Укинување на визите на крајот на јуни?

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да не е точно има вистина и во ова.
И како што кажав во предходната тема „Предавства“ :
бизнисмените не прават држава тие прават бизниси.
Размислете, а и еве ви пример колку некој бизнисмен се грижи за нешто друго освен за своите парички, тој и мајка му би ја прекрстил ако затоа некој добро плати и на крај ќе каже добар бизнис, сепак таа ми е мајка, истата е, па што има врска како се викала!

Колку и да не е точно има вистина и во ова.
И како што кажав во предходната тема „Предавства“ :
бизнисмените не прават држава тие прават бизниси.
Размислете, а и еве ви пример колку некој бизнисмен се грижи за нешто друго освен за своите парички, тој и мајка му би ја прекрстил ако затоа некој добро плати и на крај ќе каже добар бизнис, сепак таа ми е мајка, истата е, па што има врска како се викала!

Укинувањето на визите е слично како и увозот на користени странски автомобили во Македонија.ЕУ издаде соопштение дека визите ќе бидат укинати првиот ден штом Владата исполни одредени обврски,за да не можат “Ивица и Марица“ да мрчат дека тоа не зависело од Македонија туку од ЕУ.Истото се случува со увозот на странски автомобили во земјава,каде практично со закон се забранува увоз на автобили постари од 6 години,иако декларативно законот вели дека можат да се увезуваат автомобили и до 10 години старост,во практиката тоа е неизводливо.Значи како што со закон се штитат импортерите увозници на нови возила така со законите и подзаконските акти Владите на Македонија ги штитат интересите на мал слој паразити во оваа држава,што живеат врз маките на Македонците врз кој практично се врши ГЕТОИЗАЦИЈА од сопствената Влада.

Ne mi e jasno zosto nasava vlada gi stiti biznismenite koga 90% od avtosalonite i najgolemite fabriki kade sto se vrsi najgolemata eksploatacija gi drzat luge od SDSM?A site tie firmi znaeme deka se kriminalno privatizirani koga SDSM bese na vlast.

Визите не верувам дека ќе ни ги укинат.
А би сакал да грешам...ама не грешам, по се изгледа...

Eve stignala i ovaa vest i lani kolku sto se sekavam velea deka trebase do sega da bidat ukinati pa nisto taka da ne mi e do verba za ovaa informacija iako se nadevam deka Veljanovski e vo pravo:smir:

Укинувањето на визите е слично како и увозот на користени странски автомобили во Македонија.ЕУ издаде соопштение дека визите ќе бидат укинати првиот ден штом Владата исполни одредени обврски,за да не можат “Ивица и Марица“ да мрчат дека тоа не зависело од Македонија туку од ЕУ.Истото се случува со увозот на странски автомобили во земјава,каде практично со закон се забранува увоз на автобили постари од 6 години,иако декларативно законот вели дека можат да се увезуваат автомобили и до 10 години старост,во практиката тоа е неизводливо.Значи како што со закон се штитат импортерите увозници на нови возила така со законите и подзаконските акти Владите на Македонија ги штитат интересите на мал слој паразити во оваа држава,што живеат врз маките на Македонците врз кој практично се врши ГЕТОИЗАЦИЈА од сопствената Влада.
DA toa so avtomobilite e taka no negledam vrska pomegu toa i sengenot ako moze da pojasnis:toe:

Nemaat vrska vizite so izborite kolku so imeto.

Namerno se "prodolzuva" rokot na neizvesnost deka aj ne sea za 6 meseci...aj use za 6..aj slednata godina i se taka za da kupuvaat dovolno vreme za promena na imeto i da ne uslovuvaat so "blagodetite" na EU koi vo momentov ni se nedostapni..samo poradi imeto.

aj neka pravat sto pobrzo

Ne mi e jasno zosto nasava vlada gi stiti biznismenite koga 90% od avtosalonite i najgolemite fabriki kade sto se vrsi najgolemata eksploatacija gi drzat luge od SDSM?A site tie firmi znaeme deka se kriminalno privatizirani koga SDSM bese na vlast.

И јас се прашувам за истово.Но, нека баталат визи, поарно нека му дозволат на македонскиот народ да си го обнови возниот парк- грев невиден сме, низ улици се тркалаат коли од времето на дедо Ное. Нека се подзамисли власта, барем тоа задоволство може да им го приушти на народов - Кога БГ можеше тоа да го направи,што и’ фали па на Македонија?.

Дај боже тоа да се случи. Доста веќе кочат 2 милиони луѓе, да не им е подобро со црнците и кинезите? Ја населија цела Европа... Срамота, брука што уште сме со визи во сред Европа...

колку многу се користи форумов за предизборни цели што ме тера да се откажам...

Eve stignala i ovaa vest i lani kolku sto se sekavam velea deka trebase do sega da bidat ukinati pa nisto taka da ne mi e do verba za ovaa informacija iako se nadevam deka Veljanovski e vo pravo:smir:
DA toa so avtomobilite e taka no negledam vrska pomegu toa i sengenot ako moze da pojasnis:toe:

Со законот за увоз на постари автомоли се штитат мал слој на “крлежи“ во Македонија,исто како што со “шенгенскиот ѕид“ им се обезбедува ефтина работна рака и слуги на едни малку поголеми крлежи во Македонија.Токму тоа е сличноста помеѓу двете работи каде владата ја игра главната улога и во обата случаи особено сега одкако представниците на ЕУ изјавија дека проблемот со визниот режим ке биде веднаш решен,и е единствено и само во рацете на Македонската влада која треба да ги исполни своите обврски.:toe:

Да да точно е,ќе има визно олеснување,ќе те олеснат за некоја пара а виза нема да ти дадат или грешка сум јас? :raz:

Кои има корист од тоа да има визен режим за МК и лугето да си седат дома? Кои сака невработеност и ефтина работна рака во МК? Кои ке загуби, ако невработените и со малки плати во МК отидат да работат во Европа?
Отговорете си на тиа прашана, наместо да плукате по Европа.
Ова ние до неколко години го преживехме. И знаем дека сопствените олигарси, мафиаши и политичари имат корист лугето да седат дома, да са гладни и да са готови да работат за бес пари.
Поздрав на сите македонци.:smir:

Кои има корист од тоа да има визен режим за МК и лугето да си седат дома? Кои сака невработеност и ефтина работна рака во МК? Кои ке загуби, ако невработените и со малки плати во МК отидат да работат во Европа?
Отговорете си на тиа прашана, наместо да плукате по Европа.
Ова ние до неколко години го преживехме. И знаем дека сопствените олигарси, мафиаши и политичари имат корист лугето да седат дома, да са гладни и да са готови да работат за бес пари.
Поздрав на сите македонци.:smir:

Советот иако стига од Бугарија,си велам е на место,само малкумина ќе го разберат,оти имаат забрана за “разбирање“ од своите лидери.:toe:

This is no joke. Really working on it. If you want to see the Press release European Commission to the Council of Europe.
I give you in Bulgarian, but not found in any other language version

http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/200208-macedonia_bg.htm#

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom