Турбо мастики:)

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2007
Мислења
3.621
Поени од реакции
2.698
Дали ви текнува на овие мастики:)Во Прилеп кога бев мал,имаше турбоманија:)Колку што се сеќавам вкусот му беше на праска.Внатре имаше сликчина со количина,и најтешко пајџаше Црната Месечина:),емто само во црвените паковања пајџаше:pos2: Мајката,има негде сега вакви??
Че оставам линкови,оти не ми оди баш добро со сликиве,ако сака некој нека потсреди:)

turboid4.jpg

colectia_1181128698.jpg

2438552580_cc2003a5f1.jpg

П.С Ако најди некој сликче од Црната Месечина,нека клава пот хитно:)

Јас ја имав :D:D:D и стварно незнам што се деси со неа. Значи многу ја сакав колата :)

Имам џвакано вакви бе, по 2 денари беа:)
Пред некоја недела купив од оние Mint, зелено пакување, обично внатре со слика од некоја глумица или пејач.Абе се чудам како сме ги џвакале, права пластика:)

Јас ја имав :D:D:D и стварно незнам што се деси со неа. Значи многу ја сакав колата :)

А бе шо ти е, дупликат ми беше и 10 ми даваја за незе,ама ја не ја давав,најголем манга бев дека дупликат ми е :)
Додуша после ми ја сутнаја на купчина:( :pos2:

А бе шо ти е, дупликат ми беше и 10 ми даваја за незе,ама ја не ја давав,најголем манга бев дека дупликат ми е :)
најлегендарна сликичка беше тоа :) еххх времиња :)

Ќути тоа, најпродавани беа на времето, кој бум беа мастикиве... секој собираше сликички и на тапка се играше... :pos:

Таков идеш у продавница купуеш по 4-5 мастики, ги буташ у уста, и после побитното доаѓа, глеаш која кола ти се паднала, да не ти се паднала некоја шо ја немаш... :pos:

Ќути тоа, најпродавани беа на времето, кој бум беа мастикиве... секој собираше сликички и на тапка се играше... :pos:

Таков идеш у продавница купуеш по 4-5 мастики, ги буташ у уста, и после побитното доаѓа, глеаш која кола ти се паднала, да не ти се паднала некоја шо ја немаш... :pos:

А бе праевме и со мастиките бизниси,...3 мастики едно сликче:)

Ц, ц на купчина:)
Сега ко ќе се сетам така праевме со сликички од Европско, Светско...Кој комар паѓал в маало:)

Дали ви текнува на овие мастики:)Во Прилеп кога бев мал,имаше турбоманија:)Колку што се сеќавам вкусот му беше на праска.Внатре имаше сликчина со количина,и најтешко пајџаше Црната Месечина:),емто само во црвените паковања пајџаше:pos2: Мајката,има негде сега вакви??
Че оставам линкови,оти не ми оди баш добро со сликиве,ако сака некој нека потсреди:)

turboid4.jpg

colectia_1181128698.jpg

2438552580_cc2003a5f1.jpg

ај ебати чоеко кај ти истекна кај ти запусти :vozbud:

главна шема беа мастикиве,нема шо,а та црната месечина никако не ми падна :nerv: :vozbud:

леееееееее чунга лунга , базука ТУРБОООООООООО .... па и не беше толку ретка црната месечина сите копиљаци у маало по два три пати ја имавме .

ај ебати чоеко кај ти истекна кај ти запусти :vozbud:

главна шема беа мастикиве,нема шо,а та црната месечина никако не ми падна :nerv: :vozbud:

Ми се приџвакаја:)Пијав густи сок,и ми притекна на нив,носталгија ме фати:)

Ми се приџвакаја:)Пијав густи сок,и ми притекна на нив,носталгија ме фати:)

ахаххахаа,абе брат да не беше пак ти на клецање вечерва,шо се потсети на ова? :vozbud:

Кај ги најде овие мастики,ме врати сега многу години наназад,некаде во 1991 година кога татко ми донесе цела ќеса со вакви мастики,море што циркуси имаши со овие мастики!

Зашто само на мене не ми текнува на мастикиве? Озбилно не ги памтам.:pos2:

ахахахаха.. кај нас по 1 денар ги даваа.. по цели кутии џвакавме ко мали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom