезите на Бугарите и други варварски племиња. Така да и ти не можеш да кажеш дека не сум добар христијанин , затоа што мразам некој , кој ми е мислел лошото :smir:

Батка, ти сакаш ли да кажеш дека си добар христијанин. Епа ако си ти добар христијанин зошто кажуваш лаги тука за Македонците од Пирин. Нели е тоа еден од најголемите гревови , да лажеш.

Ама не, ти си овде за пропаганда која не можам да речам дека несвесно ја вршиш.

Зарем оние што ги колнеле убијците на ИСУС треба да ги прогласиме за грешници.

Кога крвници умираат, на тие што им имаат згрешено нема зошто да плачат по нив. И јас имам читано интервјуа од тој човек и само гнасотии и лаги има кажувано.
Прво никоj христиjaнин не може да рече,дека е добар.Секи христиjaнин бара грешки внатре во себе и сака да се усаваршенствува-да биде подобар.Нема човек без грешки.
Сите ние сме грешници по един или друг начин.

Само ќе те надополнам, и самиот тој си има кажано дека има роднини од Македонија т.е македонско потекло ама тука изиграва голем бугарин
Ова да се смееш или да плачеш....?!

И што ако починал некој кој не те почитувал како човечко битие,не ја почитувал твојата национална определба и те газел како човек воопшто,треба тука да го идеализираме според тебе.
Велиш едно Бог да го прости и одиш натаму.Веке погоре го рекох.

Велиш едно Бог да го прости и одиш натаму.Веке погоре го рекох.
Тој горниот ако по некоја случајност и го има може да му прости.....ама ние не простуваме..па уште и на бугар одозгора да му простиме

А кој е критериумот за добар христијанин ? Св. Димитар Солунски е канонизиран, ама како градоначалник на Солун 100 % е одземал човечки животи, било во војна , било со заповед за судење на криминалци. Дури според извори го убил Бугарскиот цар кога сакал да превземе Солун. Св, Кирил философ и тој е канонизиран, ама дали ти е извесно дека пред да почне да разпрострањава писменоста е бил војсководач на одбранителна војска која е чувала Византија од набезите на Бугарите и други варварски племиња. Така да и ти не можеш да кажеш дека не сум добар христијанин , затоа што мразам некој , кој ми е мислел лошото :smir:
Ова ми е пределно jaсно,али един добар христиjaнин просто почитува заветите на светото писание.Както веке рекох-нема безгрешни хора!
Да си добар христиjaнин е состоjба на духа ти.Да можеш да проштаваш и на наjголемиот ти враг-еве това те прави поjaк от сите.Да проштаваш е незаменливо качество за секи благороден човек и добар христиjaнин.
Ке цитирам само- Прости,за да ти биде простено!:wink:
Лека

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom