UEFA Europa League

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено среќен сум дека ни се падна Јунајтед од сите останати сериозни тимови. Имаме доста млад тим што мора да го намириса Олд Трафорд, иако за жал без публика, кој треба да изигра и натпревар со голема екипа каква што е Јунајтед кога тогаш. Ова е одлична шанса за Тонали, Леао, Салемакерс, Калулу, итн, да осетат европски фудбал на високо ниво пред евентуалниот пласман во ЛШ следната година.

Од друга страна фудбалот на Јунајтед ни одговара повеќе од на пример гадниот на Тотенхем. Распоредот за март дополнително ни се искомплицира, ама подобро да видиме до каде сме сега, отколку да истрчаме до полуфинале и да се соочиме со истово кога ќе бидеме уште поуморени. Очекувам два натпревари со многу голови.

А за Звезда не ми се трошат зборови, ама ајде. Моментално сум во Србија, наслови на тв и по весници - Звезда убио Милан. Класично балканското удрено на најјако, пораз да славиш ко победа. Се жалат на прекинат корнер, а помина 93 минута. Во меѓувреме не успеаја да го средат теренот дома па личеше на бавча. Му испцуја се живо и диво на фудбалерот кој донираше за време на поплавите. Што да се каже друго?

Колку се уфилмани србиве дека судијата ги заебал и судел против нив. Па паѓање во трансофи изведување корни песни пеење стварно се за греота. До душа они реми слават ко титула да освоиле така да ништо чудно за нив.

Иначе топ е ова што ни се падна Манчестер. Малце да се врати магијата од тие дуели мада сеа и двата тима се катастрофа. Ама особено на младите од Милан супер ќе им дојде тоа искуство. Со оглед на огромниот пад на форма на Милан доколку не се консолидира следниве 2 натпревари во лига мислам дека Јунајтед е фаворитот.

Со оглед на огромниот пад на форма на Милан доколку не се консолидира следниве 2 натпревари во лига мислам дека Јунајтед е фаворитот.
И со и без ваша консолидација Јунајтед е фаворит! Ако не пројде ваков Милан, нека се соберат Оле, Мегваер и Фернандеш и правец во Владевци во пластениците :ROFLMAO:

И со и без ваша консолидација Јунајтед е фаворит! Ако не пројде ваков Милан, нека се соберат Оле, Мегваер и Фернандеш и правец во Владевци во пластениците :ROFLMAO:
Да фаворит е ама нема потреба трескање од земја ако не пројдат ко бог знае колку се квалитетни Манчестер. Особено не Мегваер што го спомна. Он е ок дефанзивец ама не е ништо wow.

Да фаворит е ама нема потреба трескање од земја ако не пројдат ко бог знае колку се квалитетни Манчестер. Особено не Мегваер што го спомна. Он е ок дефанзивец ама не е ништо wow.
Затоа и викам, ако не ги бива во пластеник:ROFLMAO:

Реално срам треба да му е на Пиоли да не може да ја победи Ѕвезда ниту еднаш во двомечот. Треба да се замисли сериозно по ова прашање. Инаку страшно е тоа што во двата меча имаа играч повеќе и не знаеа тоа да го искористат. Црвените на Родиќ и Гобељиќ покажува само колку им сече црпката и на двајцата. За Ѕвезда е премија тоа што воопшто поминаа група во ЛЕ, а самото тоа што стигнале до оваа фаза е успех без разлика за која екипа од Балканот да се работи. А Милан со ваква игра како против Ѕвезда, нема што да бара против црвените ѓаволи. Според мене ЛЕ ќе освои Ајакс, бидејќи во домашното првенство имаа добра бодовна залиха па можат да си дозволат да ротираат и да ги одморат играчите за она што следува во ЛЕ.

Според мене ЛЕ ќе освои Ајакс, бидејќи во домашното првенство имаа добра бодовна залиха па можат да си дозволат да ротираат и да ги одморат играчите за она што следува во ЛЕ.

Многу глупа причина за некој да е фаворит за освојување, особено ако се работи за екипа како Ајакс која секоја година има голема бодовна предност. Има и Ренџерс голема бодовна предност, па не значи дека се фаворити да освојат.
И за Тотенхем и Арсенал ова ќе биде број 1 натпреварување ако сакаат да играат ЛШ догодина. Милан и Манчестер ќе мора да се докажат дека вредат, а и за двете екипи сеуште не е сигурно дека ќе играат ЛШ.

Многу глупа причина за некој да е фаворит за освојување, особено ако се работи за екипа како Ајакс која секоја година има голема бодовна предност. Има и Ренџерс голема бодовна предност, па не значи дека се фаворити да освојат.
И за Тотенхем и Арсенал ова ќе биде број 1 натпреварување ако сакаат да играат ЛШ догодина. Милан и Манчестер ќе мора да се докажат дека вредат, а и за двете екипи сеуште не е сигурно дека ќе играат ЛШ.

Можеби. Ама за разлика од Ренџерс, Ајакс има поквалитетна екипа. Според мене тоа што ќе ротираат ќе им биде од помош. Милан нема шанси ниту да стигне до финале, а не пак да освои. За Јунајтед, Тотенхем и Арсенал се согласувам со тоа што го напиша.

Ама за разлика од Ренџерс, Ајакс има поквалитетна екипа.

Епа да де, и за разлика од Ајакс овие горенаведените имаат поквалитетни екипи.
Тука се и Рома, Виљареал...
Не дека Ајакс не може да освои, ама далеку се од фаворити според мене. Тие ќе имаат мака и со Млади Момци.

Епа да де, и за разлика од Ајакс овие горенаведените имаат поквалитетни екипи.
Тука се и Рома, Виљареал...
Не дека Ајакс не може да освои, ама далеку се од фаворити според мене. Тие ќе имаат мака и со Млади Момци.

Да ама поентата ми е дека не е исто да играш во лига против Херенгвен, Емен, ПСВ и да играш против Барселона, Реал Мадрид или пак Јувентус, Интер, Наполи. Затоа го напишав тоа погоре. Ајакс мислам дека лесно ќе се справи со Јанг Бојс. Ама кој знае можеби грешам.

Искрено среќен сум дека ни се падна Јунајтед од сите останати сериозни тимови. Имаме доста млад тим што мора да го намириса Олд Трафорд, иако за жал без публика, кој треба да изигра и натпревар со голема екипа каква што е Јунајтед кога тогаш. Ова е одлична шанса за Тонали, Леао, Салемакерс, Калулу, итн, да осетат европски фудбал на високо ниво пред евентуалниот пласман во ЛШ следната година.

Од друга страна фудбалот на Јунајтед ни одговара повеќе од на пример гадниот на Тотенхем. Распоредот за март дополнително ни се искомплицира, ама подобро да видиме до каде сме сега, отколку да истрчаме до полуфинале и да се соочиме со истово кога ќе бидеме уште поуморени. Очекувам два натпревари со многу голови.

А за Звезда не ми се трошат зборови, ама ајде. Моментално сум во Србија, наслови на тв и по весници - Звезда убио Милан. Класично балканското удрено на најјако, пораз да славиш ко победа. Се жалат на прекинат корнер, а помина 93 минута. Во меѓувреме не успеаја да го средат теренот дома па личеше на бавча. Му испцуја се живо и диво на фудбалерот кој донираше за време на поплавите. Што да се каже друго?
155031547_3793131287432142_5162162060467098916_n.jpg
Вака нешто? :D

:свиркам:
f4564d996b26ece44f507233ea734908.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom