Трифуновите апетити и младите брачни парови ?

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
Па според твоите кажувања дека пред неколку години си платил неколку илјади евра за трансформација мора да си имал 2-3 000 метри квадратни двор.Сигуро не си комшија со Бранко или Зегин на Водно?

Неколку декара се, ама доста за мене, ако?
Јас само спомнав не мислев дека околу моите поседи ќе се развие толкава дебата. Не сакам ништо лошо со никој од вас, чисто реков дека доста пари требаше да платиме.
Ништо повеќе.

Неколку декара се, ама доста за мене, ако?
Јас само спомнав не мислев дека околу моите поседи ќе се развие толкава дебата. Не сакам ништо лошо со никој од вас, чисто реков дека доста пари требаше да платиме.
Ништо повеќе.

Te “спасиле“ твоите од малтретирање и шиканирање по лавиринтите на администрацијава.Инаку уште пред да завршат со своето владеење СДСМ ја прекинаа акцијата за трансформација на земјиште пред се поради бунтот на народот кој не сакаше да плати по 1-2 евра од квадрат за сопствените дворишта.Со почетокот на годинава Миле ја обзнани “радосната“ вест за истите тие граѓани кој можеа слободно по намалени цени од 10-25 евра да си продолжат со купување на сопствените дворови.Со оваа вест особено среќни и задоволни беа младите брачни парови кој дефинитивно одлучија дека со вакви закони во оваа земја нема услови да продолжат со создавање фамилии и продолжија се поинтезивно да си го бараат чарето надвор од Македонија во што бележат и своевиден успех последниве години особено доколку се универзитетски едуцирани дефицитарни кадри од професии што се бараат низ нормалниот дел од светот.:jaj:

Te “спасиле“ твоите од малтретирање и шиканирање по лавиринтите на администрацијава.Инаку уште пред да завршат со своето владеење СДСМ ја прекинаа акцијата за трансформација на земјиште пред се поради бунтот на народот кој не сакаше да плати по 1-2 евра од квадрат за сопствените дворишта.Со почетокот на годинава Миле ја обзнани “радосната“ вест за истите тие граѓани кој можеа слободно по намалени цени од 10-25 евра да си продолжат со купување на сопствените дворови.Со оваа вест особено среќни и задоволни беа младите брачни парови кој дефинитивно одлучија дека со вакви закони во оваа земја нема услови да продолжат со создавање фамилии и продолжија се поинтезивно да си го бараат чарето надвор од Македонија во што бележат и своевиден успех последниве години особено доколку се универзитетски едуцирани дефицитарни кадри од професии што се бараат низ нормалниот дел од светот.:jaj:

Јас лично знам за два такви пара..едниот веќе „штрафна„ директно во Чикаго..а другиот ептен „блиску„ што се вели..во Салзбург Австрија..
третиов пар мои познаници...нешто се двоумат...ама дечкото специјалист за WI-FI..планира и „ѕирка„ накај Стокхолм ...
:uvo::toe:

Јас лично знам за два такви пара..едниот веќе „штрафна„ директно во Чикаго..а другиот ептен „блиску„ што се вели..во Салзбург Австрија..
третиов пар мои познаници...нешто се двоумат...ама дечкото специјалист за WI-FI..планира и „ѕирка„ накај Стокхолм ...
:uvo::toe:

Ги знам и јас подоста,еве годинава само ме посетија 4 млади од кои две девојки се веќе фамилијарни.А другиве двајца заминаа копмлет со фамилиите.Законите во оваа земја само ги поттикнуваат младите да го направат последниот чекор во апатијата што ги снајде.Ова со одкупот на сопствената земја ги дотолчи скроз,во разговорот со 6-7 Прилепски “морнари“ кој се вратија на пауза,ни еден не ја гледа иднината во оваа земја сите најверојатно ќе останат на некоја од далечните дестинации кој ги пропатувале предходните месеци.Двајца од нив ми беа повод да се надоврзам на темава оти се откажаа од купување на сопствената земја токму поради високите цени.Велат дека за тие пари се наоѓало земја која не си ја наследил ама можеш да ја купиш во некои Американски помали градчиња на брегот од САД каде перспективата им е очигледно посветла и им дава поголеми шанси.
Прилеп продолжува да се празни преку “морнарите“ се поинтезивно и поочигледно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom