Убавина ...

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Хммм ...
Секое време носи свои естетски норми за тоа што е убаво.На пример идеалите за женската лепота се менувале, се менуваат и ке се менуваат со текот на времето, истото важи и за машката убавина.Што значи...
Има ли воопшто дефиниција за убавината?
Кој/а е убав/а жена/маж за вас?
Дали убавината е релативна работа секој за себе е убав или ...
И како вие се носите со вашата убавина ?
И дали надворешната убавина е одраз на нешто ... одраз на вашата моментална исполнетост,среќа или ... пак да изгледаш како порцеланска кукла, а немаш харизма,шарм,внатрешна убавина е пак убавина за вас ?

Денес очигледно, според тоа што се гледа и бара по телевизииве и разните медиуми, убава девојка мора да е над 170, да има под 55 кила и обавезно плава коса...
Јас не се сложувам... Прва работа- убавината е релативна. Втора работа- убавината повеќе е во шармот кај една личност, мора да има нешто одвнатре... А не порцеланска кукла како што викаш.

Toa што е за мене убавина

Нема да ја негирам убавината која медиумите ја прикажуваат, иако сосема се сложувам со тоа дека убавината навистина е релативна работа, која зависи првенствено од личноста.
Што е убаво, за мене?
Девојка-природна, костенлива коса, сини очи, од 50 до 60 килгограми, полна уста, средна висина, искрено поголеми гради...
Девојка од која ќе зрачи сила и сигурност, шарм, внатрешна и надворешна убавина, склад на грациозност и елеганција.
garner65fq6.jpg

Момче-темен тен, зелени или сини очи, голема усна, не е многу битна тежината и вистината, само да бидат складни.
Интелегентен, софистициран, пријатен дечко кој нуди се што неговата појава претставува.
drew05ag1.jpg

За мене убавината е само еден збор ништо повеќе. Тој величентвен збор разјаснува многу нешта, мисли отворени за неговот значење, вистинскиот поглед на тоа убавина. Секоја гледка има своја убавина, но зборот ја објаснува вистинската гледка. Можам само да кажам дека најубави сте сите :)

Ubvainata e relativna rabota,mnogu malku bitna,denes si ubav utre veke ne.Se si ima svoja ubvaina,site nie sme si ubavi:)

Poznavam luge opcednati so toa deka mislat deka se ubavi...moe mislenje e deka ubav covek e onoj koj ima harizma,sarm koj so znae da se ponasa vo sekakvi situacii,tie luge se sekogas zaprimeteni.Retko imam sretnato takvi devojki

check_on_IT напиша:
Хммм ...
Има ли воопшто дефиниција за убавината?
Кој/а е убав/а жена/маж за вас?
Дали убавината е релативна работа секој за себе е убав или ...
И како вие се носите со вашата убавина ?
И дали надворешната убавина е одраз на нешто ... одраз на вашата моментална исполнетост,среќа или ... пак да изгледаш како порцеланска кукла, а немаш харизма,шарм,внатрешна убавина е пак убавина за вас ?

Sekoj od nas razlicno ja sfaka ubavinata, toa moze da go zaklucite od postovite..licno jas, imam izgradeno koncept za ubavina koj ne zavisi od nadvoresniot izgled na poedinecot, tuku naprotiv, od site mali detali koi go gradat negoviot karakter..
Vo mojata slik za ubavinata na covekot, ne se baziram vrz modnite detali na negoviot nadvoresen izgled..koga ke go zapoznaes podobro, sekoj covek vo sebe krie odredena vnatresna ubavina, samo sto na nekoi poedinci im e potesko toa da go iskazat, a na nekoi polesno!

Ubavinata ne e relativna rabota, spored mene! Ubavinata ne se menuva, denes si ubav, utre ne! Ubavinata e vo sposobnosta da go zadrzis i pokazes najdobroto od sebe, a dali na drugite toa ke im se dopadne ii ne-E TOA E ONA RELATIVNOTO!

"Модерните" сфаќања на убавината

Namesto voved vo temava, ke vo go dadam linkov(kliknete na dnoto na stranicata:watch the film), za da go izgledate filmceto koe Dove go imaat napraveno za nivnata kampanja za Vistinska Ubavina!
Se nadevam ke go poglednete, za da moze da komentirame po prasanjeto.

Moeto mislenje sleduva podolu.

Старо е клипчево...
И за што би требало да се дискутира на темава?:)

Мхм..мислам дека знам што сакаш да кажеш.

Не ми се допаѓаат тие модерни сфаќања на убавината,од проста причина што сосем,без извинење ги поминаа сите,ама баш сите граници на нормалата,а којзнае и до каде ќе одат уште.
Мислам ајде де,Фотошоп ефекти,ама тоа силикони,па боцкање со Ботокс,пумпање усни гради,па липосукции,па еден тон пари место да земат на природен начин со истите тие пари да се средат,па нема граница ова.
А шминка е шминка,и таа како и сите горенаведени работи е осовременета прилично,и има поголем ефект од порано,што нели не значи да не се употреби за корекција или истакнување на некои доблести или недостатоци. Сепак шминката е шминка и јебига,не е со боцкање и вшприцување синтетики.

Pa mislev da diskutirame za ona sto denes znaci ubavina, a sto se poveke se svaka kako najtenki polovini, superdolgi noze, supertenki farmerki, sovrseni lica bez nikakvi belezi ili nedostatoci... Svedoci sme na vreme vo koe ubavata zena/ubaviot maz se pocesto se definiraat kako slika od nekoe Fashion Show. I se pocesto site se obiduvame da gi sledime i postigneme vakvite komercijalizirani sovrseni definicii za ubavinata. Veke vo sekoj vesnik, spisanie, televiziska reklama se srekavame samo so ubavo izlieni manekenski tela, koi ni pokazuvaat kolku e ubavo da bides sovrsen na nivniot nacin. Sto stanuva so individualnata nadvoresna ubavina koja sekoj ja poseduva, a koja se stava vo pozadinatana sovrsenite beli zabi, ispaknati usni, podignato dekolte...

Znaeme li da go cenime ona sto se narekuva individualna ubavina, nasproti site stegi i ogranicuvanja na istata od strana na modernite sfakanja za ubavinata cii svedoci sme?

Колку и да негираме и да зборуваме дека битно е ние да си се сакаме, факт е дека таа „наметната” искомерцијализирана убавина често знае да не направи љубоморни на некој начин.

Сите мечтаеме по цврсти големи гради, убаво обликувани нозе (без целулит :pos:) ама не може да се има се, нели?:)

Финтата е само да се сфати дека таква убавина постои само во фотошоп и таквите програмчиња и не е дело на природата.

Колку побрзо го сфатиме тоа, толку помало ќе биде влијанието на вештачките убавици врз нашата самодоверба.

Едно е да сакаме да изгледаме најдобро што можеме, но не по секоја цена.

Убавината секој ја сваќа различно! Некој ја гледа во премногу шминка, некој во силикони, некој во преслабост, некој во природната убавина...

Мене лично впечаток клипов ми остава впечаток дека која и да е девојка макар и да е грда на свој начин таа е убава!

Ништо нема да направи фотошопот, тоа е еднаш или два пати, а животот не е само тоа, има и други работи...
Znaeme li da go cenime ona sto se narekuva individualna ubavina, nasproti site stegi i ogranicuvanja na istata od strana na modernite sfakanja za ubavinata cii svedoci sme?
Мислам дека секоја девојка се обидува да ја цени таа индивидуална убавина, но некои повеке некои помалку! Како што и напоменав, денес светот оди напред денес имаш нешто утре дупло од тоа сегашното, така да колку и да зборуваме и носиме заклучоци се ке остани исто!

Ехх денес човек како може да се заебе...машките поготово...ќе видат женска топ слаба, висока, мазна кожа без точка на неа, големи цицки и тако даље...и кога ќе ги соблече штиклите, тие некои си хеланки за стегнување, пудрата, шминката, па и онакви бедотии у прслук што се ставаат ќе си рече човек кај исчезна лепотицата од пред малку...јас дефинитивно сум за природна убавина, тие што ме знаат, знаат и дека не сум јака само на зборови, нити користам шминки, нити се правам нешто што не сум...оправдувам некој да се грижи за својот изглед и да се труди да изгледа убаво, али се тоа да е во нормални граници...вакви работи со костури на батерии што се шетаат по писти и просечни девојки што на фотошоп ги средуваат за да им набиваат комплекси на тие со намалена самодоверба не оправдувам никако... Секогаш имало убави, просечни и грди...па некој се вадел на лепота, некој на памет, на шарм, а сега...сега има природни и вештачки, како се' друго да исчезнало. Времево убива, модата убива. На самата личност останува да одлучи дали ќе се мава од земја затоа што не е како некоја „обработена„ манекенка или ќе се прифати таква каква што е и ќе се труди на нормален начин да ја задржи, или стекне, својата убавина...

Вака... Сакам да е измеѓу 171 и 181цм, да е слаба, т.е. да има струк што и се познава.

Истртено и стегнато газе е рикуајрмент. Без него, не иде.

Цицки се пожелни, но не и морални. Кај мене и даски проаѓаат.

Нозе. Долги нели, али тоа со висината го пишав. И тенки. ОБАВЕЗНО ТЕНКИ!!!!! ПОСЕБНО ЛИСТОВИТЕ НА НОЗЕТЕ!

Раце. Тенки. грацилни, тенки раце, со тенки прстиња.

Стапала. Прави. Да не и штрчат коски лево десно. Педикирани перфектно. Од 35ти до 38ми (максимум) број.

Стомак - рамен. Али тоа со струк што се познава е нормално.

Грб - мазен. Да нема пеѓи, бемки, и тако даље.

Врат - мазен и средно долг.

Фаца - слатка ептен. Нешто као... Глумицата Клер Форлани. Или мојата ол тајм бест Одри Хепберн у филмот “Одмор во Рим“.

Коса - црна, со должина од испод плешки, до изнад газ - во тој домен.

Очи - По можност зелени, али може и кафеави. Плави очи и се минус кај мене.

Заби - како низа бисерна наредени, нормално. Не џабе сум чичко заболекар.

Дунда - мазна избричена или со минимал фризура, али и тоа високо изнад клит. Вагинални усни - полни, големки, да уживам кога и ја лижам.

Години - малку. И се да има, ако е постара од мене, или генерација нешто, нема да ме заинтересира.
Идеално ако е барем 3 помала... Долна идеална граница ако е 10 помала.

Пропуштив нешто да кажам?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom