Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ne sose cetnicite i majkati.

Слушај, ова ти е веќе втор пат... Првиот пат те толерирав, но уште еднаш да не ти се случи спомнување на мајки, зошто и твојата нема да остане покусо... РАЗБРА...???

Delija Srbine kurcine,uste malce i Belgradski pasaluk ke ostanete...

Уште колку малце бе Турче курче...??? И ова е тема за Туција, ако сакаш за Србија да разговараш има и за неа тема оди таму...

да не мислиш ти дека ја застапуваш Македонија...??? Па и Гвујо е премиер, ама за мене он нема никаква интелектуална моќ и нема никаква ингиренција да ја застапува Македонија И ШТО СЕГА...???
Нити јас, а Богами ни ти не ја застапуваш Македонија... Секој овде збори сам за себе... Јас како Македонец НИКОГАШ, АМА Н И К О Г А Ш, неможам да бидам од страна на Турците... А ти како "Македонец" за мене е чудно да ја сакаш Турција и така се вртиме во круг... Затоа остави секој нека си го каже својот став и готово, а не да ми кажуваш ти не мене јас што сум бил и кого застапувам... :tapp:
Види вака, не може некој кој србија му е помила од Македонија да зборува од името на Македонците. Твоето мислење е мислење на србин од Македонија ( не знам дали целосно Српско потекло ама се гледа дека имаш нешто ) . Како е сега јас да се правам Србин и на форум да ги бранам Албанците што ви го зеле Косово.

Има и такви како тебе што Бугарија им е помила од Македонија, па што сега треба ли да ги оставиме да говорат од името на другите Македонци.

Значи да се вратиме на темата. Како да не ја сакам Турција кога ни е најдобар пријател во моментот. Имаме одлична соработка , нивната дијаспора ја помага нашата дијаспора. Плус сум бил неколку пати таму а и имам запознаено Турци ( од Турција) и се многу ок и пријателски расположени, со современи сфаќања . И за разлика од Србендите Бугариштата и Грчиштата не ни негираат јазик или црква или народ.

А ти и да не си го кажеше твојот став знаев дека ќе е на линија со Грците. :smir:

Ах ќе заборавев. Нека ти е среќна на тебе и на сите на форумов Новата година, само успеси нека има .

Види вака, не може некој кој србија му е помила од Македонија да зборува од името на Македонците. Твоето мислење е мислење на србин од Македонија ( не знам дали целосно Српско потекло ама се гледа дека имаш нешто ) . Како е сега јас да се правам Србин и на форум да ги бранам Албанците што ви го зеле Косово.

Има и такви како тебе што Бугарија им е помила од Македонија, па што сега треба ли да ги оставиме да говорат од името на другите Македонци.

Значи да се вратиме на темата. Како да не ја сакам Турција кога ни е најдобар пријател во моментот. Имаме одлична соработка , нивната дијаспора ја помага нашата дијаспора. Плус сум бил неколку пати таму а и имам запознаено Турци ( од Турција) и се многу ок и пријателски расположени, со современи сфаќања . И за разлика од Србендите Бугариштата и Грчиштата не ни негираат јазик или црква или народ.

А ти и да не си го кажеше твојот став знаев дека ќе е на линија со Грците. :smir:

Фала Богу дека кога се работи за Турција или Грчка би ја одбрал Грчка... Сепак се Христијани...
И сепак повеќе би сакал Грк, Србин или Гркиња , Српкиња за зет или снаа, отколку Турчин... Ај размисли малку... :uvo:

И Среќна нова година на сите... :smir::smir::smir:

Фала Богу дека кога се работи за Турција или Грчка би ја одбрал Грчка... Сепак се Христијани...
И сепак повеќе би сакал Грк, Србин или Гркиња , Српкиња за зет или снаа, отколку Турчин... Ај размисли малку... :uvo:

Делија,не се согласувам со тебе,битно е човек да си, и добар да си.:smir:

pa jas vo nieden post ne rekov deka turcija ke vleze vo avstrija, i ne gledam pricini za toa. muabetov bese deka trucija sekogas e spremna za vojna so bilo koja drzava a osobeno so grcija. plus nema 10 milioni tuku 30 milion vojnici. plus ne se samo m48 i m60. proveri ovde sto i kako ima.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_Kuvvetleri_Komutanlığı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Deniz_Kuvvetleri_Komutanlığı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_Kuvvetleri_Komutanlığı

nekoi svetski poznati voeni analiticari velat deka vo turcija poseduva duri i atomska bomba. no ne sakam da komentiram za vakvi zagovori.

epa decko sigurno od tebe poveke pati sum bil i poznavam poveke turci. a sum bil se do urfa vo site delovi od turcija. aj ne soli mi mnogu za turcija, zosto nema sansi da znaes poveke od mene za turcija kako sto i jas ne mozam da znam za bugarija. tamam mi top evladim ?

Извини,но ако си прошетал из Турциja повечко,ке видиш дека това е државата на големите контрасти.Това е држава во коja можеш да видиш от много богати до МНОГО бедни.Това е држава,во коja има 2 збора-Кемал Ататурк и Жандарма. Немам ништо против турскиja народ,али имам против турската држава.
Уште еднаш ти велам-младите турци идат во БГ за образование,заштото турското не е признаено никаде и бегат от казармата.Сам можеш да се обедиш во това.
ДА Турциja е силна и е фактор,па не е така,както ти ja представи.Сека држава има своите слабости.

Извини,но ако си прошетал из Турциja повечко,ке видиш дека това е државата на големите контрасти.Това е држава во коja можеш да видиш от много богати до МНОГО бедни.Това е држава,во коja има 2 збора-Кемал Ататурк и Жандарма. Немам ништо против турскиja народ,али имам против турската држава.
Уште еднаш ти велам-младите турци идат во БГ за образование,заштото турското не е признаено никаде и бегат от казармата.Сам можеш да се обедиш во това.
ДА Турциja е силна и е фактор,па не е така,както ти ja представи.Сека држава има своите слабости.

Ти најде бе за бедност да кажваш, па во Бугарија до некни бе Софија кога ќе поминев со зелени пердиња прозорците ги покривавте, ролетни не знаевте што се и сега ќе ми кажуваш за бедност. Не знам што ти згрешила толку Турција па секој пост Анти Турски да ти е. А за Ќемал Ататурк срамота е да не зборуваат луѓето бидејќи без него немаше да постои денешна Турција. И економски 1000 пати е посилна од Блгарија да не беа економски јаки немаше сега да бидат во Г20.

Аха и за дипломите покажи ми факти па потоа пишувај, не знам од каде изваде дека не биле признати.

Е од вакви ограничени луѓе пати светот со ограничени мислења, кој ги одбираат и делат луѓето по вера или националност не знам дали бил Турчин или пак Србин, од каде сака нека е и што сака нека е важно човек со добра душа да е.:toe:

Ти најде бе за бедност да кажваш, па во Бугарија до некни бе Софија кога ќе поминев со зелени пердиња прозорците ги покривавте, ролетни не знаевте што се и сега ќе ми кажуваш за бедност. Не знам што ти згрешила толку Турција па секој пост Анти Турски да ти е. А за Ќемал Ататурк срамота е да не зборуваат луѓето бидејќи без него немаше да постои денешна Турција. И економски 1000 пати е посилна од Блгарија да не беа економски јаки немаше сега да бидат во Г20.

Аха и за дипломите покажи ми факти па потоа пишувај, не знам од каде изваде дека не биле признати.

Е од вакви ограничени луѓе пати светот со ограничени мислења, кој ги одбираат и делат луѓето по вера или националност не знам дали бил Турчин или пак Србин, од каде сака нека е и што сака нека е важно човек со добра душа да е.:toe:
Реалностите са факт.Ролетни штори има колкото сакаш,асо си одил во Малинова Долина - можно е да си видел зелени пердета.
Икономиката на турциja е донекаде jaка.Квалитет нема никакав.Купиш си нешто турско истото е како от Китаj.10 недели и оди го фрли на боклука.
Да не зборуваме дека например сум бил во Антариja и Сиде,во Сиде за една T-shirt сакаха 40 евро.Па со пазарлак смалиха на 5 евро:vozbud:
Ова си е традициjaта во Турциja.
Извини но сите турци,кои штудират тука това велат.Идат тука за да биде признаена дипломата им во ЕУ.
Видел си ти кукja от керпич вкопана во земja и да печат леб пред кукjaта надвор?
Турциja е држава на контрастите.Извини,па иди во Одрин-тамо 1/2 от платното е асфалтирано,другата половина го нема.И ова е нов квартал на Одрин.Иди и види како се продават картофи по 0,5 турски лири.Мрасотиjaта е огромна.На много места хигиената е катастрофа.
Ако си бил 5 саати во Одрин,ке се фатиш за глава.
Извини ама Кемал Етатурк просто е како втори Мохамед за нив.Пред школо паметник на Етатурк,пред кметство-Кемал,на пазарот Кемал,сите пари им са со Кемал,се каде идиш 90% Кемал ке видиш.
Уште еднаш ти велам.Немам ништо против турскиот народ,навистина са много работливи,добри са и се наjубаво за нив,али имам против Турската држава и нивната политика.

turskata diploma ne e priznata ????? proveri gi rejtinzite na svetski priznatite ODTU (METU), Bogazici University, Istanbul Technical University, Mimar Sinan University, Bilkent University i sporedi gi so vasite pa da vidime koi se popoznati i priznati. Gi gledame i studnetite koi zavrsuvaat vo bugarija kaj nas i nemaat poima od nisto.

turskata diploma ne e priznata ????? proveri gi rejtinzite na svetski priznatite ODTU (METU), Bogazici University, Istanbul Technical University, Mimar Sinan University, Bilkent University i sporedi gi so vasite pa da vidime koi se popoznati i priznati. Gi gledame i studnetite koi zavrsuvaat vo bugarija kaj nas i nemaat poima od nisto.

368= 401-500 National University of Ireland, GALWAY Ireland 368= 341= Universität MARBURG Germany 370= 350 LOYOLA University Chicago United States 370= 380 SUNG KYUN KWAN University Korea, South 372 354= University of OULU Finland 373 351= University of OREGON United States 374 401-500 BILKENT University Turkey 375 364= Universität BREMEN Germany 376= 390 ISTANBUL Technical University Turkey
Во право си БЈК
500 Најдобри факултети во светот и ако не беа признати немаше ни да ги има на оваа листа. П.С Нема ниту еден факултет од Блгарија:tapp:.ФМИ помири се веќе еднаш со фактите дека Турција е во секој аспект понапредна од Бугарија.
ИЗВОР

От сите тези кои тука ти ми изброи само 3 универзитета одат во ТОП 500 на Европа.За една држава от 70 милионен милиет.

METU-166
Bogazici-200
Istanbul Technical University-318

Една мала БГ -7.5 милиона има 1
Софиjиски Унивеситет-416

Ти сам можеш да сметнеш какво е отношението грагани на држава спремо унивезитети.
Нормално е една 70 милионна држава да има добри универзитети.Не сум казал дека нема.Дипломите им не са признаени автоматично това зборувам от 20 min.

http://www.webometrics.info/top500_europe.asp?offset=300
За да им б'дат признати дипломите в ЕУ,треба да кандидастват пред соответното министерство за образование и ако ги признаjaт,тогаш са валидни:smir: ако не ти ги признаат,тогаш приравнjaваш изпити.

http://www.vbox7.com/play:7673fffe
Кога си учил во држава на ЕУ автоматично ти е признаена дипломата:wink:
А и нека биде јасно-образователниот систем е доброволен и ако ти не сакаш да учиш и во Харвард иди пак ке си е истото.Универзитета ти дава,па ти зимаш,колкото можеш и сакаш.

368= 401-500 National University of Ireland, GALWAY Ireland 368= 341= Universität MARBURG Germany 370= 350 LOYOLA University Chicago United States 370= 380 SUNG KYUN KWAN University Korea, South 372 354= University of OULU Finland 373 351= University of OREGON United States 374 401-500 BILKENT University Turkey 375 364= Universität BREMEN Germany 376= 390 ISTANBUL Technical University Turkey
Во право си БЈК
500 Најдобри факултети во светот и ако не беа признати немаше ни да ги има на оваа листа. П.С Нема ниту еден факултет од Блгарија:tapp:.ФМИ помири се веќе еднаш со фактите дека Турција е во секој аспект понапредна од Бугарија.
ИЗВОР

ЕЕ тука веке се изложи тотално.:tapp:

От сите тези кои тука ти ми изброи само 3 универзитета одат во ТОП 500 на Европа.За една држава от 70 милионен милиет.

METU-166
Bogazici-200
Istanbul Technical University-318

Една мала БГ -7.5 милиона има 1
Софиjиски Унивеситет-416

Ти сам можеш да сметнеш какво е отношението грагани на држава спремо унивезитети.

http://www.webometrics.info/top500_europe.asp?offset=300
За да им б'дат признати дипломите в ЕУ,треба да кандидастват пред соответното министерство за образование и ако ги признаjaт,тогаш са валидни:smir:

http://www.vbox7.com/play:7673fffe
Кога си учил во држава на ЕУ автоматично ти е признаена дипломата:wink:

Зошто на секое ме тераш да ти реплицирам изгледа не можеш да се помириш со фактите како прво не се само 3 универзитети не ги вадев сите туку само првите но ете ако толку сакаш да знаеш ќе ти ги напишам сите

1.METU-166
2.Bogazici-200
3.Istanbul Technical University-318
4.Bilkent University-374 world rank - 217 European rank
5.Istanbul University
6.Koc University
7.Sabanci University
8.Cukurova University
9.Hacetepe University
10. Gazi University
11. University of Anatolia

Сега среќен си, и како за информација тој како го викаш Софискиот го нема во првите 500 универзитети во светот.:baeh:
Листата е во светски рамки, истата важи и влегува во Најдобрите 500 факултети во европа но со повисок рејтинг.

Зошто на секое ме тераш да ти реплицирам изгледа не можеш да се помириш со фактите како прво не се само 3 универзитети не ги вадев сите туку само првите но ете ако толку сакаш да знаеш ќе ти ги напишам сите

1.METU-166
2.Bogazici-200
3.Istanbul Technical University-318
4.Bilkent University-374
5.Istanbul University
6.Koc University
7.Sabanci University
8.Cukurova University
9.Hacetepe University

Сега среќен си, и како за информација тој како го викаш Софискиот го нема во првите 500 универзитети во светот.:baeh:
Листата е во светски рамки, истата важи и влегува во Најдобрите 500 факултети во европа но со повисок рејтинг.

Ти прочита шо сум напишал горе?ОТ ТЕЗИ ЗА КОИ BJK ВЕЛИ.
Само 3 от посочените.
Добро и така да е - вкупно 9 на 70 милиона.
1 на 7.5 милиона.
Како броj граганин е истото.
Уште еднаш зборам,за да бидат признаени дипломите на универзитет надвор от ЕУ,треба да се подаде молба да биде признаена.Това го решава министерството и ако ти откажат одиш на заштити.
Кога си члев на ЕУ,дипломите от сите еуропски универзитети си признават АВТОМАТИ?:helou:
Сега свати шо ВИ велам?

Ти прочита шо сум напишал горе?ОТ ТЕЗИ ЗА КОИ BJK ВЕЛИ.
Само 3 от посочените.
Добро и така да е - вкупно 9 на 70 милиона.
1 на 7.5 милиона.
Како броj граганин е истото.
Уште еднаш зборам,за да бидат признаени дипломите на универзитет надвор от ЕУ,треба да се подаде молба да биде признаена.Това го решава министерството и ако ти откажат одиш на заштити.
Кога си члев на ЕУ,дипломите от сите еуропски универзитети си признават АВТОМАТИ?:helou:
Сега свати шо ВИ велам?

Е добро де БЈК не ги набројуваше сите самот и посочи 4 факултети и не се 9 туку 11 факултети пак се буниш и плус само со верификација на нотар факултетите кои се на топ 500 автоматски се признати во Европска Унија како и надвор од ЕУ сега шо не ти е јасно, оти ми се смачи од пишење.:helou: И не те сваќам како правиш споредба со бројот на жители луѓе од 70 години да не учат факултет оф леле

Е добро де БЈК не ги набројуваше сите самот и посочи 4 факултети и не се 9 туку 11 факултети пак се буниш и плус само со верификација на нотар факултетите кои се на топ 500 автоматски се признати во Европска Унија како и надвор од ЕУ сега шо не ти е јасно, оти ми се смачи од пишење.:helou: И не те сваќам како правиш споредба со бројот на жители луѓе од 70 години да не учат факултет оф леле

Радвом се дека разбра шо велам от 20 мин.Па ако неразбра за 70 милиона-тежко.Нормално при 70 милиона да има добри универзитети.Ова е наполно нормално.БВП като цело е повеке на една држава со 70 милиона грагани,отколкото на една со 7,5,нали?Друго е прашането како глава от населенето колко % са.
Па кога рече,дека во се сте понапреш можеш да ми кажеш,колко космонафти имате изведени во космоса?Учекувам да са повеке от 2,заштото ти сам рече дека во се сте повеке от нас.
Исто така да ми кажеш кои са првите 3 универзитета во света по време на создаване?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom