Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.739
- Поени од реакции
- 22.643
Не сакам да ти ја расипам илузијата, ама по мене не е вероватно политичари или политички парти од/во Македонија да ја средат државата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сакам да ти ја расипам илузијата, ама по мене не е вероватно политичари или политички парти од/во Македонија да ја средат државата.
Не нема да ми срушиш никаква илузија! Како прво ако се тргне ДПМНЕ кои пипците ги имаат пуштено во целиот систем, каде што стигнаа дури до чистачките и за тоа им требаше 10 години, тогаш на СДСМ за истото ќе им треба минимум 15 години затоа што многу е тешко да ги исечеш пипците...Не сакам да ти ја расипам илузијата, ама по мене не е вероватно политичари или политички парти од/во Македонија да ја средат државата.
Продолжете да се надевате, немам друга идеја ија.[DOUBLEPOST=1455288484][/DOUBLEPOST]И ? Да седиме дома и да ќутиме ?
Не нема да ми срушиш никаква илузија! Како прво ако се тргне ДПМНЕ кои пипците ги имаат пуштено во целиот систем, каде што стигнаа дури до чистачките и за тоа им требаше 10 години, тогаш на СДСМ за истото ќе им треба минимум 15 години затоа што многу е тешко да ги исечеш пипците...
Додека СДСМ проба да пушти пипци тоа ќе биде исечено од народот кој веќе е освестен... Мора да има промени не смее да се дозволи ова што се случи. Да останеме сите на твојот став Грујо ќе стане Груј 16-ти крал на Македонија.
Мора да дојде нова гарнитура која ќе почне од почеток и на која народот нема да и дозволи да го направи ова што го направи ДПМНЕ. Верувај ако почнат со истата работа бетер ќе завршат.
Еве ако толку сакаш да ти кажам јас ќе гласам за Волкот. Знаеш зашто? Бидејќи кога веќе збориме во метафори лавот е со наоштрени заби и веќе ти јаде од бутот, додека волкот е таму некаде во шумата срамежлив и додека дојде до тебе може веќе ќе имаш и пушка купено. Од лавот ти нема спас затоа што си опкружен со лавови кои те тегнат од сите страни почнувајќи од администрација, судство и телевизии, пропаганди. Ако победи волокот додека се справи со лавот ти ќе имаш време да се освестиш.[DOUBLEPOST=1455288742][/DOUBLEPOST]И Лепак, за кого да гласаме? За волкот или лавот?
![]()
Продолжете да се надевате, немам друга идеја ија.[DOUBLEPOST=1455288484][/DOUBLEPOST]
И ја сум за тоа ама не верувам дека тоа може да се деси, од икс причини. Ама да, тотална промена во партиите треба но дали тоа може да се деси?
Лавот до пред некое време беше со наоштрени заби, но кај и да е ќе заврши со искршени заби. Додека пак, волкот е гладен како волк. 10 години нема храна видено, 10 години остри заби и сонува за бут. Исто, да не се заборави, пред 10 години волкот те изглодал до коска и те оставил да умреш во страшни болки, но среќа те спасиле на време.лавот е со наоштрени заби и веќе ти јаде од бутот, додека волкот е таму некаде во шумата срамежлив и додека дојде до тебе може веќе ќе имаш и пушка купено
Кого собраа па и мене да ме соберат?Кај е најбитниот во дискусијава? @Inglourious Basterd жив ли си? Знам дека имаш другари у раководство па си викам и тебе да не те собраа со џипот.
Него Мики је мало нервозан, а има и затвор за доотслужување.
Прегледај го приврзокот 138960
Имам работа, за 60 дена идат избори. А тие не се добиваат на форум, за жал.