Турците се подготвуваат да окупираат остров во Егејско Море

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Слаба политика води Гејлада...Се им се поремети...А турците..Ако решат они да почнат нешто ке влезат до Солун!

Слаба политика води Гејлада...Се им се поремети...А турците..Ако решат они да почнат нешто ке влезат до Солун!

Znam deka mnogu od nas bi sakale da se sluci takvo nesto no realnosta e mnogu pozamrsena.Dokolku Turcite i bi trgnale na Grcija bi morale vednaga da se vrakjaat nazad bidejki Rusite za 2 casa bi bile pred Istanbul so celata crnomorska flota taka da ne ni bega nova svetka vojna.

Mnogu providna igra na Grcite koi zalnite ne znaat kade da fatat posle demonstraciite koi gi imaa niz cela Grcija.E toa e koga se trese na domasna scena mora da se aktiviraat proverenite neprijateli Turcite koi za razlika od nas i imat hardver za da gi isplasat gejcive.
Ako samo neka prodolzat da si pravat gejcite ekskurzii na mozokot ke gi vidime do kaj ke stignat so taa promasena taktika.

јас предноста ја гледам во тоа што турците имаат хардвер а грците немаат никаков софтвер или имаат некоја мноооооооооогу застарена верзија или украдена која не може да се апдејтува

јас предноста ја гледам во тоа што турците имаат хардвер а грците немаат никаков софтвер или имаат некоја мноооооооооогу застарена верзија или украдена која не може да се апдејтува

Ke gi updejtiraat Rusite preku nokj ne e toa problemot.Ionaka do sega gejcive kupija dosta vooruzuvanje od Rusija iako se clenka na NATO imaat kupeno od Rusija protiv avionski i protiv raketni sistemi koi se instalirani na Kipar i na ostrovite koi granicat sprema Turcija taka da ne bi kazal deka imaat zastaren software i hardware.
Edinsven problem e ako dojde do sranje da ne mozat gejcive da izvrsat mobilizacija odnosno da im se odlee armijata i rezervniot sostav znaci dokolku imaat popolneti redovi i koj da go koristi vooruzuvanjeto koe go imaat nema da imaat mnogu golemi problemi.

Да не му се иде на некој во Јаничари а ? Илерииииииииии...
Ајде , ќе тепаме Грчишта по тоа островите ,заедно со братскиот народ на Турција , па можеби еден остров за нас ќе ни дадат :pos2:
Шала на страна , лошо е човек да се сити на туѓа несреќа , ама ако решат Турциве да завземат некој остров , а притоа имаат подршка од Американците(ко што наведува Грчкиот весник) , тогаш тешко на Грците :vozbud: !
Сепак , мислам дека ова е обид да се оттргне вниманието од вистинските проблеми во Грција , па сега се вадат на Турците , исто како што правеа (и сеуште прават) со нас Македонците !

Зевсус, се враќаш во нормала или така ми се чини?:vozbud::vozbud::vozbud:

И јас се чудам, на неговата добра анализа правена без емоции :pos2:

Mnogu providna igra na Grcite koi zalnite ne znaat kade da fatat posle demonstraciite koi gi imaa niz cela Grcija.E toa e koga se trese na domasna scena mora da se aktiviraat proverenite neprijateli Turcite koi za razlika od nas i imat hardver za da gi isplasat gejcive.
Ako samo neka prodolzat da si pravat gejcite ekskurzii na mozokot ke gi vidime do kaj ke stignat so taa promasena taktika.

Ме чуди споменувањето на елините за мешањето на Американците. Па нели победи Обама зошто елините сега го мешаат него, нели тој беше нивниот избор. Од таму се гледа и провидноста на оваа глупост што повторно ја шират за да ги прикријат нередите и реконструкцијата на владата.

Ke gi updejtiraat Rusite preku nokj ne e toa problemot.Ionaka do sega gejcive kupija dosta vooruzuvanje od Rusija iako se clenka na NATO imaat kupeno od Rusija protiv avionski i protiv raketni sistemi koi se instalirani na Kipar i na ostrovite koi granicat sprema Turcija taka da ne bi kazal deka imaat zastaren software i hardware.
Edinsven problem e ako dojde do sranje da ne mozat gejcive da izvrsat mobilizacija odnosno da im se odlee armijata i rezervniot sostav znaci dokolku imaat popolneti redovi i koj da go koristi vooruzuvanjeto koe go imaat nema da imaat mnogu golemi problemi.

ти пак збориш за хардвер, јас реков немаат софтвер

aman so tie vojnite kako ne vi e stenmato samo da se ginelo i toa samo nevini ginet :tapp:

Не е воопшто интересно ... лошо е , насегаде в гуша се фаќаат луѓево

Сега не ни треба нова балканска војна
А кој не праша што ни треба? На капиталот во рецесија му треба војна, да уништат-ќе продадат оружје, да градат-материјали и друга опрема, а после, тие што преживеале, среќни што се живи и свесни дека животот е краток-јуриш по продавници.
Кој ќе преживее ќе раскажува (Све је исто, само њега нема...):duel:

da bideme realni zosto turskata armija ne e na maksimum gotovnost zosto delot od istanbulne se trudat ni malku da go zastitat...ova e grcko scenario krenale gotovnost sakaat nemirite da gi sredat a jas opravduvam 50%od ostrovite da bidat turski oti turcija e obespravena

ти пак збориш за хардвер, јас реков немаат софтвер

abe ajde de sistemot c-300 e premesten vo grcija kako stoprocitav vo spisanieto odbrana a mislite deka turcija nema soodveten odgovor
mim23-HAWKcini 15miliomi USD C-300pmu1 5 pmu28-10zavisnostn odmodifikaciipa videte sega hawk e dokazan okolu90%preciznost mamkine golazat radarjamming ne vlijae ednostavno e sovrsen

грците си земаат од Русија,нам Турција ни подарува...интерсен филм може да се сними по вакво сценаријо.Абе се посраа грците, туку арно си знаете сите, да не се радуваме на нив и да си се концетрираме, овде да си ја трошиме интелегенцијата во нашава мила и убава држава, па тие нека му ја мислат за каката што си ја покакаа.
Вистина Зевсус, ова е најпаметен коментар што си го дал до сега. По балкански терк , после еден паметен потег , се прават неколку катастрофални, баш ме интересира како продолжува твојата еволуција :aplauz:

Да не му се иде на некој во Јаничари а ? Илерииииииииии...
Ајде , ќе тепаме Грчишта по тоа островите ,заедно со братскиот народ на Турција , па можеби еден остров за нас ќе ни дадат :pos2:
Шала на страна , лошо е човек да се сити на туѓа несреќа , ама ако решат Турциве да завземат некој остров , а притоа имаат подршка од Американците(ко што наведува Грчкиот весник) , тогаш тешко на Грците :vozbud: !
Сепак , мислам дека ова е обид да се оттргне вниманието од вистинските проблеми во Грција , па сега се вадат на Турците , исто како што правеа (и сеуште прават) со нас Македонците !

Taka e ... mislam deka ovaa e samo da go skrenaat vnimanieto na Anarxistite da ne ja palaat Atina i demek sea kao Vojna se sprema i deka Amerite ke se ne rushaat,isto ko i kaj nas.Koga vladata ke dobie remet od EU ovaa odma apsi nekoj kriminalec :smir:

Мислам дека тука не е местото да лечиме комплексите си и никаде не сум споменал ни един збор за Бугариja,ни за Србиja,ни за РМ,па ти умеша тека и руснаците.Уште еднаш ке кажа-комплексите и хистериjaта - не тука.
Pa tokmu toa se obiduvam da objasnam cel zivot. Ama na krajot svativ deka nema potreba da objasnuvam. Mojot narod, Makedoncite se pametni. Si ja znaat istorijata a sto e najvazno go svatija uste odamna Bugarskoit kompleks. Bugarskata histerija stanuva uste pogolema koga na nea ke se nadovrzi frustracijata koja ja spomnav gore pa koga seto toa se pomesa se dobiva nesto unikatno...Jas vikam treba nova granka vo sovremenata psihijatrija koja ke gi objasni istoriskite nesoglasuvanja... Kako na primer: Jas sum frustriran zatoa sto nemam istorija, taja so ja imam e kurvinska, spionska pa da ja namalam frustracijata ke ubeduvam nekoj drug deka negovata istorija e moja, deka Isus e Bugar.... I na krajot ke mu recam: Ti brate si frustriran. Odi lecise...No coment... Jas vikam kucinjata si lajat, karavanot si vrvi. Vie ste nulti faktor vo momentalnata sostojba za razlika od minatoto.

Турција без проблем ќе го земе островот ако сака !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom