Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас ќе одам на протест и ке ја исполнам мојата обрска како лојален Македонец. Не ми е битно дали ќе има 10 луѓе или неколку илјади.Коалицијата МАНАПО ги повикува сите органиѕации да го активираат севкупното членство и го повикува Македонски народ / на масовен протест со наслов СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЅАМ - пред Канцел.ѕа врски на Грција- Aтина во Скопје , Р Македонија каде ќе се предаде протестна нота со која ќе се бара пронаоѓање и осудување на убијците на Александар Самарџиев од Лерин .
http://www.facebook.com/ProtestStopNaGrckiotFasizam
Се спрема протест....
Јас ќе одам на протест и ке ја исполнам мојата обрска како лојален Македонец. Не ми е битно дали ќе има 10 луѓе или неколку илјади.
Смрт за национализмот!
Некаде прочитав дека дечкото провоцирал со македонски знамиња. А овие се тешки националисти... И јас да се појавам таму пред нив, и јас ќе го јадам (без да ја знаат мојата имагинарна национална припадност). Ама не, сега има да им лепнеме етикета на сите грци, па мамичето во пичето... Толку ни сече де.
100% ПрисуствоКоалицијата МАНАПО ги повикува сите органиѕации да го активираат севкупното членство и го повикува Македонски народ / на масовен протест со наслов СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЅАМ - пред Канцел.ѕа врски на Грција- Aтина во Скопје , Р Македонија каде ќе се предаде протестна нота со која ќе се бара пронаоѓање и осудување на убијците на Александар Самарџиев од Лерин .
http://www.facebook.com/ProtestStopNaGrckiotFasizam
Се спрема протест....
Стилјан Самарџиев го снема од фејсбук..........
истото и кај мене покажува ека профилот е деактивиранВчера профилот му бил активен, мој познаник праел муабет и Стилјан му кажал дека братучедов негов (Александар) бил во тешка/критична состојба. Прееска баш проверив и неможев да му го најдам профилот изгледа е деактивиран.
Празни глави, одма се улетаа. Без капацитет за размислување, тоа ти е. Доказ-партиска книшка и патриотски чувства
Никаде не пишав дека дечкото си го барал тоа, реков дека националистите треба да се истребат, како грчки, така и македонски. Се извинувам ако некој се пронајде.
Предавник, да. Тоа и ми ласка, барем знам дека не сум дел од умоболните.
Најболното е што земјата е членка на Европската унија,пази фашистичка партија во Европа која се бореше крваво да го уништи фашизмот и таа војна резултираше со милони жртви,а тие нас ни продаваат приказни како требало да има демократија и остали глупости...Не ми е јасно како може да постојат партии како Златна Зора, како е возможно на вакви психички пореметени луѓе да им се дозволува регистрирање на партија, па уште истите да бидат и во Парламент. Не е само за оваа случка, општо. Ова само ми ја зацврстува негативната слика што ја имам за нив. Уште помалку не ми се јасни ироничните и циничните коментари од страна на одредени луѓе кои најмалце го осудуваат инцидентов, туку се фрлија тука по Македонците да плукаат.
Еве за себе ќе кажам. Не мразам Грци како народ, не можам луѓе што си водат обичен живот и што си тераат свој филм да мразам, омраза за мене е непознат поим, ама оваа случка ја осудувам од дното на душата и сметам дека вакви психонацистички шизофреници треба да бидат заклучени во ментална институција или во зандани, а не да шетаат слободно, затоа што во моментот кога ќе загрозат нечија слобода или живот, докажале дека припаѓаат таму.
Да убиеш некој, да претепаш до смрт, само затоа што не е Грк е во најмала рака ретардирано. Ама битно сите ќе си пукаме сеир така, никој нема да искаже сочувство спрема фамилијата.
Сум осудувала вакви случки каде и да се случувале, на кого и да му се случувале, а во оваа ситуација е уште поодвратна затоа што се работи за младо момче кое ми е сонародник плус.
И пак некои ќе искоментираат дека ние сме националисти, а тоа што младо момче е претепано до смрт од психофашзоидни нацисти, тоа не е битно така???
Одамна не сум била волку изреволтирана.
Не е муабетов за национализам и патриотизам во Македонија. Муабетот е дека младо момче е претепано до смрт само затоа што не припаѓа на одредена етничка група.... и наоѓате засходно да плукате повторно врз Македонците.
Не бе, не треба ко во секоја друга ситуација да се прати протестна нота, треба да си ќутиме, пошто не дај Боже осудиме смрт од страна на нацисти, ќе излезе дека сме националисти.
Оооо, чувај ме Боже од ваква логика.