Трифуновите апетити и младите брачни парови ?

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
И пак ќе кажам...ниеден ДОДЕЛЕН плац не е со право на сопственост, туку сите имаат право на користење...
Сега имаш можност да откупиш земјиштето на кое си изградил (или сеуште градиш) куќа.
Ako nekoj saka da gradi kukja a ne go otkupil zemjisteto nema da moze da podigne hipotekaren kredit vo koj istiot imot so vekje postojna kujka bi bil predmet na taa hipoteka.

A зошто оние кој го купиле до Февруар 1968 не мораат пак да го откупуваат од државава,додека сите други кој подоцна го купиле мораат?Или тие до `68 биле паметни а овие другиве се глупи?ДОДЕЛЕН плац има само после`68,пред тоа не се ДОДЕЛУВАЛЕ.Абе ај не се заебавај.

ABC greska si. Go pobarav vcera doma dogovorot od 67 so koj tatko mi ja kupil barakata.
Vaka vika vo clen 1.
- Prodavacot mu prodava stan i toa :........xxxxxx
- Prodavacot go prenesuva na kupuvacot pravoto za TRAJNO KORISTENJE na srazmerniot del od zemjisteto na koe e izgraden stanot zedno so dvornoto mesto koe mu pripaga na stanot, spored urbanistickiot plan na naselbata.

Ова ептен ми беше важно да знам, кога ќе почнат да ги санкционираат. Бидејќи ние пред некоја година се изнаплативме и не беше малку, неколку илјади евра, не сум сигурен колку, ама сакам да видам да биде истото за сите останати како задолжение, не јас да сум се зезнал.
Ne si siguren ili se pravis mutav. Do 2005 vo SDSMOVSKO kaj mene mozese da se otkupi zemjisteto za 150 denari kvadrat. Potoa stopiraa a sega koga dojde Mile Janakievic na vlast go rokna na 1200 pa go smalija pompezno na vladin pres vo Alan Fordovski stil na 600 ili za 50%.
Go kacija od 150 na 1200, odnosno 600.
Ако веќе правиме општество, во кое заедно живееме, секој нека си понесе дел од обврската за негова изградба и одржување.
So ova dokazuvas kolku si bescuvstvitelen. Ako ti , ili tvoite imale pari da se oprcat 2-3 iljadi evra a nekoj nemal , sega sigurno uste pomalku ima 6-7 iljadarki za istata rabota. Luge nemaat leb da jadat , NIKOLA kje im se seirel ako ima kazna za neotkupuvanje na gradezno zemjiste...ccccc..sto drzi ova Dpmne pa toa e cudo !!
I kade pisuva deka moram da go otkupam. Tuka Strumiks e greska. Nema kazni. Jasno i glasno pisuva deka mi e dadeno na trajno koristenje.
ps. Tie sto kje bidat sopstvenici kje plakjaat pogolem danok od tie sto kje plakjaat za koristenje na istoto.

So ova dokazuvas kolku si bescuvstvitelen. Ako ti , ili tvoite imale pari da se oprcat 2-3 iljadi evra a nekoj nemal , sega sigurno uste pomalku ima 6-7 iljadarki za istata rabota. Luge nemaat leb da jadat , NIKOLA kje im se seirel ako ima kazna za neotkupuvanje na gradezno zemjiste...ccccc..sto drzi ova Dpmne pa toa e cudo !!

Од каде на каде нечуствителен. Само сакам секој да си е на своето.
Не мене да ме заебаваат да плаќам, некој да се зеза.
Затоа сум за либертијанизам и анархо-капитализам.
Баш поради мојата и на моите добра волја, се платени тие давачки, како и сите останати кон државата. И не ми збори за дмпне. Нит сум бил нит ќе бидам таму. Полтрон еден сдсовски. Да не те плукам, не сум на твое ниво. Ај сега и реален нека дојде, да си правите тандем.

Izlezi od supakot na imenjakot tvoj moronce kilavo.
Tvoe pravo e da si glup i da ne razberes deka koj saka moze da si otkupi zemjisteto , koj ne ne mora.
I nemoj ti da seres majmune dpmnovski.

Овој закон не е од вчера, важи веќе неколку години, ама на никој не му текнува да си трансформира земјиштето, а после 1.1. 2009 замисленото е како казна за оној кој не постапил по него.
И пак ќе кажам...ниеден ДОДЕЛЕН плац не е со право на сопственост, туку сите имаат право на користење...
Сега имаш можност да откупиш земјиштето на кое си изградил (или сеуште градиш) куќа.

Секојпат се јавуваш да ги појасниш насобраните нејасности..и за тоа од мене БРАВО...
пс
Имам уште едно..чисто принципиелно прашање..
Имаме на пример градежен плац..за кој се плаќа сето она што се бара по законот..и се гради...
Ама тука не се гради куќа туку КУЛА...со едно например 20 сетина ката.
Дали:
Сите станари го делат износот платен за градежнот плац?.
Или секој станар посебно си го плаќа износот за тој градежен плац?.
Благодарам
ппс
Иако не го знам одговорот однапред...знам како државата ќе постапи...кај нас мислам...
:kafe:

Izlezi od supakot na imenjakot tvoj moronce kilavo.
Tvoe pravo e da si glup i da ne razberes deka koj saka moze da si otkupi zemjisteto , koj ne ne mora.
I nemoj ti da seres majmune dpmnovski.

А повеќе да не ми реплицираш и да ги игнорираш моите постови.
Како што му кажав на реален а?
Да ме ставиш на игнор на пример?
па да не те мачат?
Јас тебе ти се обратив или пишував на темата?
ете видиш. Батали дискусија со мене, уживај си.

А повеќе да не ми реплицираш и да ги игнорираш моите постови.
Како што му кажав на реален а?
Да ме ставиш на игнор на пример?
па да не те мачат?
Јас тебе ти се обратив или пишував на темата?
ете видиш. Батали дискусија со мене, уживај си.
Zosto go izmeni postot ? Mene mi se obarti i toa vaka:
. И не ми сери за дмпне. Клошар еден сдсовски. Да не те плукам, не сум на твое ниво. Ај сега и реален нека дојде, да си правите тандем..
Ebati nivoto sto go imas.
Otvori si blog, i leci se tamu. Ovde e forum i sekoj ima pravo da pisuva. Mozes da ignoriras, ama ne mozes da baras da te ignoriraat.
Toa ti e isto kako premierot da im kaze na novinarite "aj ignorirajte me, Btalete me mene, uzivajte si".:):):)

Otvori si blog, i leci se tamu. Ovde e forum i sekoj ima pravo da pisuva. Mozes da ignoriras, ama ne mozes da baras da te ignoriraat.
Toa ti e isto kako premierot da im kaze na novinarite "aj ignorirajte me, Btalete me mene, uzivajte si".:):):)

Имам бе и блог, мада не сум пишувал оддамна.
еве ти го.
http://drzavnik.blog.com.mk

Ееееех проблемот е што ќе им побелат косите на „новинарите„...игнорирајќи го Премиерот..
пс
Слушам сега ова дуи-џииве (ќе) му дошле на бакни-рака...
Па срамота бе колега..а сирот бУЧКо...се изналижа..а никој не му бакна рака..само тој си лижешеееееее...лижавче чинам оти беше?
Пих пих пих...разбира се
:toe:

Жолто комбе за тебе Брат, ти нема лек.
Да не ти ветија работно место во Палма, блиску ти е :tapp::tapp:
Е море Љав, што доживеа, идолот твој Грујо да се љуби со терориста Аљи, стручњак Швицарски а ? Бакљава, боза , туљумба и љаф-афри кола...:pos2::pos2:

Интел, доста бе се расправаш, рилекс малце. Знам дека си сдс, ама не мора до толку да докажуваш во секој пост колку се истите ритарди. Не ги резили до толку, ако воопшто можат да бидат поизрезилени.
Ај продолжете со темата, немојте лични напади.

Жолто комбе за тебе Брат, ти нема лек.
Да не ти ветија работно место во Палма, блиску ти е :tapp::tapp:
Е море Љав, што доживеа, идолот твој Грујо да се љуби со терориста Аљи, стручњак Швицарски а ? Бакљава, боза , туљумба и љаф-афри кола...:pos2::pos2:

Море нашинче бре сирото..
Коде и да одиш на нас патот ќе те водит...аде грделијо мајќина
Е сега држалников..што ли „алва„ му се готви...ама вруќа велат...ќе мора да ја „лапа„..
Пак ако уште и на Локални ако ве нагази газда Грујо со тоа шлеперчето..отидовте неврат...ух ух ух...што викаше Винету ли беше или пак оној Миле Паника од К-15??.
:pos2:

Пак ако уште и на Локални ако ве нагази газда Грујо со тоа шлеперчето..отидовте неврат...ух ух ух...што викаше Винету ли беше или пак оној Миле Паника од К-15??.
:pos2:

Еј уште локални ако ги поебат, вака како сега. Срце ќе ми се исполни.

Ќе заштеди фондот на лекови со вас двајца ако победи Грујо & УЧК.
Ако треба уште еднаш ќе го платите земјиштето од мерак.

Еј уште локални ако ги поебат, вака како сега. Срце ќе ми се исполни.

Газда Грујо е прагматичар...а на тоа ме упатуваат неговите однапред смислени потези...од можните кои ги има на располагање.
И што ќе му ваква коалиција..ако и не мисли да ги мавне занавек сдсм+пајтон партиите негови...со предностите кои сега ги има..апсолутно мнозинство од 81 пратеник+Бадентер+се што му душа сака...
Доаѓаат изгледа времиња кога како сдсм-офца (ке биде опасно) да се преставуваш..оти сите одма на стрижење и молзење си си ја земаат..без и да платат денар параси.
:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom