Убиен Македонец во Солун?

• Креатор на темата Креатор на темата DedoAleko
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ви наводно протест ...

Ова е од братучедот на убиениот, за вакви работи се под закана за ликвидирање
523324_117327511752186_1101111015_n.jpg

Сите се истрчавме со коментари како најпаметни, не ни дадовме малку внимание на починатиот...
44217_117337688417835_1726008550_n.jpg

Коалицијата МАНАПО ги повикува сите органиѕации да го активираат севкупното членство и го повикува Македонски народ / на масовен протест со наслов СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЅАМ - пред Канцел.ѕа врски на Грција- Aтина во Скопје , Р Македонија каде ќе се предаде протестна нота со која ќе се бара пронаоѓање и осудување на убијците на Александар Самарџиев од Лерин .

http://www.facebook.com/ProtestStopNaGrckiotFasizam

Се спрема протест....

Коалицијата МАНАПО ги повикува сите органиѕации да го активираат севкупното членство и го повикува Македонски народ / на масовен протест со наслов СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЅАМ - пред Канцел.ѕа врски на Грција- Aтина во Скопје , Р Македонија каде ќе се предаде протестна нота со која ќе се бара пронаоѓање и осудување на убијците на Александар Самарџиев од Лерин .

Се спрема протест....
Јас ќе одам на протест и ке ја исполнам мојата обрска како лојален Македонец. Не ми е битно дали ќе има 10 луѓе или неколку илјади.

Јас ќе одам на протест и ке ја исполнам мојата обрска како лојален Македонец. Не ми е битно дали ќе има 10 луѓе или неколку илјади.

И јас ќе бидам присутен на протестот 100% безразлика што не сум од Скопје.

Бог да го прости детето :(. Златнава стока ептен зема залет и еднаш ќе им се одбие од глава. Се надевам многу бргу.

Смрт за национализмот!

Некаде прочитав дека дечкото провоцирал со македонски знамиња. А овие се тешки националисти... И јас да се појавам таму пред нив, и јас ќе го јадам (без да ја знаат мојата имагинарна национална припадност). Ама не, сега има да им лепнеме етикета на сите грци, па мамичето во пичето... Толку ни сече де.

Да прочиташе уште еднаш, ама со разбирање?
Добро бе дете, не е грев ако промашиш некоја тема. Не се одземаат ни поени ни репутација за тоа.

Се спрема протест....
100% Присуство

Стилјан Самарџиев го снема од фејсбук..........

Вчера профилот му бил активен, мој познаник правел муабет и Стилјан му кажал дека братучедов негов (Александар) бил во тешка/критична состојба. Прееска баш проверив и неможев да му го најдам профилот изгледа е деактивиран.

Вчера профилот му бил активен, мој познаник праел муабет и Стилјан му кажал дека братучедов негов (Александар) бил во тешка/критична состојба. Прееска баш проверив и неможев да му го најдам профилот изгледа е деактивиран.
истото и кај мене покажува ека профилот е деактивиран

Не ми е јасно како може да постојат партии како Златна Зора, како е возможно на вакви психички пореметени луѓе да им се дозволува регистрирање на партија, па уште истите да бидат и во Парламент. Не е само за оваа случка, општо. Ова само ми ја зацврстува негативната слика што ја имам за нив. Уште помалку не ми се јасни ироничните и циничните коментари од страна на одредени луѓе кои најмалце го осудуваат инцидентов, туку се фрлија тука по Македонците да плукаат.

Еве за себе ќе кажам. Не мразам Грци како народ, не можам луѓе што си водат обичен живот и што си тераат свој филм да мразам, омраза за мене е непознат поим, ама оваа случка ја осудувам од дното на душата и сметам дека вакви психонацистички шизофреници треба да бидат заклучени во ментална институција или во зандани, а не да шетаат слободно, затоа што во моментот кога ќе загрозат нечија слобода или живот, докажале дека припаѓаат таму.

Да убиеш некој, да претепаш до смрт, само затоа што не е Грк е во најмала рака ретардирано. Ама битно сите ќе си пукаме сеир така, никој нема да искаже сочувство спрема фамилијата.

Сум осудувала вакви случки каде и да се случувале, на кого и да му се случувале, а во оваа ситуација е уште поодвратна затоа што се работи за младо момче кое ми е сонародник плус.

И пак некои ќе искоментираат дека ние сме националисти, а тоа што младо момче е претепано до смрт од психофашзоидни нацисти, тоа не е битно така???

Одамна не сум била волку изреволтирана.

Не е муабетов за национализам и патриотизам во Македонија. Муабетот е дека младо момче е претепано до смрт само затоа што не припаѓа на одредена етничка група.... и наоѓате засходно да плукате повторно врз Македонците.
Не бе, не треба ко во секоја друга ситуација да се прати протестна нота, треба да си ќутиме, пошто не дај Боже осудиме смрт од страна на нацисти, ќе излезе дека сме националисти.

Оооо, чувај ме Боже од ваква логика.

Празни глави, одма се улетаа. Без капацитет за размислување, тоа ти е. Доказ-партиска книшка и патриотски чувства :icon_lol:

Никаде не пишав дека дечкото си го барал тоа, реков дека националистите треба да се истребат, како грчки, така и македонски. Се извинувам ако некој се пронајде.

Предавник, да. Тоа и ми ласка, барем знам дека не сум дел од умоболните.

Океј, се согласувам дека националистите треба да се истребат. Но, доколку ова се десеше тука, во Македонија дали ќе го гледавме истиот филм !? Не! Ако се десеше тука, немаше никој да се осмели да го оправда тоа како што сега тоа го прават Грците и уште поболно, како што тоа го прават некои од тука, од Македонија.

НЕСПОРЕДЛИВО е нивото на национализам меѓу Македонците и Грците, неспоредливо! То ест, Грците со кого било тешко се споредуваат у тој поглед.

Значи, без разлика дали сакаш или мразиш национализам, тука мора да застанеш на страната на жртвата, пошто да го критикуваш него и да ги браниш овие другиве е апсурдно и бесмислено!

Ако навистина го почитуваме Александар Самарџиев најмалку што можеме да направиме е да искочиме на протест лично ние , ако сакаме да направиме повеќе треба веста за протестите што ќе бидат следните денови да ја рашириме низ социјалните медиму и да повикаме нашите другари и пријатели и блиски заедно со нас да дојдат на протестот и преку нашиот протест да изразиме незадоволство за грчката фашистичка политика што членка на еу го применува на нас. Да бидеме што помасовни и што погласни а мое мислење е дека организаторите на протестите треба дел од маршутата за протест треба да биде и седиштето на Еу зошто нели Грција е членка на Еу. А нели Еу е заедница каде што се почитуваат човековите прави и слободи па да ја видиме нивната декларативна заложба на дело. Мада ништо не очекувам од тие лицемери туку само да им се прати порака не сме глупи па да си играте мајтап со нас.

Уште ова ни требаше...

Губење на живот на млад човек. и тоа во земја со која стоиме на стаклени нозе.

Сочувство до семејството. НА сторителите им посакувам да извршат самоубиство поради банкрот.

Не ми е јасно како може да постојат партии како Златна Зора, како е возможно на вакви психички пореметени луѓе да им се дозволува регистрирање на партија, па уште истите да бидат и во Парламент. Не е само за оваа случка, општо. Ова само ми ја зацврстува негативната слика што ја имам за нив. Уште помалку не ми се јасни ироничните и циничните коментари од страна на одредени луѓе кои најмалце го осудуваат инцидентов, туку се фрлија тука по Македонците да плукаат.

Еве за себе ќе кажам. Не мразам Грци како народ, не можам луѓе што си водат обичен живот и што си тераат свој филм да мразам, омраза за мене е непознат поим, ама оваа случка ја осудувам од дното на душата и сметам дека вакви психонацистички шизофреници треба да бидат заклучени во ментална институција или во зандани, а не да шетаат слободно, затоа што во моментот кога ќе загрозат нечија слобода или живот, докажале дека припаѓаат таму.

Да убиеш некој, да претепаш до смрт, само затоа што не е Грк е во најмала рака ретардирано. Ама битно сите ќе си пукаме сеир така, никој нема да искаже сочувство спрема фамилијата.

Сум осудувала вакви случки каде и да се случувале, на кого и да му се случувале, а во оваа ситуација е уште поодвратна затоа што се работи за младо момче кое ми е сонародник плус.

И пак некои ќе искоментираат дека ние сме националисти, а тоа што младо момче е претепано до смрт од психофашзоидни нацисти, тоа не е битно така???

Одамна не сум била волку изреволтирана.

Не е муабетов за национализам и патриотизам во Македонија. Муабетот е дека младо момче е претепано до смрт само затоа што не припаѓа на одредена етничка група.... и наоѓате засходно да плукате повторно врз Македонците.
Не бе, не треба ко во секоја друга ситуација да се прати протестна нота, треба да си ќутиме, пошто не дај Боже осудиме смрт од страна на нацисти, ќе излезе дека сме националисти.

Оооо, чувај ме Боже од ваква логика.
Најболното е што земјата е членка на Европската унија,пази фашистичка партија во Европа која се бореше крваво да го уништи фашизмот и таа војна резултираше со милони жртви,а тие нас ни продаваат приказни како требало да има демократија и остали глупости...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom