Трите слики од Анчо

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Зеде автограм? :icon_lol:

Picture 2115.jpg 1,2,3Picture 2116.jpg 1,2,3Picture 2117.jpg 1,2,3....ми недостасува ова (она) време
19 часот, сто и една приказна со Борис Мајсторот,па деца во кревет а мајка на газиена ламба ќе ги крпи нашите дреи.

Колку да не мислите дека, „природни чешми“ имало само во Галичник,Ростуше и Јанче.
Си имаше и Скопје отсекогаш свој чешми, со чиста вода, на пример оние на крајот од градот во Кисела вода,
кој и сега постојат, но „ ВОДАТА НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ“ - се намножија многу мочковци таму угоре во Пржино и ЦрничеPicture 2124.jpg ...Picture 2125.jpg ...Picture 2126.jpg од Галичник,Ростуше и Јанче.Проверено 100%.

Колку да не мислите дека, „природни чешми“ имало само во Галичник,Ростуше и Јанче.
Си имаше и Скопје отсекогаш свој чешми, со чиста вода, на пример оние на крајот од градот во Кисела вода,
кој и сега постојат, но „ ВОДАТА НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ“ - се намножија многу мочковци таму угоре во Пржино и ЦрничеПрегледај го приврзокот 121390 ...Прегледај го приврзокот 121391 ...Прегледај го приврзокот 121392 од Галичник,Ростуше и Јанче.Проверено 100%.
Има такви кои сеуште течат, природни се и сеуште може да си пие од нив. Чешмата во село Љубанци:)

кој и сега постојат, но „ ВОДАТА НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ“ - се намножија многу мочковци таму угоре во Пржино и ЦрничеПрегледај го приврзокот 121390 ...Прегледај го приврзокот 121391 ...Прегледај го приврзокот 121392 од Галичник,Ростуше и Јанче.Проверено 100%.

Појди си св. Јован и наполни вода од карпите! :D
Али пази, КОЧАН ладна е...

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
ЕЕЕЕЕЕ..... па ја сум РОДЕН на таа улица„Савска-12“-поточно каршија на клиника.(пред земјотресот и со 1 ТВ на цела ул.)
Тоа пред земјотресот Црквиче,беше и крајот на градот,под него јазот и железница.
А , и од таму полневме вода за пиење,кога над него беше само брдо(Лазо и компанија,Гигов,Биљановски и Темелковски и остали борци,беа нешто по лево, над школото.
Ама сега и таму угоре над црквичето има многу МОЧКОВЦИ, и водада не е за пиење,па макар и од карпите,капка по капка.

Не туку го шупели, ќе го фатит грлоно од кочан ладна војца.

Picture 2134.jpg земашPicture 2135.jpg носишPicture 2136.jpg селектираш
потоа продаваш се со марка за 50 денари парче,а може и 10,потоа се знае кулен и пиво, а утре пак исто.
(празнење на контејнер со алишта наменети за хуманитарна помош, на граѓани од ранлива категорија)
Кој рече крадење, НЕ...читај убаво, си земаш од тоа што добрите луѓе го оставиле за тебе цигану мој.:uzi::popce:

Picture 2147.jpg На првите општонародни избори,во 1946 гдоина,избран за народен пратеник
-
Picture 2147.jpg На вторите избори,во 1950 година,избран за потпретседател ,на Президиумот на Народното собрание на НР Македонија
-
Picture 2147.jpg Член на претседателството на СРМ е избран од 1974 година.

Не епрепорачана за пиење
фекални загадувања ( што би рекол Анчо мочковци има).

Не епрепорачана за пиење
фекални загадувања ( што би рекол Анчо мочковци има).

Е тоа не сум знаел, а често шетам натака и пунам од чешмите, а од карпите досега не сум полнел вода а ми кажувале дека се пие ( бар до пред неколку години :) )

Picture 2158.jpg мотикаPicture 2160.jpg мотикаPicture 2159.jpg море копач во Г.... му е мајката.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom