Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Вие имате среќа, веројатно во Македонија не го потат толку за неа колку на останативе екс ју простори. Мене ме удавија по фејсбукот, одлајкнав половина страници што ги имав. Женава да не умреше никој немаше да дознае дека постои. Уште па овде и на телевизија го имаше маж и сега пред некое време во ток шоу, ѕвезди ги направија :tapp:

Па лично Господ Бог има изјавено дека стои со Македонците уште од Великиот Цар Александар Трети Македонски Великиот Син На Филип Втори Македонски Едноокиот кога му одговори на молитвата на Ниче Македон.

Душа ме боли кога гледам каква травестија направија од патриотизмот.

A za koj patriotizam praime muabet? Pola drzava si go prodade makedonskoto vo sebe za bugwrski pasosi. Ostanatite se identifikuvaat so politicka partija i preku toa crpat patriotizam. Demek ako ne si vmro nora da si Albanec ili spiun. Ziveam u chicago i pred dve godini koga dojde pero antic da igra protiv chicago bulls, se naredija na tribina seljacista ovleceni u znaminja so onie plasticnite shlemovi od anticko vreme so plasticni anticki macevi. Sram mi bese da kazam deka sum makedonec a i na antic ne mu bese najdrago koga trebase da se slika so tie lopatari. A istite tie luge decata si gi krstuvaat Mike i Derek i John. JOHN KLECHAROSKI POSTOI U AMERIKAVA BE. e toa se patriotite. I ima nekoi od niv so koi rabotam i znam deka tezat blizu milion. I sum im kazal da napraime eden poteg, eden moderen patriotski poteg. Da vlozime po 20-30 iljadi da otvorime fabrika vo makedonija. Ama im iskociv so cel koncept i plan ,a ne samo kafanska ideja. Ke se vrabotat vo makedonija okolu 200 luge ke se ranat 200 semejstva a ne mora da bideme profitabilni. Ednostavno presmetkata bese da ima dobri plati za vrabotenite. I site do eden prevrtea so oci. NEMA DOLE NISTO VREDNO ZA RABOTA, KOJ KE SE EBAVA SO MAKEDONCI, DOLE SITE SE PREVARANTI I NE ZNAAT DA RABOTAT. e toa bea nivnite odgovori. Privatno i po doma ni imeto makedonija ne go spomnuvaat. Toa e DOLE za niv. Ali idi kazi im nesto loso za gruevski dzigerot ke ti go izvadat. Ne postoi patriotizam za drzavata ako nemas patriotizam za narodot. Ako ne go sakas makedonskiot narod ne mozes da kazes deka ja sakas makedonskata drzava. Zosto narodot e drzavata. A oni ne sakaat na svojot narod da mu pomognat.

Да го одбележиме овој тажен јубилеј за сите македонски родољуби (а не како оние другите, неосвестените) со еден содржаен текст на Емилија Гелева, иако тој не е баш поврзан со Аце наш. Еве што порачува таа:
http://loza.mk/2016/04/зора-на-нова-ера-на-светлина-и-етер/

Вреди да се прочита, посебно ако внимателно ја следите геополитиката од дамнешни времиња до денес.
Смејте се или плачете, како ви е волја :)

Видете што промаши Кавани!
Jun 10, 2016Видео0Like

10.06kava1.jpg

Уругвај синоќа ја запиша втората победа на Копа Америка и неславно го заврши натпреварувањето уште во групната фаза, а еден од трагичарите беше Едисон Кавани.

Во 89-та минута Кавани можеше да обезбеди бод и да ги задржи шансите за пласман во четвртфинале но успеа да го промаши невозможното.

upload_2016-6-10_9-19-40.png
Uruguay
0
FT
upload_2016-6-10_9-19-40.png
Venezuela
1

Да имавме по еден декар земја за секоја ваква параноична карта пласирана од северниот сосед ќе имавме територија колку империјата на Александар Македонски. :icon_lol:

Апокалиптична анализа од Запад: Ако се остварат овие мрачни прогнози на Балканот му се заканува целосен хаос!

balkan-mapa.jpg

Од Република е, линк не ставам.

Клиниката за гинекологија реагираше на текстот во „Фокус“
Фокус навел дека годишно умираат на клиника 80 бебиња, а само за последниве недели 20... јасно е дека Фокус е 5-колона и платеници, но и написот во Н.македонија не ги расчисти сите дилеми... само е даден податок дека доенечката смртност била 13.2промили во 2004 а 8,5 промили во 2015, а дека има годишно 5500-6000 породувања...
од проста математика 13,2промила од 6000 е ~ 80 бебиња годишно, ( во 2004 ??)
а сега во 2015 би било ~50 бебиња годишно ( во 2015)
Но ова треба медиумите да го дадат во написите, со официјални податоци и објаснувања од клиниката, не овака...
И се разбира дека не мора да значи зголемувањето на доеничката смртност само негрижа на болниците туку и објективни фактори, како породување во постари години, изложување на трудниците на токсични материи, пушење и слично но и изложување на стрес во секојдневниот живот...
Се тоа треба да биде убаво образложено и подржано со податоци, овака е се само обично политиканство на Фокус, но демантот на клиниката во Нова Македонија е неубедлив и сувопарен......

Клиниката за гинекологија реагираше на текстот во „Фокус“
Фокус навел дека годишно умираат на клиника 80 бебиња, а само за последниве недели 20... јасно е дека Фокус е 5-колона и платеници, но и написот во Н.македонија не ги расчисти сите дилеми... само е даден податок дека доенечката смртност била 13.2промили во 2004 а 8,5 промили во 2015, а дека има годишно 5500-6000 породувања...
од проста математика 13,2промила од 6000 е ~ 80 бебиња годишно, ( во 2004 ??)
а сега во 2015 би било ~50 бебиња годишно ( во 2015)
Но ова треба медиумите да го дадат во написите, со официјални податоци и објаснувања од клиниката, не овака...
И се разбира дека не мора да значи зголемувањето на доеничката смртност само негрижа на болниците туку и објективни фактори, како породување во постари години, изложување на трудниците на токсични материи, пушење и слично но и изложување на стрес во секојдневниот живот...
Се тоа треба да биде убаво образложено и подржано со податоци, овака е се само обично политиканство на Фокус, но демантот на клиниката во Нова Македонија е неубедлив и сувопарен......

Дај бе не туку тресете и ти и другар ти битушанец со пет скенот што појма немате од здравство, миљон новороденчиња во државава ќе починат зошто трудниците родиле покасно, трпеле стрес или пушеле, а не поради MRSA или зошто немало услови, нема грешка.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Најнов тренд е за се што во светот ќе се деси, да се каже дека баба Ванѓа тоа го предвидела.
Лани мигрантската криза баба ванѓа ја предвиде, денес читам предвидела оти ЕУ во 2016 ќе се распадне. :tapp:
На председателските избори во САД кога ќе победи Трамп односно Хилари, исто и тоа баба ванѓа ќе го има предвидено.
Не отруја со глупости.

Дај бе не туку тресете и ти и другар ти битушанец со пет скенот што појма немате од здравство, миљон новороденчиња во државава ќе починат зошто трудниците родиле покасно, трпеле стрес или пушеле, а не поради MRSA или зошто немало услови, нема грешка.
не си коректен и ги злоупотребуваш модераторските привилегии ... јас дискутирав за медиумите, за платениците од Фокус а и за неубедливиот демант. а што се однесува до клиниката , таму ги носат најтешките случаи, не само од цела Македонија, туку и врвните приватни клиники ако се најдат во тесно ги праќаат пациентите оваму...а да кажеме ФЗЦ да ги партиципира сложените случки и да одат во Систина, па и таму кога ќе се случи исто, што праиме ? Па имав поодамна линк дека поголема е доенечката смртност во УК одколку во Албанија, не дека е албанската медицина појака од англиската, друга е работата...значи се работи за политизирани медиуми, немање релевантни анализи туку само мафтање со бомбастични бројки.... нека внесат во анлизите и старост на родилки па нека се дискутира реално а не со лаички написи да се шири паника[DOUBLEPOST=1467068437][/DOUBLEPOST](ВИДЕО) Институциите молчат за смртноста кај новороденчињата

Македонија има највисока стапка на смртност кај новороденчиња поточно бројката од 14,3 проценти смртност кај бебињата во земјава изнесува трипати повеќе од Европскиот просек кој изнесува 5,2 проценти. Само минатата година според официјалните податоци мртвородени имело 198 новороденчиња од 23 260 родени.

ало, Либертас
14,3% од 23260 бебиња е 3326 мртвородени бебиња

.. да не мешате вие и промили и проценти :mad:

Последно уредено:
Баба Ванѓа го предвиде Брегзит?

Слепата јасновидка баба Ванѓа, која ги предвиде нападите во САД на 11 септември, катастрофалното цунами во Јапонија во 2014 година и појавата на групата Исламска држава, претскажа уште една апокалипаса – Брегзитот, објави британскиот весник „Метро“.

Весникот наведува дека баба Ванѓа. која почина во 1996 година на 85-годишна возраст, предвидела дека до крајот на 2016 година Европа „ќе престане да постои“.

– Јасновидката е позната и како „балкански Нострадамус“, бидејќи досега се оставрија 85 проценти од нејзините предвидување, посочува „Метро“.

Весникот натаму наведува дека баба Ванѓа предвидела оти „муслкиманите ќе започнат хемиска војна против Европејците“, дека во 2043 година ќе биде создаден Исламкси Калифат со седиште во Рим, како и дека од Европа ќе остане само пустош.

– Сепак има трошка надеж. Ванѓа иста така предвиде дека во 2010 година ќе започне Третата светска војам, а дека во 1994 година Бугарија ќе игра во финалето на Светското фудбалско првенство, заклучува весникот, потенцирајќи дека тоа се некои од неоставрените пророштва на баба Ванѓа.

http://kanal77.mk/баба-ванѓа-го-предвиде-брегзит/

Каде :uzi: бевте :uzi: пред референдумот:uzi: да кажете :uzi: да се кладиме :uzi: на Брегзит:uzi::uzi::uzi:

http://daily.mk/makedonija/voznemiruvachko-video-poglednete-ekstremnite-skokovi-mermernoto-1

Eve sredeno...Vaka barem na nesto lici!

ВОЗНЕМИРУВАЧКО:Urednicite so posebni potrebi od press 24.com napravija repoportaza od Mermenoto ezero.

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Погледнете ги екстремните скокови во Мермерното езеро
kule-640x360.jpg

Meрмерното езеро во селото Беловодица во Прилеп, привлекува и по неколку стотици посетители во текот на денот. Особено за викендите, тука е преполно. Прилепчани својот излез од топлотната жега го пронајдоа над малото заборавено селце Беловодица, во езерцето кое настана на местото на некогашниот рудник за мермер, пренесува порталот МАРКУКУЛЕ.МК.

Прилепското “Памук Кале” како што популарно се нарекува месетото, го привлече вниманието и на неколку нуркачи, кои во текот на вчерашниот ден констатираа дека длабочината на езерото е 15 метри.

13621371_10208515273270811_687433699_o-640x360.jpg

Освен оние кои доаѓаат и ја почитуваат природата, сакајќи ова место да остане чисто, достапно и да не се предизвика проблем, поради кој ќе биде забрането, има и такви кои доаѓаат и ја предизвикуваат природата, правејќи различни егзибиции на мермерните етажи.

Поранешните вработени во рудникот за мермер Беловодица предупредуваат, дека не е познато колкава е стабилноста на огромните мермерни блокови кои се издигаат над езерото, па реагираат по социјалните мрежи на ваквото однесување на поединци.

13616305_10208515273230810_1934034940_o.jpg

Ние исто така ќе апелираме посетителите да внимаваат, да ја зачуваат оваа недопрена и кристално чиста природна околина, да не фрлаат отпадоци и да се однесуваат покорно кон природата, затоа што таа може да биде добар слуга, но и строг господар.

vozila-640x360.jpg

Ваквите слики на теренски возила кои кои висат по мермерните блокови и адреналисти кои скокаат од истите, го загрозуваат престојот на сите други кои се разладуваат во тиркизната вода на езецето.

ИЗВОР: MARKUKULE.MK
Македонија
11.07.2016 - 12:49

Македонија има највисока стапка на смртност кај новороденчиња поточно бројката од 14,3 проценти смртност кај бебињата во земјава изнесува трипати повеќе од Европскиот просек кој изнесува 5,2 проценти. Само минатата година според официјалните податоци мртвородени имело 198 новороденчиња од 23 260 родени.

ало, Либертас
14,3% од 23260 бебиња е 3326 мртвородени бебиња

.. да не мешате вие и промили и проценти :mad:
Абре, ти кажуе прво еден податок - за смртност на новороденчиња (14,3 посто).
После ти кажуе колку имало мртвородени. (198 од 23 260)
Две различни категории ти се тоа.

Ја барем така го сфаќам, можда сум у криво, али мене ми личат како различни категории.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom