Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
A чекај, чекај!
Ја ако имам 5000€ во KBinvest и до година станат 5500€ - и сакам да го повлечам сите 5500. Плаќам данок, Некому? Нешто?

КБинвест вика
Надоместоци за откуп и исплата

Надоместоци за откуп и исплата на удели од Фондот (односно излезна провизија) ќе се наплатуваат доколку се повлечат инвестираните средства во рок пократок од 1 година од моментот на купување удели во Фондот.
  • До 1 година 1,00%
  • Над 1 година 0,00%
Немој да ми речеш дека од тие 500еура ќар треба и на државата да и дадам 10% :)

A чекај, чекај!
Ја ако имам 5000€ во KBinvest и до година станат 5500€ - и сакам да го повлечам сите 5500. Плаќам данок, Некому? Нешто?

КБинвест вика

Надоместоци за откуп и исплата на удели од Фондот (односно излезна провизија) ќе се наплатуваат доколку се повлечат инвестираните средства во рок пократок од 1 година од моментот на купување удели во Фондот.
  • До 1 година 1,00%
  • Над 1 година 0,00%
Друже, не знам и не се змарам со мк берза пошто е очајна. Јас пишав погоре за Америчка како функционира каде и што должиш

A чекај, чекај!

КБинвест вика

• До 1 година 1,00%
  • Над 1 година 0,00%
Не се 10% за оданочување туку 11%

A чекај, чекај!

КБинвест вика

• До 1 година 1,00%
  • Над 1 година 0,00%
Тие 1% се како пенали кон фондот, а кон државата ќе си платиш данок на добивка.

Никој од МК не купува S&P 500 во долари, сите на европски берзи во eur. Тие 11% што ги спомнав се проценти на историско ниво, не за изминатата година...
Несомнено дека сте најниски со провизиите, огромно браво за тоа, редно беше....
Муабетот ми е дека сепак со вашиот очекуваниот прираст од 7.5 %, не успевате (односно од старт не планирате) да победите еден индекс...

Поздрав, секое добро...
Izvini da prasam, zosto nikoj ne kupuva vo dolari SP500?
Jas ovaa godina pocnav so investiranje na trading212 i se sto kupiv bese vo dolari, jas mislam ako pagja dolarot uste vrednosta na akciite i index fondovite treba da porasne soodvetno?

☕ ПРЕДИЗВИК ЗА ЉУБОПИТНИТЕ:

Врз основа на оваа филозофија и графикот (5-годишен приказ до крајот на 2025), дали можете да погодите која е 5-тата инвестиција на Опфолио Прогресивен Фонд?

Напишете во коментар: Која е компанијата и зошто се вклопува во нашата приказна?

Најдобрите аргументи добиваат кафе и разговор со тимот на Opfolio Investments! ☕

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom