Турбо сличина :)

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Ти млада си од каде ги знаеш ?:)
Мене сеа ми е криво се испофрлав:(
јас сум „од другата страна“ - престар за Tas. Не ни знам што се, ни која им е целта.
У наше време имаше најмногу сликички за фудбал и кошарка и тоа најчесто за светски првенства... животинско царство не ни беа самолепливи, а албумот беше тврд повез, онака од картон. ете толку сум стар....
игрите со сликички беа „тапкање“, „пар-непар“ и убедливо најпознатата „на разлика“.

јас сум „од другата страна“ - престар за Tas. Не ни знам што се, ни која им е целта.
У наше време имаше најмногу сликички за фудбал и кошарка и тоа најчесто за светски првенства... животинско царство не ни беа самолепливи, а албумот беше тврд повез, онака од картон. ете толку сум стар....
игрите со сликички беа „тапкање“, „пар-непар“ и убедливо најпознатата „на разлика“.
Да но ти си бил на концерт на ЕКВ затоа :D а јас само на цд сум ги слушал :(

извинете ама "морав" :D :D :D

img1132xm.jpg

img1131l.jpg

img1130z.jpg

img1125ox.jpg

img1124ng.jpg

img1123xv.jpg

Има иста ваква тема: ЕВЕ ја.
Имам таму прикачувано слики...
--- надополнето: Nov 25, 2011 9:18 PM ---
Иначе имав ко мал доста сликчина собрано ама ги исфрли мајка ми уште одамна... сега само во .jpg имам :(

До Коскар ПОЗДРАВ ГЕНЕРАЦИЈО!!
До сите други: да сте ми здрави и живи за темава, што мерак(и носталгија) ми направифте!!
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:46 AM ---
А да , и јас сум бил на ЕКВ едно 5-6 пати на концерт,и клучно прашање ни беше дали Маргита е убава или не!?
За музиката не се коментираше,само се уживаше!!

До Коскар ПОЗДРАВ ГЕНЕРАЦИЈО!!
До сите други: да сте ми здрави и живи за темава, што мерак(и носталгија) ми направифте!!
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:46 AM ---
А да , и јас сум бил на ЕКВ едно 5-6 пати на концерт,и клучно прашање ни беше дали Маргита е убава или не!?
За музиката не се коментираше,само се уживаше!!
Ви завидувам зш сте биле на нивни концерти :cuc: и што се деси убава е Маргита или не :)

извинете ама "морав" :D :D :D

img1125ox.jpg

Ќе ти дадам 1000ка само да ги мириснам сликичките,да се потсетам.....имаа посебен мирис.:)

А од жетони на Луни Тунс...ееее тие кога ги собиравме,тогаш не постоеше ќарење со "пола или цело"...туку требаше со твојот жетон,да ги превртиш другите што се на земја(ама објаснив у пм.:pos:)

А се сеќавам и на тие жетоните што се лижеа со голите теткици....што им се симнуваше облеката од коа ќе лизнеш....ама после ја научивме финтата и ќе навлажниш прст,па минеш врз жетонот.:sneaky:

Ќе ти дадам 1000ка само да ги мириснам сликичките,да се потсетам.....имаа посебен мирис.:)

А од жетони на Луни Тунс...ееее тие кога ги собиравме,тогаш не постоеше ќарење со "пола или цело"...туку требаше со твојот жетон,да ги превртиш другите што се на земја(ама објаснив у пм.:pos:)

А се сеќавам и на тие жетоните што се лижеа со голите теткици....што им се симнуваше облеката од коа ќе лизнеш....ама после ја научивме финтата и ќе навлажниш прст,па минеш врз жетонот.:sneaky:

:pos:ХАхахахаха кај ти текна на овие, се палевме како млади мајмуни :pos:

:pos:ХАхахахаха кај ти текна на овие, се палевме како млади мајмуни :pos:

Како да не ми текне.....коа и сам знаеш дека у наше време детството беше доживување.:D

ц ц ц... кај ви текна на сликициве ејјј пред 10 години ако не и повеќ!!! брао - ме вративте у рааааните детски тенови... мислам дека во тогашно време немаше кој не собира сликици турбо! женските лифчиња собираа ние турбо аха..

инаку +1 и за жетоните со теткиците... хахахах какви времиња беа тоа.. е хх да може да се вратат!
--- надополнето: Nov 26, 2011 4:10 AM ---
Ааа мојата омилена ствар ко дете. Само не ми текнува на овие од покемон, јас имав само од Луни Тунс. :)
тие од покемон беа некоја понова верзија.... овие тас шо имаа ликови од цртаните ептен добар профит направија со тоа чипсовите само ради жетоните.. па тоа играње на ќар што беше бооооо... цело маало игра ТАС жетони на ќар.. хаха е стварно добри времиња беа тоа..

Edit: - Правевте бе вие свирчиња од тоа тас жетоните???

Да знаеш сеуште имаат миризба на мастиките. Двата серијали ми стоеле завиткани во оргинално мое ливче со пречкртани бројки од времето кога сум ги собирал па во едно платнено кесе. Ич да не е повеќе од 12-13 години глава давам дека не биле ни отворени :D

Има некој зачувани сликчина до број 190 ?

за теткиците , имав и јас... ммммм мераци беа тоа пред 16-17 години, во времето кога бев 5-6 одделение ... се сеќавам на првото појавување на “штракалата“ тогаш. Па натпревари кој може повеќе со кладби во некој од колекциските работи (сликчина од мастики, тасови, слики од фудбалери, од кашаркари ...) па дајми-нати бизниси ехехеее ...
камо сега децава само да доживеат дел од таа еуфорија...
Собирав исто и скокалина или џамлии како некои што ги викаат... имав преку 200 сите до едно различно од тие порцеланските шарени :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom