UEFA Champions League 2016/17

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Локација
Quarth -The greatest city that ever was or will be
UEFA_Champions_League_Final_2016_MIlan.jpg

Пред нас е 62-та сезона најквалитетното фудбалско „такмичење“ во Европа, односно 25-та сезона откако е во овој формат наречен „Лига на Шампионите“.

Како што е пракса години наназад, во главната групна фаза ќе учествуваат 32 тима поделени во 8 групи.

Најмногу претставници имаат веќе традициионално Шпанија, Германија и Англија по 4, по 3 имаат Франција и Португалија, Русија и Италија по 2, а по еден претставник има од останатите земји.

Не полу, туку 3/4диригираната ждрепка реши ова да бидат овосезонските групи:

img_20160825_185840-jpg.155049

Реал-но(хехех), нема што многу да се ламфа кога е во прашање лигата на шампионите, освен да се напомене уште еднаш дека тековен и рекорден (11кратен) освојувач е Реал Мадрид.

tm670-Real-Madrid-Grabs-Undecima2016-1464477126-145411133.jpg

За крај, ко што вика и химната:
Die Meister, Die Besten
Les grandes equipes, the champions!

:duel:

Која од која поочај групиве..

4-5 групи се ајде горе доле (meaning првите 2 се ок другите се очај) ок групи, другиве може да поминат и за ЛЕ групи.

Што е пак одлично за Лестер!

Коби реко "Чуда да се десе". И можда десечесе. Што да не се иде на титула у ЛШ сезонава a? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1472163031][/DOUBLEPOST]Инаку да не се заборави дека оваа година ЛШ е многу битна и за Македонија, бидејќи втората екипа на шампионот ќе игра против обидот за втора екипа на шампионот на ЛЕ догодина при почетокот на Август на Филип втори.

Can't wait за Лестер-Краснодар! :vozbud:

Која од која поочај групиве..

4-5 групи се ајде горе доле (meaning првите 2 се ок другите се очај) ок групи, другиве може да поминат и за ЛЕ групи.

Што е пак одлично за Лестер!

Коби реко "Чуда да се десе". И можда десечесе. Што да не се иде на титула у ЛШ сезонава a? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1472163031][/DOUBLEPOST]Инаку да не се заборави дека оваа година ЛШ е многу битна и за Македонија, бидејќи втората екипа на шампионот ќе игра против обидот за втора екипа на шампионот на ЛЕ догодина при почетокот на Август на Филип втори.

Can't wait за Лестер-Краснодар! :vozbud:

Ова значи дека екипата која ќе освои ЛШ ќе допатува со втор состав?
Жално за нас Македонциве што никаков фудбал тука не гледаме, па и оние што навиваат за некој тим што ќе му се посреќи да дојде во август да не можат да го гледаат цел, туку втор тим (n)

Не трескајте глупости, оваа година ради ЕП не играа некои првотимци во Супер купот. Али што да очекувам од лик од чиј хумор рак се добива.

Видете ги претходните (2015, 2014, 2013 и тн.) со кои состави излегле екипите. Престижен е овој Супер куп.

Лестер еј....посмешна група не можеше да има од таа.
Многу тапа екипи имаше во третите и четвртите шешир, затоа овака смешни групи испаднаа сите, освен онаа на Баерн. Реал - Дортмунд може да биде интересен дуел.
И не туку тропајте глупости, први постави си играат у Суперкупот на Европа. Европсково годинава ги заглави работите, затоа толку „слаба“ екипа извадија Реал.

Знам дека сте хардкор фанови на Премиер лига, ама објаснете ми вие 8души што сте гласале која екипа има шанси да го крене трофејот? :D

Добро не морате во множина, само културно си прашав за тоа што беше напишано погоре. :):):):)

Ова значи дека екипата која ќе освои ЛШ ќе допатува со втор состав?
Жално за нас Македонциве што никаков фудбал тука не гледаме, па и оние што навиваат за некој тим што ќе му се посреќи да дојде во август да не можат да го гледаат цел, туку втор тим (n)
Мхм на тоа мислев дека Супер купот екипиве го гледаат како glorified friendly, пораз и не е крај на свет.

Али ипак, нема врска, ова е реално најголем успех на Македонскава федерација воопшто. Фактот што големи екипи ќе дојдат да играат среде Скопје е нешто што ќе го видиме догодина па којзнае кога пак..

Иначе вака првично да ја почнам рундата на предвидувања за екипи што ќе одат понатаму (ма да ќе има многу "изненадувања" во израмнетиве групи)

Група А: ПСЖ,Арсенал
Група Б: Бенфика,Наполи
Група Ц: Барса, Сити
Група Д: Баерн, Атлетико
Група Е: Леверкузен, Монако
Група Ф: Реал,Дортмунд
Група Г: Порто,Лестер
Група Х: Јуве,Севиља
[DOUBLEPOST=1472167248][/DOUBLEPOST]
Знам дека сте хардкор фанови на Премиер лига, ама објаснете ми вие 8души што сте гласале која екипа има шанси да го крене трофејот? :D
Сити реално има сосема солиден тим за да освои ЛШ.

Или фанови на Арсенал си гласале за нив, или некој што мисли дека Сити ќе освои..

дисклејмер: Ја очекувам Барса или Баерн да ја освојат лигава, али можам да сфатам зошто некој би ги сметал и Сити за екипа што може да слави титула. (а нели и Лестер хехе)

Сеа Роџерс коа ќе извади втора постава на Селтик против Барса ќе видите...

Јас повеќе ги сфаќам оние двајца што гласале за друга лига, отколку овие Тотенхем/Лестер комбинација.

Јас повеќе ги сфаќам оние двајца што гласале за друга лига, отколку овие Тотенхем/Лестер комбинација.

Па поверојатно е да освои ПСЖ рецимо него енглески клуб. :D

Абе си пишал дека ги сфаќаш, ја сфатив дека не ги сфаќаш, затоа те цитирав. :pos:

They don't know that we know they know we know.

Мислам дека за прв пат некој ќе ја одбрани титулата од кога е овој формат...Едино Баерн може да му помати сметки на Реал сезонава...

Мислам дека за прв пат некој ќе ја одбрани титулата од кога е овој формат...Едино Баерн може да му помати сметки на Реал сезонава...

Не знам дали е саркастичен коментаров или не, али не може а да не се спомне Барселона како можен конкурент за ЛШ иако сум навивач на Реал.

Не знам дали е саркастичен коментаров или не, али не може а да не се спомне Барселона како можен конкурент за ЛШ иако сум навивач на Реал.
Далеку од тоа дека не се сериозен конкурент...само мислам дека Реал или Баерн ќе освојат годинава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom