UEFA Euro 2024 (Европско Првенство)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој?

• Вкупно гласачи
    112
  • Гласањето е завршено на .
Овој Консеисао инаку син на тренерот Консеисао и во Порто вака ги спаси, го убаци татко му во игра пред крај и даде гол за победа неколку минути пред крај, некои играчи имаат ваква звезда.

Инаку знај некој зошто мега јакиот талент Феликс го преседи цел натпревар на клупа иако бркаа негатива ?
Го знаеме ние тренерот Консеисао уште од кога беше фудбалер. Се играше фудбал и пред Торес. :icon_mrgr:

Штоперон на Чешка што им поклони 2 гола на Португалциве уште сега нека си чекира карта за накај дома. Нека иде утре, среда среќен ден, у федерација и нека им каже дека се откажува од фудбал и дека ќе се пребаци на балет, пикадо, онаа глупост од спорт со џогерите што рибаат по мраз.
Сам ги врат во живот и сам им подари победа на Португалците. Голманот исто прича за себе. Од авион се приметуваше дека е усран од возбуда.
Реално штоперот не беше ништо крив за првиот гол. Голманов буквално го напуца у нога со топка, не можеше да исчезне јеботе.

Ќе се летаат орли за некој сат или ќе видиме фудбал од Хрватска ?
Со Шпанија беа како патки ама тука ја гледам шансата за да извадат некој бод, против Италија ионака немаат шанса

Со Шпанија беа како патки ама тука ја гледам шансата за да извадат некој бод, против Италија ионака немаат шанса
Узташуте за планинците се поим за фудбал.

Узташуте за планинците се поим за фудбал.
Ќе видиме то, ептен просек тим имаат Хрватска а и тој шо треба да е лидер во тимот е пред пензија така да се е можно на овој натпревар

Па не беа толку слаби против Шпанија, резултатот не ја отсликува реалноста.
Имаа шанси за гол против Шпанија, на тој натпревар одбраната премногу им потфрли.
Ако успеат да влезат посконцентрирано и поцврсто во овој натпревар, што мислам дека ќе се случи, нема што да бара Албанија против Хрватска.

Повеќе ја имаат топката Хрватите и поголем XG имаа али нема везе нека биде дека се дупка.
Како што гледав статистика само Хрватска успеала да и земе посед на топка на Шпанија во последните 10 години.

Croatia XI: Livaković; Juranović, Sutalo, Gvardiol, Perisic; Modrić, Brozović, Kovacic; Majer, Petković, Kramarić.

Albania XI: Strakosha; Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj; Ramadani, Asllani, Laçi; Asani, Manaj, Bajrami.

#EURO2024

Croatia XI: Livaković; Juranović, Sutalo, Gvardiol, Perisic; Modrić, Brozović, Kovacic; Majer, Petković, Kramarić.

Albania XI: Strakosha; Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj; Ramadani, Asllani, Laçi; Asani, Manaj, Bajrami.

#EURO2024
Фала богу, го стави Гвардиол на штоперска позиција, и му текна на Далиќ дека не е Гвардиола и да го игра лев бек како во Сити. Исто добро што го нема Будимир во прв состав.

Добро од ко памтам овој е составот на Хрватска, не се најде некое ново дете да го вметнат во состав ?

Ајмо Ролф Шипни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom