Ucumar - Укумар

• Креатор на темата Креатор на темата Лајто
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Чудно човеколико суштество било убиено од аргентински ранчери во El Creston. Ранчерите мислеле дека се работи за локален предатор, но кога конечно го убиле, биле шокирани кога виделе за што се работи.

Според тврдењето на ранчерите, суштеството било покриено со влакна и имало прсти на рацете и нозете, а најчудни биле неговите заби, како на ѕвер. Исплашените ренџери му ја отсекле главата, а телото го фрлиле во локалниот канал.

Во нивните краеви сеуште постои легендата за човеколикото суштество наречено Ucumar кое се криело во шумата. Мештаните веруваат дека се работи за истото суштество, а ветеринарите кои ги анализирале остатоците кажале дека до сега не виделе ништо слично на тие простори.

Нареден пат отворај теми со НАСЛОВ и некаков вовед... виде и сам каков хаос се создаде поради таа грешка. - Апокалипто

kaj ja slusna vesta i daj nekoja slika

Зашто ја задржале главата, а не и телото???
Ова по малце ми мириса на измама.

Pa ne go procihta toa shto go pishav? Pishuva deka bile uplasheni i go frlile teloto..
Но не и главата?
Да сум ја толку исплашен ќе го фрлам целото суштество, нема ни да помислам да му ја отсечам главата.

Па неможат да го пронајдат телото?Многу е глупава работата.Зошто би се плашеле од мртво тело?Му ја исекле главата и го фрлиле зашто се уплашиле?
Мене ми изгледа местенка некаква работава.

Ucumar:

ucumar.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom