Ocajna
Domakjinka
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 2.429
- Поени од реакции
- 4.359
1,6 mln vaatamist · 44 tuh reaktsiooni | Life is just a celebration! | Gurudev Sri Sri Ravi Shankar
Life is just a celebration!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... јас мислам дека туѓото мислење навистина е оптовар и опсесија доколку е непознат изворот, затоа што најчесто се мисли на негативно туѓо мислење, но кога ќе се дознае изворот, односно кој тоа јавно го искажува негативното мислење, а како личност, карактер не вреди, веќе тоа туѓо мислење не преставува товар, туку напротив се претвора во хумор или сожалување односот кон тоа туѓо мислење!
... затоа е многу важно да се знае од кого е тоа туѓо мислење, доколку е ОК карактерна личност, тогаш многу полесно може да се поправи и од наша страна за да се ублажи тоа туѓо мислење, кое најчесто е негативно затоа ни е и товар!
Повеќе добива на тежина кога коњ ќе го каже истото, значи вистина е.Како што вика Јелена Карлеуша - Позади добриот коњ прашина се крева
Имав сличен проблем со соученичка во средно. Тогаш и јас имав, не многу, но до одреден степен дугачка коса. Стално ми префрлаше нешто, јас ќе и вратев.Мене конкретно ми се има случувано да чујам за мене работи како „овој е наркоман“ пошто во тој период носев долга коса и бев постојано во црно и горе доле цело друштво бевме тој стил. Некогаш такви коментари ми паѓале тешко или сум се плашел да не допрат до моите па и тие да си помислат нешто што не треба.
Некои слушаат глупи совети, затоа некој ги дава. Можеш да ги обвиниш другите, полесно ќе ти биде...прашањето е кај те води тоа.Nekoi davaat glupi soveti.Vo pravoslavnoto kalendarce pisuva deka sovetot e duri grev.Mene od glupi soveti mi se unisti zivotot
Мислењата на другите се мислења, тие не се факти, тие не може да се ниту точни ниту грешни. Пред некое време разгледував тема овде која се викаше „нема правилно и грешно“. Како и таму, така и тука: туѓите мислења се само рефлексија на субјективните чувства на различните поединци. Тие едноставно кажуваат како другите реагираат на вас. Тие не ве опишуваат какви сте, ниту колку можете да постигнете.многу ми смета туѓото мислење и ми претставува преголем товар..заради тоа бев во депресија која сеуште траи ..ми смета дуру и ако читам текст или ако гледам некој нешто да кажува на телевизија како треба да се живее и мислам така треба и ми смета..а да не зборувам па за мислењето на другите луѓе околу мене..и се си земам "здраво за готово" :S:S:..знам дека не е нормално ова шо го кажувам ама ми смета........ и ве молам ако можите помогнете ми со ваше мислење како да не обрнувам внимание на туѓото мислење и да не ми смета да не ми преставува товар..Благодарам однапред