Трпе и Трпана

• Креатор на темата Креатор на темата InF3cTeD
  • Време на започнување Време на започнување
Блажејца,Спиројца и Трпана биле на чешма на вода и се фали прва Блажејца:
-Си ставивме кабловска, после 00:00 со Блаже гледаме порничи, се палиме и почнувам да му го пушам и му ги фаќам мадињата камен ладни!!!
Спиројца вели:
-Исто и јас така! Ставивме кабловска, после 00:00 со Спире гледаме порничи, се палиме и почнувам да му го пушам, по некое време му ги фаќам мадињата...камен ладни!!!
Трпана вели:
-Е што ми правите вака, јас немам кабловкска...
По една недела се сретнале и ја гледаат Трпана цела во гипс, искршена ...ја прашуваат и велат:
-Што е мори Трпано, што си ваква???
-Абе, ај си ставивме кабловска со Трпе, после 00:00 гледаме порничи, исто како што кажувавте...се палевме, почнав да му го пушам и му ги фаќам мадињата жешки!! И престанав да му го пушам и Трпе одма ме праша зошто сум престанала да му го пушам и јас му велам
"Море Трпе, на Блаже и на Спире камен ладни мадињата, а тебе жешки...зошто така?
"

Трпе и вика на Трпана:
- Те сонував драга како шекер, цела ноќ те лижев, уф уф уф..
- Па подобро ќе беше да ме сонуваше како бибер драги, па да ме толчеше цела вечер.

Прашуе га Трпе татка му:
-Тато, тато што е тој вакум?
-Хм.. у главу ми е сине, ама неможу да се сету...

Учителката пишува со левата рака на таблата, а малиот Трпе зачудено гледа и одеднаш:
- Учителке па вие немате влакна под левата пазува.
Учителката мирно му вели:
- Трпе, спакувај ги твоите работи и оди си дома, за денес толку.
Утредента, на часот учителката пишува со десната рака и пак Трпе гласно го прокоментирал тоа што учителката нема влакна ни под десната пазува. Тука на учителката и пука филм и му вели да си ги спакува работите и да не доаѓа на училиште цела недела. По недела дена Трпе е пак на училиште.
Во еден момент на учителката и паѓа кредата на подот, таа клекнува да ја земе, а Трпе се наведнува да види каде се отркалала кредата. Потоа веднаш станува и почнува да се пакува.
Учителката го прашува:
- Каде ти, а?
Трпе, мртов-ладен:
- За мене оваа училишна година е завршена.

Трпе и Трпана ги фатило финансиска криза и Трпе и вика на Трпана:
- Трпано, a да научиш да готвиш, па да ја отпуштиме готвачката, она многу пари зема.
- Подобро е ти да научиш да ебеш, па да го отпуштиме градинарот.

Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере:
- Кој имал секс со жена ми!?
А од страна некој му дофрлил:
- Ма немаш доволно куршуми! :D

Смртта дошла по Трпе, заѕвонила на врата и Трпе отворил:
- Добар ден, Трпе.
- Добар ден.
- Дојдов по твојата душа!
Трпе се свртел и рекол:
- Трпано, душо, те бара некој човек во црно!

Трпе се погодил на службен пат кога требале да го прослават 50-тиот роденден на жена му, па затоа и пратил честитка на која и напишал:
„На 20 години беше како пупка од ружа, на 30 како чоколадо, на 40 како шамшањско, а на 50 си стара баба!“
Кога ја добила честитката Трпана малку се онерасположила, а потоа седнала да му прати одговор на Трпе:
„Фала ти мажу. Колку да знаеш – пупката не ја обра ти, чоколадото го подели со најдобриот пријател, од шампањското пиеја сите, ама со старата баба спиеш само ти!“

Трпе налетува на кумот Ставре, и овој:
Што бе, пак си се смирил со Трпана?
Е од кај сега ова?
Па вчера ве видов како заедно цепите дрва.
Не бе, тогаш го делевме мебелот

Трпе и Трпана отишле на коктел организиран од фирмата...
на Трпе. После некое време, Трпана го критикува Трпе:

- Добро бе, нели ти е срам да те гледаат колегите пет пати како се враќаш кај масата со храната?!

- Не бе, зошто срам. Секој пат и кажувам дека го полнам твојот тањир.

Си иде Трпе дома и гледа Трпана не направила ручек денеска, и изнервиран и вика:
- Трпано ај ти ќе јадиш ќотек, ама ја шо ќе јадам?

Трпе и Трпана јако се караат и Трпана му се дере:
- Кажи уште еден збор и одма се враќам кај мајка ми!
- Такси!

Татко му го прашува Трпе:
Ги знаеше ли сите прашања на тестот?
Ги знаев! – одговорил Трпе.
А, како тоа си добил кец?
Па не ги знаев одговорите!

Trpe ja prasuva majkamu koga na tatkomu ke mu pomine prolivot. Majkamu mu vika deka tatkomu nema proliv. Trpe i vika kako da ne vcera mu vikase do koga ke cekas da mu se stvrdne gomnoto
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 12:45 ---
Trpe go prasuva tatkomu sto e toa vakuum. Tatko mu vika neznam vo glava mi e ne mi teknuva kako sto bese.

Заминува Трпе на службен пат за
Германија со воз. Тргнува возот, овој го
отвара прозорецот и вика:
- Трпаноооо чувај ги децатааа!
- Штоооо?
- Чувај ги децатаааа!
- Штооо?
- Ма иди еби се.
- Ааааа, добро, добро!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom